Προσοχή στις “In-App” χρεώσεις

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 342
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Προσοχή στις “In-App” χρεώσεις

Δημοσίευση από Takis »

Από την αρχή τις κυκλοφορίας του iPhone η Apple έδειξε πως στόχος της δεν ήταν μόνο οι "geeks" ή αλλιώς οι "ψαγμένοι". Η απλή φιλοσοφία γύρω από τη λειτουργία του και το όλο concept του app store είναι ένας από τους λόγους που πλέον τα iPhone αποτελούν μόδα! Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπω ανθρώπους να κρατάνε iPhone μόνο και μόνο γιατί κάποιος τους είπε πως είναι το καλύτερο, χωρίς οι ίδιοι να έχουν σκεφτεί αν το κινητό αυτό αρμόζει στο τεχνολογικό τους IQ. Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα που αντιμετώπισα σήμερα.

Κάποιος γνωστός που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τεχνολογία και είναι τσακωμένος με τους υπολογιστές, μετά από πολύχρονη σχέση με το πολυαγαπημένο του Nokia (δεν θυμάμαι μοντέλο), κατέληξε να κυκλοφορεί παρέα με ένα iPhone 3GS. Αυτό όμως δεν είναι το περίεργο της υπόθεσης γιατί όπως ξέρουμε, iPhone πλέον έχει και η αδερφή της κουτσής Μαρίας! Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι κάποιος του δημιούργησε Apple ID με την πραγματική του πιστωτική κάρτα και μάλιστα του πρόσθεσε και διάφορα "δωρεάν" καλούδια. Έχοντας στα χέρια του ένα κομμάτι από τον τεχνολογικό παράδεισο, ο γνωστός αποφάσισε να μυηθεί μόνος του στη χρήση του iPhone. Αυτό που δεν ήξερε όμως είναι ότι ενώ μερικά προγράμματα λένε FREE στο app store, μπορούν να σε χρεώσουν "εσωτερικά" για διάφορες υπηρεσίες σχετικές με την εφαρμογή. Και κάπως έτσι άρχισε να φουσκώνει ο λογαριασμός της πιστωτικής του!

Με βάση την παραπάνω ιστορία και αφού έψαχνα ώρες για να βρω πως έγινε ότι έγινε, θα συνιστούσα την απενεργοποίηση των "In-App Purchases" για όσους δεν ασχολούνται πολύ με τη τεχνολογία και θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Η διαδικασία απενεργοποίησης είναι αρκετά απλή:

1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμοί
2. Ενεργοποιήστε τους περιορισμούς
3. Απενεργοποιήστε το "Αγορά από εφαρμογή"

Σαν άνθρωπος της τεχνολογίας μπορώ να καταλάβω το πως και το γιατί κατέληξε η Apple στην χρήση των In-App αγορών. Απ' ότι φαίνεται όμως δεν φαντάστηκε τη χρήση τους στα χέρια ενός άπειρου χρήστη! Είναι ιδιαίτερα εύκολο να σε χρεώσει ένα απλό "tap" στην οθόνη του iPhone όταν δεν διαβάσεις την ερώτηση πριν από αυτό! Προσοχή!

Απάντηση

Επιστροφή στο “iPhone”