Τα μυστικά των SLR αποκαλύφθηκαν

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Τα μυστικά των SLR αποκαλύφθηκαν

Δημοσίευση από Takis »

Είναι φορές που ένα link στο Flickr με κάνει να ξεχνιέμαι για ώρες χαζεύοντας φωτογραφίες οποιασδήποτε θεματολογίας. Είναι αξιοθαύμαστη η φαντασία μερικών ανθρώπων και σε συνεργασία με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις σωστές ρυθμίσεις, οι φωτογραφίες που παράγουν σε αφήνουν άφωνο. Κάπως έτσι μου γεννήθηκε η επιθυμία για μια DSLR, όμως ο δρόμος από τις point and shoot στα aperture, shutter speed, iso κλπ. είναι ιδιαίτερα σκοτεινός αν δεν έχεις κάποιον να σε μυήσει στο αντικείμενο ή αν δεν στρωθείς στο διάβασμα.

Στο Internet ο καθένας μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορίες γύρω από τις SLR και τη τέχνη της φωτογραφίας. Άπειρα tutorials σε μορφή κειμένου αλλά και βίντεο. Οι πολλές επιλογές όμως μερικές φορές κάνουν το έργο του αυτοδίδακτου δυσκολότερο. Πως να ξεχωρίσεις τα must-have από τις σαβούρες και ποιος έχει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που γεννάει το μυαλό σου ανά 10 δευτερόλεπτα; Αν και απέχω πάρα πολύ απ’ τον τίτλο του ειδικού στη φωτογραφία, έχω μάθει κάτι παραπάνω από τα βασικά και σίγουρα μπορώ να ξεχωρίσω ένα site ή ένα app με σωστές και καλές πληροφορίες.

Προσπερνώντας τα βίντεο στο YouTube που αν και πολύ καλά, είναι υπερβολικά πολλά για να αρχίσω να αναφέρομαι σε αυτά, μία από τις καλύτερες πηγές για να μάθει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις πολύπλοκες ενδείξεις μιας SLR είναι το CameraSim. Ο δημιουργός του, Jon Arnold, έχει κάνει απίστευτη δουλειά βρίσκοντας τους καλύτερους τρόπους για να μεταδώσει τις γνώσεις του. Φανταστικό interface με τις πληροφορίες εκεί που πρέπει ακριβώς και κατανοητά παραδείγματα. Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι πως το CameraSim μπορεί να σας ακολουθήσει στο iPhone ή στο iPad, στον υπολογιστή (Windows και Mac), ακόμα και στον αγαπημένο σου browser! Και αν δεν φτάνουν αυτά, υπάρχει και το DSLR Explainer για να τα κάνει ακόμα πιο... λιανά!

Αν σκέφτεστε να μπείτε στο κόσμο των DSLR και σκέφτεστε από που ν’ αρχίσετε ή αν κάνατε ήδη το βήμα αλλά τα έχετε λίγο χαμένα, το CameraSim είναι μία από τις πρώτες και καλύτερες στάσεις που πρέπει να κάνετε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “DSLR Φωτογραφικές Μηχανές”