Radium 3: Ήταν τέλειο κι έγινε καλύτερο

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Radium 3: Ήταν τέλειο κι έγινε καλύτερο

Δημοσίευση από Takis »

Σπάνια γράφω δεύτερη φορά για app στο οποίο έχω αναφερθεί στο παρελθόν. Η αναζήτηση στο site δουλεύει πολύ καλά και είμαι σίγουρος πως αν υπάρχει η πληροφορία που ψάχνετε στο Macland, μία σύντομη αναζήτηση θα σας τη βρει. Σήμερα όμως λέω να κάνω την αρχή και να μιλήσω για μια αγαπημένη εφαρμογή που ενώ πίστευα πως δύσκολα θα γίνει καλύτερη, με εξέπληξε ευχάριστα!

Είχα αναφερθεί στο Radium πριν δύο χρόνια χαρακτηρίζοντας το την καλύτερη εφαρμογή για την αναπαραγωγή οποιουδήποτε internetικού σταθμού. Μετά από τόσο καιρό δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είχαν βγει εκατό εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά καλύτερα. Εν μέρη έτσι έγινε. Κυκλοφόρησαν αρκετές εφαρμογές, δωρεάν και μη, για την αναπαραγωγή του αγαπημένου σας σταθμού. Καμία όμως δεν είχε τα features του Radium!

Το Radium ήταν μια προσεγμένη εφαρμογή και όλο αυτό το καιρό υπήρξαν αρκετά updates που διατηρούσαν τη ποιότητα της και τη μόνιμη θέση της στο menu bar του Mac μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως η τρίτη έκδοση του Radium που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν είχε μόνο bug fixes, αλλά ένα ολοκαίνουριο interface καθώς και αρκετά νέα features.

Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία με πριν, το Radium εξακολουθεί να κατοικεί στο μόνο menu bar με χαρακτηριστικές αλλαγές αισθητικής φύσεως. Στρογγυλεμένες γωνίες και σκουρόχρωμες αποχρώσεις αγκαλιάζουν τα νέα εικονίδια που χαρακτηρίζουν το είδος κάθε σταθμού. Το εικονίδιο της εφαρμογής άλλαξε τελείως ακόμα και στο menu bar και μια καρδούλα πήρε τη θέση του ραδιοφώνου που ξέραμε τόσο καιρό. Παρόλο που δεν καταλαβαίνω το λόγο αυτής της αλλαγής, δεν με ενοχλεί. Ίσως θέλει να δώσει περισσότερη έμφαση στα station favorites. Ίσως να φταίει και ο Αγ. Βαλεντίνος…

Κάνοντας click στο γρανάζι που εμφανίζεται πάνω δεξιά, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες επιλογές όπως να επιλέξει σε ποια συσκευή θα γίνει η αναπαραγωγή (Apple TV κλπ.), εμφάνιση του Album Art που μοιάζει πολύ με το γνωστό Bowtie, την εμφάνιση του Equalizer και των Subscriptions και διάφορες άλλες ρυθμίσεις για ακόμα περισσότερη παραμετροποίηση. Αξίζει να αναφέρω ότι το Equalizer του Radium διαλέγει αυτόματα το σωστό preset ανάλογα με το είδος μουσικής που παίζει ο σταθμός που ακούτε, κάτι που μπορείτε να αλλάξετε με ένα click αν δεν σας ικανοποιεί.

Μυημένο πλέον 100% στο Mountain Lion, το Radium υποστηρίζει πλήρως το Notification Center, ενώ όσοι προτιμούν το Growl μάλλον θα απογοητευτούν. Κάτι που θα ήθελα να δω σε μελλοντικό update θα ήταν η εμφάνιση του εκάστοτε cover art στο bubble του Notification Center αντί το εικονίδιο της εφαρμογής. Νομίζω πως είναι πιο εξυπηρετικό μιας και προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το Album Art feature της εφαρμογής.

Συμπέρασμα

Το Radium ήταν και εξακολουθεί να είναι η καλύτερη εφαρμογή που έχω χρησιμοποιήσει για την αναπαραγωγή internetικών σταθμών. Είναι όσο minimal χρειάζεται ώστε να μην μου αποσπάει καθόλου την προσοχή από ότι κάνω, διαθέτει αξιόλογα features και απλά δουλεύει! Αναμφισβήτητα κανένα feature του δεν περνάει απαρατήρητο. Αν σας δελέασαν τα παραπάνω screenshots, η εφαρμογή θα σας καταπλήξει. Αρπάξτε την από το Mac App Store τώρα που είναι σε 50% έκπτωση και μη ξεχάσετε να τη βαθμολογήσετε!

Δεξιά από το σταθμό που παίζει κάνουν την εμφάνιση τους τρία εικονίδια που επιτρέπουν στο χρήστη να προσθέσει το συγκεκριμένο σταθμό στη λίστα με τους αγαπημένους, να ψάξει το τραγούδι που παίζει στο Google ή να το προσθέσει στο wish list, να το κάνει tweet ή love στο Last.fm κλπ. Το Wish List είναι ένα ιδιαίτερα εξυπηρετικό feature όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε το τραγούδι που ακούτε και να το ψάξετε αργότερα. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ο σταθμός που ακούτε να στέλνει τις σωστές πληροφορίες σχετικά με τα τραγούδια που παίζει, γεγονός που δεν συμβαίνει πάντα. Τουλάχιστον όχι στους σταθμούς που συνηθίζω να ακούω. Υπόψιν ότι κάθε τραγούδι που προσθέτετε στο Wish List, παραμένει εκεί για ένα μήνα και μετά διαγράφετε αυτόματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS Software”