Μάνουελ Σοχ: Τα Χαρίσματα Θεραπεύουν

Απάντηση
Lakis
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 10:35 am

Μάνουελ Σοχ: Τα Χαρίσματα Θεραπεύουν

Δημοσίευση από Lakis »

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μάνουελ Σοχ, Τα Χαρίσματα Θεραπεύουν, εκδόσεις Διόπτρα

Όταν αντιστεκόμαστε σε ένα συναίσθημα, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα θλίψης στη συνειδητότητά μας, ως απάντηση στο κατα­πιεσμένο συναίσθημα. Είναι η ίδια θλίψη που θα νιώσουμε και αργό­τερα, εξαιτίας της αντίστασης και όχι του καταπιεσμένου συναισθήμα­τος. Όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε στα συναισθήματά μας τόσο περισσότερη θλίψη συσσωρεύουμε. Όταν βρεθούμε στη διάσταση της συνειδητότητας, η οποία είναι απαλλαγμένη από επιθυμίες, τότε, δεν προβάλλουμε και καμία αντίσταση στα συναισθήματά μας, με αποτέ­λεσμα η θλίψη να αυτοκαταργείται με απόλυτα φυσικό τρόπο. Η ίδια η θλίψη γίνεται το εργαλείο της μεταμόρφωσής μας.

Η θλίψη γίνεται τροχοπέδη μόνον όταν της δίνουμε προσωπικό χαρακτήρα, μετατρέποντάς τη σε αυτολύπη. Αν καταφέρουμε να αισθανθούμε ολοκλη­ρωτικά το συναίσθημα της θλίψης, να του παραδοθούμε και ύστερα να το αφήσουμε ελεύθερο, τότε, δημιουργούμε νέα ώθηση στη ροή της ενέργειάς μας. Βιώνουμε την ελεύθερη ροή της ενέργειας, με τον ίδιο τρόπο που συναισθανόμαστε την αγάπη ή τη συμπόνια. Αυτή είναι τελικά η φύση της ενέργειας που ρέει αδιάκοπα, χωρίς να βρίσκει καμία αντίσταση.

Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, αυτός δεν είναι ο συνήθης τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας.

Ο Μάνουελ Σόχ (1946-2008) ήταν ένας σύγχρονος μυστικιστής, θεραπευτής, και δάσκαλος. Η ανάπτυξη της θεραπευτικής τέχνης του τον οδήγησε στη δημιουργία του Tune in Centre for Human Growth όπου και από το 1984 άρχισε να εκφράζει τα χαρίσματά του δημόσια σε ομιλίες, εργαστήρια, μαθήματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ανέπτυξε την θεραπευτική προσέγγιση του Time Therapy και του Out of Body Healing (εξωσωματική θεραπεία). Ήταν διευθυντής του Tune in Institute for Time Therapy στη Ζυρίχη, το Λονδίνο και την Αθήνα. Πέρα από όλα αυτά όμως ο Manuel είναι ένα λαμπερό φως για όλους όσους είχαν την τύχη να τον συναντήσουν έστω και για λίγο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιβλία”