Φροντιστήρια κομπιούτερ στο Στρατό Ξηράς

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 340
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Φροντιστήρια κομπιούτερ στο Στρατό Ξηράς

Δημοσίευση από Takis »

Από εντατικά φροντιστήρια χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών θα περάσουν μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.

Οπως αναφέρεται στις «Γενικές κατευθύνσεις - οδηγίες για το έτος 2002», που απέστειλε το ΓΕΣ προς όλες τις μονάδες, θα επεκταθεί η εκπαίδευση στην πληροφορική σε όλο το προσωπικό του στρατού, ενώ τουλάχιστον όλοι οι κατώτεροι αξιωματικοί θα πρέπει να γνωρίζουν χειρισμό υπολογιστή.

Στο πολυσέλιδο κείμενο που υπογράφει ο αντιστράτηγος Π. Χαρβάλας, αρχηγός ΓΕΣ, γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στους επαγγελματίες οπλίτες και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι στρατιωτικοί φορείς που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης, καλούνται να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα σε εξοπλισμούς και υποδομές και να υποβάλουν εγκαίρως τις εισηγήσεις τους. Στο τομέα της υγείας γίνεται γνωστό ότι θα εκπονηθεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων, με τα 401 ΓΣΝΑ και 424 ΓΣΝ -Αθήνας και Θεσσαλονίκης- σε πρώτη προτεραιότητα.

Οπως είναι φυσικό, οι οδηγίες αναφέρονται εκτενώς στην αναδιοργάνωση του στρατού, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε. Μεταξύ άλλων, ζητείται «ομόθυμη συμμετοχή» του προσωπικού και εμπέδωση της διακλαδικότητας για την εξασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και γίνεται αναφορά στην εξ Ανατολών απειλή.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ο αρχηγός τονίζει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και, όπως αναφέρει, «δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η χρησιμοποίηση πλάγιου μέσου από οιονδήποτε».

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ο αντιστράτηγος Π. Χαρβάλας, αρχηγός ΓΕΣ, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα και, όπως αναφέρει, «δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η χρησιμοποίηση πλάγιου μέσου από οιονδήποτε».

Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”