10 αγαπημένες ευκολίες με το Option key

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

10 αγαπημένες ευκολίες με το Option key

Δημοσίευση από Takis »

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει το πόσο μελετημένα είναι τα πάντα γύρω από το OS X. Κάθε κουμπί και κάθε πληροφορία βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει, προκειμένου να απογειώσει τη παραγωγικότητα του χρήστη σε ότι δουλειά κι αν κάνει. Μερικές λειτουργίες όμως πρέπει να είναι απλές και να περιέχουν τα απολύτως απαραίτητα για να γίνονται κατανοητά από όλους. Από την άλλη πάλι, υπάρχουν και οι power users που θέλουν το κάτι παραπάνω! Αυτοί που ψαχουλεύουν συνέχεια το λειτουργικό και αναζητούν διάφορα tips προκειμένου να κάνουν πιο γρήγορα και εύκολα τη δουλειά τους. Αν λοιπόν νιώθετε πως ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, τότε σίγουρα θα βρείτε αρκετά χρήσιμα κάποια (αν όχι όλα) από τα παρακάτω tips.

To πλήκτρο Option ή αλλιώς “alt” κρύβει πολλές ευκολίες. Παρακάτω θα βρείτε τις 10 πιο αγαπημένες μου…
  • Με Option + Click στο εικονίδιο της έντασης, μπορείτε να ορίσετε άμεσα τα input και output devices.
  • Με Option + Click στο εικονίδιο του WiFi, εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες για το WiFi δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.
  • Επιπλέον πληροφορίες εμφανίζονται και για το Bluetooth κάνοντας Option + Click στο εικονίδιο του.
  • Κάνοντας Option + Right Click σε κάποιο από τα εικονίδια των εφαρμογών που έχετε στο Dock, η επιλογή “Quit” γίνεται “Force Quit” ώστε να τερματίσετε κάτι που ίσως κόλλησε.
  • Κρατήστε πατημένο το Option και δοκιμάστε να αλλάξετε το μέγεθος ενός παραθύρου. Θα δείτε ότι το μέγεθος του αλλάζει και από τις δύο πλευρές.
  • Αν δεν βρίσκετε την επιλογή “Save As” στις αγαπημένες σας εφαρμογές, κρατήστε πατημένο το Option και μετά Click στο “File” menu.
  • Με Option + Click στο εικονίδιο του Notification Center, το απενεργοποιείτε!
  • Κάνοντας Option + Click στο μηλαράκι πάνω αριστερά, η πρώτη επιλογή από “About This Mac” γίνεται “System Information…” για γρηγορότερη πρόσβαση στα χαρακτηριστικά του μηχανήματος σας.
  • Κάνοντας Option + Click σε κάποιο σημείο του scroller, πηγαίνετε απευθείας εκεί που επιλέξατε.
  • Έχοντας πολλά παράθυρα εφαρμογών ανοιχτά, κάντε Option + Command + Click στο εικονίδιο μιας εφαρμογής στο Dock και θα κρυφτούν όλες οι εφαρμογές αφήνοντας εμφανές μόνο αυτή που επιλέξατε.
Υπόψιν υπάρχουν αρκετές “μαγκιές” που μπορεί να κάνει κανείς με το Option και ακόμα περισσότερες αν αρχίσουμε να μιλάμε και για τα υπόλοιπα κουμπιά του OS X. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου προτιμήσεις. Μόλις σας γίνουν συνήθεια θα ετοιμάσω μία πιο advance λίστα. 😀

Τέλος, αν θέλετε να μοιραστείτε κάποια συντόμευση με το Option ή κάποιο άλλο κουμπί, που εξυπηρετεί εσάς στο OS X… τα σχόλια παρακάτω είναι στη διάθεση σας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS Software”