Από Mac σε Android μέσω AirPlay

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Από Mac σε Android μέσω AirPlay

Δημοσίευση από Takis »

Το AirPlay της Apple θα έλεγα πως είναι άλλος ένα λόγος που κάποιος μένει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που θέλω να δείξω κάτι στη τηλεόραση του σαλονιού μου. Μπορεί να μην είναι rocket science, αλλά το να πιάνεις ένα iPhone ή ένα iPad για να δείξεις κάτι και αυτό το κάτι ως διά μαγείας να εμφανίζεται στη τηλεόραση, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Όμως τα κόμπλεξ της Apple με τις διάφορες καινοτομίες της τα ξέρουμε. Για να χρησιμοποιήσεις της “μαγκιές” της πρέπει να πάρεις όλη τη σειρά των προϊόντων της και να τυλίξεις τη ψηφιακή σου ζωή γύρω τους. Για μερικούς όλο αυτό φαντάζει σαν ένα είδος εξαναγκασμού και μάλιστα καθόλου φτηνό, για μένα πάλι όλο αυτό λέγετε ηρεμία και απόλαυση της τεχνολογίας χωρίς 5 PhD σε troubleshooting! Όμως δεν σκέφτονται όλοι σαν κι εμένα (ευτυχώς).

Αυτή τη στιγμή η ιδανικότερη χρήση του AirPlay επιτυγχάνεται με ένα AppleTV δίπλα από τη τηλεόραση. Με αυτό το τρόπο, οποιαδήποτε iOS συσκευή βρίσκετε στο ίδιο δίκτυο με το AppleTV, μπορεί να του στέλνει εικόνα και ήχο, ασύρματα και αβασάνιστα! Κυριολεκτικά ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει παραπάνω από 2 tap στη συσκευή του και τα πάντα μεταφέρονται στην τηλεόραση. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει κάποια iOS συσκευή; Η απάντηση είναι λίγο περίπλοκη. Ενώ υπάρχουν πλέον εφαρμογές που επιτρέπουν μία Android συσκευή να στείλει δεδομένα στο AppleTV, η όλη διαδικασία μερικές φορές δεν είναι τόσο απλή. Κάτι που είναι απλό όμως είναι η αντίστροφη χρήση του AirPlay.

Πρόσφατα στο Google Play κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που λέγετε AirBubble η οποία μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε AirPlay δέκτη. Αυτό σημαίνει πως ένας Mac ή οποιαδήποτε iOS συσκευή, μπορεί να στείλει εικόνα και ήχο σε μία Android. Ξέρω πως το πρώτο πράγμα που ίσως να σκέφτεστε είναι: Γιατί να στείλω ένα βίντεο ή ένα τραγούδι από τον Mac μου στο Android κινητό ή tablet μου; Το αντίστροφο θα ήθελα να κάνω! Και πολύ σωστά σκέφτεστε, μόνο που το λειτουργικό Android δεν υπάρχει μόνο σε κινητά και tablets.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχουν κάτι μικρά κουτάκια, γνωστά ως HDMI Dongles, που μπαίνουν στην HDMI θύρα μιας οποιασδήποτε σύγχρονης τηλεόρασης, προσθέτοντας της όλες τις λειτουργίες που προσφέρει το Android. Από internet browsing και streaming, μέχρι παιχνίδια. Οπότε με μία τέτοια συσκευή στο σπίτι και το AirBubble, οποιοδήποτε iPhone, iPad ή Mac μπορεί να εκμεταλλευτεί το AirPlay ακόμα και αν δεν υπάρχει AppleTV.

Σίγουρα η συγκεκριμένη λύση δεν είναι για όλους. Καλός ή κακώς όμως τα συγκεκριμένα HDMI Dongles έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο για τις δυνατότητες που προσθέτουν σε μια τηλεόραση όσο και για το χαμηλό τους κόστος. Ένα από τα καλύτερα HDMI Dongles που τρέχει Android 4.2 σε τετραπύρινο επεξεργαστή κοστίζει μόλις 50 λίρες στο Βρετανικό Amazon, ενώ πολύ πιθανόν να βρείτε και πιο φτηνά μέσω του eBay. Ζυγίζοντας τη τιμή με τις λειτουργίες θα μπορούσα να πω πως δεν είναι καθόλου άσχημη λύση!

Τέλος μιας και είμαι στο θέμα, η καλύτερη λύση συνεργασίας Android και AppleTV που έχω βρει είναι το AllCast. Αν ψάχνετε για κάτι τέτοιο νομίζω πως δεν χρειάζεται άλλο ψάξιμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Android”