Κοίτα να δεις που μας θυμήθηκε η Nokia

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 346
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Κοίτα να δεις που μας θυμήθηκε η Nokia

Δημοσίευση από Takis »

Πριν κυκλοφορήσουν τα iPhone άλλαζα τα κινητά με απίστευτους ρυθμούς. Θα έλεγα πως ήμουν fun της SonyEricsson, αν και δεν ήταν λίγα τα Nokia και τα Samsung που πέρασαν από τα χέρια μου. Συγκεκριμένα την Nokia, την εγκατέλειψα πολύ γρήγορα γιατί όσες φορές κι αν μπήκα στον πειρασμό να αγκαλιάσω το Symbian, το ένα μου ξίνιζε και το άλλο μου βρομούσε. Σε όλες τις εταιρίες όμως αυτό που πραγματικά με εκνεύριζε ήταν ότι ενώ αποφάσισαν να δώσουν στους πελάτες τους την επιλογή να κάνουν μόνοι τους αναβάθμιση τα κινητά τους, τους υποχρέωναν στην χρήση των Windows. Μάλιστα θυμάμαι μια εποχή που όλοι έλεγαν ότι η αναβάθμιση πρέπει να γίνει στα Windows XP! Με άλλα λόγια, οι Macάδες έπρεπε να τρέχουμε συνέχεια ένα Virtual PC (γιατί τότε δεν υπήρχε Bootcamp) και να παρακαλάμε να πάνε όλα καλά με την αναβάθμιση γιατί δεν ξέραμε πως θα εκτελεστεί σε ένα Virtual περιβάλλον.

Όταν όμως η Apple κυκλοφόρησε το iPhone, δεν θυμάμαι να είπε ποτέ ότι εσείς που δουλεύετε σε Windows πάρτε ένα Mac για να κάνετε update το iOS. Και μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί κυριάρχησαν τα iPhones! Και τώρα, μετά από τόσα χρόνια και τόσες αλλαγές στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, η Nokia σκέφτηκε να βγάλει Software Updater για τα κινητά της που να τρέχει στο Mac OS X.

Θα μου πείτε, έπρεπε το Mac OS X να κερδίσει το έδαφος που έχει σήμερα ώστε να πάρουν χαμπάρι εταιρίες σαν την Nokia πως υπάρχουν κι άλλες επιλογές εκεί έξω. Ίσως! Το σίγουρο όμως είναι πως καθυστέρησαν πολύ και το iPhone έχει εκτοξεύσει τόσο ψηλά τον ανταγωνισμό, που δύσκολα καλύπτονται τέτοια λάθη. Πάντως... κάλλιο αργά, παρά ποτέ! grin

Απάντηση

Επιστροφή στο “Nokia”