Το beta testing στο iOS έγινε εύκολο

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Το beta testing στο iOS έγινε εύκολο

Δημοσίευση από Takis »

Ανέκαθεν μου άρεσε να δοκιμάζω νέα προγράμματα, ακόμα και αν ήταν η πρώτη beta. Γενικά μου αρέσει να βλέπω από πρώτο χέρι την εξέλιξη μιας εφαρμογής και να βοηθάω όπου μπορώ. Υπάρχουν εφαρμογές που οι beta εκδόσεις τους δίνονται στο κοινό άμεσα και με αυτό το τρόπο γίνονται ακόμα πιο γνωστές. Φαντάζομαι πως το feedback που θα παίρνει ο developer πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει πολλά (αν όχι όλα) bugs. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το Reeder for Mac που βρίσκετε ήδη στην στην beta 9.

Όμως δεν δουλεύουν όλοι με αυτό το τρόπο και όταν το beta testing αφορά εφαρμογές του iOS, τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ αφού τα πάντα πρέπει να δουλέψουν όπως τα θέλει η Apple και το iTunes App Store. Σε γενικές γραμμές το beta testing στο iOS απαιτεί αρκετά πράγματα τόσο από τον developer της εφαρμογής όσο και από τους πιθανούς beta testers. UDIDs, emails δεξιά κι αριστερά, διαχείριση του ποιος έκανε τι κλπ. Η επιχείρηση των iOS app όμως έχει ανθίσει τόσο πολύ που ήταν αναπόφευκτο να μην δημιουργηθεί το ανάλογο εργαλείο που θα απλοποιήσει όλες αυτές τις διαδικασίες.

Ένα νέο site που λέγετε TestFlight υπόσχεται να αποδεσμεύσει τους developers από διαδικασίες που αποσπούν την προσοχή τους και να κάνουν το beta testing όσο το δυνατόν πιο εύκολο γίνετε και για τις δυο πλευρές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν κάθε φορά που φτιάχνουν ένα καινούριο build της εφαρμογής τους είναι να την ανεβάσουν στο TestFlight και αυτό θα αναλάβει να ενημερώσει τους beta testers, αλλά και να μετρήσει ποιος δοκίμασε τι και πως. Τέλος τα UDID και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες.

Αν είστε developer και σας αρέσει η ιδέα, επισκεφτείτε το site τους και αφήστε το email σας για να μπείτε στην δική τους beta.

Απάντηση

Επιστροφή στο “iOS”