Ομογενείς κατήγγειλαν το διοικητή τους για ρατσιστική συμπεριφορά

Απάντηση
Kostas
Δημοσιεύσεις: 437
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 06, 2021 11:41 am

Ομογενείς κατήγγειλαν το διοικητή τους για ρατσιστική συμπεριφορά

Δημοσίευση από Kostas »

Διακόσιοι ομογενείς στρατιώτες από την πρώην Σοβιετική Ενωση που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Σταύρου Μπαρέτη» στο Λαγκαδά, ξεσηκώθηκαν, καταγγέλλοντας τον διοικητή για ρατσιστική συμπεριφορά, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel. Με πλήρη εξάρτηση και με τα όπλα στα χέρια έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου.

Ο σταθμός μετέδωσε ότι οι στρατιώτες, που κατήγγειλαν ότι ο διοικητής τους εξύβρισε, απείχαν από κάθε δραστηριότητα της μονάδας τους. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ζήτησαν από τον διοικητή να τους δίνει συνεχόμενες μέρες άδειας για να μπορούν να εργαστούν και να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Τελικά επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, μετά από τη διαβεβαίωση του διοικητή ότι θα εξετάσει τα αιτήματα τους.

Σε δηλώσεις του στο ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντισυνταγματάρχης Παπαθεοδοσίου επισήμανε ότι δεν επρόκειτο περί ανταρσίας. Οπως ανέφερε, 80 ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που υπηρετούν τρίμηνη θητεία και δικαιούνται συνολικά 6 μέρες άδεια αντέδρασαν ζητώντας δεκαήμερη άδεια αμέσως μόλις μετατέθηκαν στη μονάδα από το κέντρο εκπαίδευσης. Πρόσθεσε, δε, ότι οι στρατιώτες δεν απείχαν από τα καθήκοντα τους.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η διοίκηση του στρατοπέδου αντιμετώπισε θετικά τα προβλήματα των στρατιωτών και τους χορήγησε τμηματικά άδεια ενόψει των διακοπών του Πάσχα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”