Η διαχείριση παραθύρων έγινε… ευκολότερη

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 371
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Η διαχείριση παραθύρων έγινε… ευκολότερη

Δημοσίευση από Takis »

Σε ένα λειτουργικό σύστημα που αντέχει απίστευτα πολλές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα, απορώ πως δεν έχουν ενσωματώσει ήδη λειτουργίες διαχείρισης παραθύρων. Σίγουρα το Mission Control διευκολύνει κάπως την όλη κατάσταση, αλλά αυτό αφορά περισσότερο την εύρεση παραθύρων, παρά τη στοίχιση τους. Βέβαια γι’ αυτό έχουμε τις 3rd party εφαρμογές, και στο συγκεκριμένο θέμα νομίζω πως υπάρχουν ήδη πάρα πολλές.

Παλαιότερα είχα αναφερθεί στο Moom το οποίο η αλήθεια έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Όμως τους τελευταίους μήνες, το ενδιαφέρον μου έχει κερδίσει το Spectacle. Μία δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να τρέχετε στο background ή στο menu bar και το μόνο που χρειάζεται είναι να ορίσετε μερικά shortcuts για τη στοίχιση των παραθύρων. Συγκριτικά με το Moom, το Spectacle είναι πολύ πιο απλό και φυσικά πιο φτωχό σε customization features. Μερικές φορές όμως θέλεις κάτι απλό και γρήγορο το οποίο δουλεύει με μηδενικές ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο λόγος που επέλεξα το Spectacle αντί του Moom ήταν κυρίως γιατί με ένα απλό shortcut (Command + Option + C) μπορούσα να κεντράρω οποιοδήποτε παράθυρο. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω τη τάση να ορίζω διαφορετικά μεγέθη στα διάφορα παράθυρα των εφαρμογών που δουλεύω, αλλά ταυτόχρονα τα θέλω όλα centered! Συνήθως οι διάφοροι window managers που έχω δοκιμάσει αναλαμβάνουν να όχι μόνο τη τοποθέτηση των παραθύρων, αλλά και την αλλαγή του μεγέθους τους. Πράγμα που στο δικό μου επίπεδο OCD μετράει ως μειονέκτημα. 😀

Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα δοκιμάσω κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές και πολύ πιθανόν κάποιο άλλο να κερδίσει τη θέση του στα must-have μου. Για την ώρα πάντως το Spectacle ικανοποιεί όλες μου τις απαιτήσεις και συνιστάτε!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Apple Mac υπολογιστής”