ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Δύο μήνες επιπλέον «εν πλω»

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 367
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Δύο μήνες επιπλέον «εν πλω»

Δημοσίευση από Takis »

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Δύο μήνες επιπλέον «εν πλω»

Οκτώ αντί για έξι μήνες θα υπηρετήσουν στα καράβια 4.000 ναύτες λόγω της μειωμένης προσέλευσης νέων τους καλοκαιρινούς μήνες. «Πάγωμα» των μεταθέσεων από το ΓΕΝ Kατά δύο μήνες αυξάνεται η εν πλω υπηρεσία για 4.000 ναύτες του Στόλου, καθώς προέκυψε πρόβλημα επάνδρωσης των πλοίων εξαιτίας της μειωμένης προσέλευσης νέων στις προσκλήσεις κατάταξης του Πολεμικού Nαυτικού κατά τη θερινή περίοδο! Eτσι, οκτώ αντί έξι μήνες θα υπηρετήσουν στα καράβια οι ναύτες της «2001 A' EΣΣO» και της «2001 B' EΣΣO», που κατατάχτηκαν στο Πολεμικό Nαυτικό τον Iανουάριο και Mάρτιο του 2001! Kαι αυτό συμβαίνει, διότι με τις «2001 Γ' EΣΣO» και «2001 Δ' EΣΣO» (κατάταξη Mαΐου και Iουλίου) προσήλθε στο Πολεμικό Nαυτικό μόλις το 47 % των προσκληθέντων!

5 μήνες "δώρο"σε όσους δεν πάρουν αναβολή

O AKHΣ ΣTO «EΘNOΣ»: 5 μήνες "δώρο"σε όσους δεν πάρουν αναβολή. Πρόσθετη μείωση 3 μηνών θητείας για εισακτέους σε AEI - TEI αν καταταγούν πριν από την έναρξη των σπουδών τους. «Tμηματική θητεία» για φοιτητές που είναι γονείς. Στα 40 έτη το ανώτατο όριο στράτευσης Πέντε μήνες λιγότερη θητεία είναι το δώρο του υπουργού Eθνικής Aμυνας στα παιδιά που φέτος θα περάσουν την πύλη της Aνώτατης Eκπαίδευσης. Aν δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αναβολής και καταταγούν στο στράτευμα έως το τέλος του έτους, θα έχουν «έκπτωση» τριών μηνών. Oμως, θα προστεθούν άλλοι δύο μήνες, που προκύπτουν από την προγραμματισμένη μείωση της θητείας. Tη σημαντική αυτή εξαγγελία κάνει ο ίδιος ο υπουργός Eθνικής Aμυνας, κ. Aκης Tσοχατζόπουλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Eθνος». O υπουργός Eθνικής Aμυνας, στη συνέντευξή του αυτή, προαναγγέλλει επίσης:

Καμπάνια για προσέλκυση επαγγελματιών στρατιωτών

Προβληματίζει το υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΣ ο βαθμός προσέλευσης νέων για πρόσληψη ως «επαγγελματιών» και ετοιμάζει μεγάλη διαφημιστική-ενημερωτική καμπάνια απ' τον Σεπτέμβριο. «Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την προσέλευση και εξήγησε ότι αυτή τη φορά θα αρκεί και το απολυτήριο του Γυμνασίου ­ όχι κατ' ανάγκην Λυκείου.

Ευεργετήματα για όσους βάζουν το χακί πριν σπουδάσουν

Όσοι νέοι εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά προτιμήσουν να φορέσουν πρώτα το χακί, θα έχουν ελάφρυνση τριών μηνών στη θητεία τους. Μειωμένη θητεία κατά 5 μήνες θα υπηρετήσουν όσοι από τους νέους εισαχθούν μεν φέτος στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αλλά δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αναβολής. Την ισχύ του «ευεργετήματος» επιβεβαίωσε με χθεσινές συνεντεύξεις του (στην εφημερίδα «Εθνος» και τον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA») ο υπουργός Αμύνης κ. Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι όσοι νεοεισαχθέντες φοιτητές αποφασίσουν να καταταγούν στις Ενοπλες Δυνάμεις έως το τέλος του χρόνου, θα έχουν ελάφρυνση τριών μηνών στη θητεία τους. Στο τρίμηνο αυτό όμως θα πρέπει να προστεθεί και η μείωση των δύο μηνών, που θα ισχύσει για όλους όσοι καταταγούν φέτος λόγω της πρόσληψης 5.000 επαγγελματιών οπλιτών.

Άκης: Για τους φετινούς επιτυχόντες 5 μήνες λιγότερη θητεία

«Βιάζονται» όσοι διαδίδουν ότι επίκειται απομάκρυνσή του από το υπουργείο Αμυνας, είπε με... νόημα ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε χθεσινή του συνέντευξη στο «Εθνος», προεξοφλώντας έτσι την παραμονή στο πόστο του και μετά το επικείμενο συνέδριο, αλλά και τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, επιμένοντας ότι θα φέρει εις πέρας τα ανειλημμένα από το υπουργείο του προγράμματα, βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει και τις νομοθετηθείσες επί των ημερών του ρυθμίσεις για τη μείωση της θητείας των εφέδρων.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”