Συγχρονισμός γι’ αυτούς που δεν τρέχουν iOS

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Συγχρονισμός γι’ αυτούς που δεν τρέχουν iOS

Δημοσίευση από Takis »

Από την πρώτη ανακοίνωση του iPhone μέχρι και σήμερα είμαι της άποψης πως τα πλεονεκτήματα που έφεραν τα iPhones στην κορυφή, αφορούν κυρίως το software που τα περιβάλει και τις ευκολίες που παρέχει το App Store τόσο στους χρήστες όσο και στους developers. Αναμφισβήτητα υπάρχουν κινητά με πάρα πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά το hardware και τις λειτουργίες τους. Όμως όσο καλά κι αν είναι αυτά τα κινητά, μπορούν να μας εξυπηρετήσουν τόσο καλά όσο ένα iPhone; Ίσως!

Κάποιος που δουλεύει σε Mac, μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει το iOS και να συγχρονίζει τα πάντα απλά και μόνο συνδέοντας τη συσκευή του στον υπολογιστή. Έχω δει πάρα πολλές συσκευές Android και πολλές από αυτές ομολογώ πως είναι αξιοθαύμαστες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να αφήσω την ευκολία με την οποία το iTunes συγχρονίζει τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα βίντεο, επαφές, ραντεβού, bookmarks και ένα σωρό άλλες πληροφορίες με το κινητό μου.

Λένε πως το Android είναι ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) αντίπαλους του iOS. Μπορεί να μην είναι όσο απλό και κατανοητό είναι ένα iPhone και να μην προσφέρει ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα με το iOS, αλλά σίγουρα είναι μία πλατφόρμα που αγαπήθηκε από πολλούς και κερδίζει συνέχεια χρήστες! Γι' αυτό πλέον έχει και το απαραίτητο πρόγραμμα που αναλαμβάνει να καλύψει το κενό στο συγχρονισμό ενός Mac με οποιαδήποτε συσκευή δουλεύει με Android.

Η εφαρμογή SyncMate συγχρονίζει σχεδόν όλες τις πληροφορίες που θέλετε και μάλιστα όχι μόνο με Android, αλλά και με άλλες συσκευές όπως WIndows Mobile Devices, Sony PSP, Nokia S40 κ.α. Είτε πρόκειται για επαφές και ραντεβού, είτε για φωτογραφίες και μουσική, η διαδικασία είναι απλή και όλα γίνονται μέσα από ένα πρόγραμμα. Οι χρήστες του μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν τις πληροφορίες τους και online και να τις βλέπουν από οποιοδήποτε Mac που τρέχει την εφαρμογή SyncMate.

Κάτι που αξίζει να τονίσω είναι πως οι δημιουργοί του SyncMate λένε πως σύντομα θα υποστηρίξουν και το συγχρονισμό με iPhones! Ίσως ακούγεται περίεργο μιας και όλοι ξέρουμε πως αυτή τη δουλειά την κάνει το iTunes και μάλιστα άψογα. Όμως αυτό που διευκρινίζουν είναι πως ο στόχος τους είναι ο χρήστης να μπορεί να συγχρονίσει ένα iPhone με πολλούς υπολογιστές! Βέβαια οι χρήστες της υπηρεσίας MobileMe μπορούν ήδη να κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι να δούμε τι ακριβώς έχουν στα σχέδια τους.

Τέλος να πω ότι υπάρχει η δωρεάν έκδοση για να κάνετε κάποιο βασικό συγχρονισμό και αν το SyncMate είναι το εργαλείο που αναζητούσατε, με $39,95 μπορείτε να αποκτήσετε την έκδοση Expert και να απολαύσετε μία πραγματικά μακριά και εντυπωσιακή λίστα λειτουργιών!
Απάντηση

Επιστροφή στο “iOS”