Δώστε ταχύτητα στα downloads σας

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Δώστε ταχύτητα στα downloads σας

Δημοσίευση από Takis »

Παλαιότερα, στην εποχή των modems, ένας download manager ήταν από τα πρώτα εργαλεία που εγκαθιστούσα στον υπολογιστή μου. Τώρα όμως που τα Mbit ρέουν άφθονα από κάθε ISP, πολλοί ίσως να πιστεύουν πως αυτή η ανάγκη έχει ξεπεραστεί. Όμως το ότι έγιναν πιο γρήγορες οι συνδέσεις μας, δεν σημαίνει πως τα downloads μας παρέμειναν στο ίδιο μέγεθος.

Η πλειοψηφία των αρχείων που κατεβάζω δεν ξεπερνάν τα ~30mb και γι’ αυτό κατεβαίνουν αρκετά γρήγορα στα 12Mbit που “κλειδώνει” ο router μου. Κατά καιρούς όμως κατεβάζω και μεγάλα αρχεία που δυστυχώς δεν εκμεταλλεύονται όλο μου το bandwidth. Και κάπου εδώ ξεκινάει και πάλι η ανάγκη για έναν download manager, και από εκεί που πριν μερικά χρόνια τους ψάχναμε με το κιάλι, τώρα έχουμε επιλογές. Μία από τις καλύτερες θα έλεγα πως είναι ο SpeedTao. Όχι μόνο είναι εύχρηστος και προσεγμένος αλλά αν και δωρεάν δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανταγωνιστές του!

Ο SpeedTao πετυχαίνει αισθητή αύξηση στη ταχύτητα κατεβάσματος γιατί “σπάει” το κάθε αρχείο σε μικρότερα κομμάτια (segments). Υποστηρίζει auto-resume και περιορισμό ταχύτητας, ενώ μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ακόμα και για να κατεβάσετε torrents. Για να του προσθέσετε κάποιο download τραβάτε το URL πάνω στο εικονίδιο του στο dock ή μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα extensions που διαθέτει για Safari, Chrome και Firefox. Με αυτό το τρόπο ο SpeedTao δουλεύει άμεσα με κάθε download που ξεκινάτε από το browser της επιλογής σας. Αξίζει να πω επίσης πως μπορεί εξίσου εύκολα να κατεβάσει ακόμα και βίντεο από το YouTube! Επιλέξτε το βίντεο που σας αρέσει, κάντε copy paste το URL του στον SpeedTao και αμέσως θα το δείτε να προστίθεται στα downloads.

Η λειτουργικότητα και η αξιοπιστία του SpeedTao θα μπορούσα να πω πως είναι εφάμιλλη με άλλες εφαρμογές του είδους που κοστίζουν αρκετά ευρώ. Ο SpeedTao με το minimal interface του και τη δωρεάν διανομή του, νομίζω πως θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του browser σας. Κάντε του ένα test drive και είμαι σίγουρος πως θα τον… ερωτευτείτε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS”