Συγχώνευση παραθύρων στον Safari απλά κι εύκολα

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Συγχώνευση παραθύρων στον Safari απλά κι εύκολα

Δημοσίευση από Takis »

Όταν χρησιμοποιείς ένα λειτουργικό σύστημα για αρκετά χρόνια μερικά πράγματα σου γίνονται ρουτίνα, θεωρώντας τα κοινή γνώση. Έλα όμως που δεν είναι! Έχω ακούσει αρκετές φορές την ερώτηση “πως το έκανες αυτό” ενώ δουλεύω στον Mac μου και η συνηθισμένη μου απάντηση είναι να πάρω το ποντίκι μου στο μενού της εκάστοτε εφαρμογής και να δείξω ότι δίπλα από κάθε επιλογή υπάρχει και ένα shortcut. Οπότε το όλο θέμα είναι κατά πόσο θυμάσαι τα shortcuts που σε ενδιαφέρουν για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Σήμερα όμως ένας φίλος που ήρθε με τον Air του απ’ το σπίτι διαπίστωσε πως χρησιμοποιώ ένα shortcut που δεν υπάρχει στον Mac του. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε!

Η όλη φάση ξεκίνησε όταν άνοιξα καμιά 10αριά παράθυρα στο Safari επιλέγοντας διάφορα links στο Reeder. Ξαφνικά η οθόνη μου γέμισε παράθυρα και με ένα shortcut τα 10 παράθυρα μετατράπηκαν σε Tabs! Η έκφραση του φίλου που το είδε ήταν πραγματικά priceless! Παρόλα αυτά δεν έκανα τίποτα το μαγικό. Απλά χρησιμοποίησα κάτι που από default δεν έχει shortcut και φαντάζομαι πως αυτός είναι και ο λόγος που δεν το είχε πάρει το μάτι του.

Ανοίγοντας τον Safari και πηγαίνοντας στην επιλογή Window του μενού του υπάρχει η μαγική λειτουργία που λέγετε “Merge All Windows”. Αυτό ήταν που έκανε όλη τη δουλειά και ο τρόπος για να το προσθέσετε σε κάποιο shortcut είναι ιδιαίτερα εύκολος.

1. Ανοίγετε τα System Preferences
2. Πηγαίνετε στο Keyboard
3. Επιλέγετε τη καρτέλα Keyboard Shortcuts
4. Διαλέγετε την κατηγορία “Application Shortcuts” στην αριστερή στήλη
5. Πατάτε το + στα δεξιά για να προσθέσετε μια νέα συντόμευση
6. Επιλέγετε “Safari” ως application
7. Στο Menu Title γράφετε Merge All Windows
8. Και ορίζετε τη συντόμευση της αρεσκείας σας

Ιδιαίτερη προσοχή να γράψετε το “Merge All Windows” ακριβώς όπως το έχει ο Safari. Παίζουν ρόλο ποια γράμματα είναι κεφαλαία και ποια πεζά και βεβαιωθείτε πως το shortcut που ορίσατε δεν χρησιμοποιείται ήδη. Τόσο απλό! Τέλος να δώσω τα εύσημα στο φίλο Γιάννη που ήταν η πηγή του εν λόγω tip πριν από λίγο καιρό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS”