Κρύψτε και κλειδώστε οτιδήποτε προσωπικό στο OS X

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Κρύψτε και κλειδώστε οτιδήποτε προσωπικό στο OS X

Δημοσίευση από Takis »

Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του all-things-digital και τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να να μειώσω στο ελάχιστο τα χαρτιά που άλλοτε κατέκλυζαν τα συρτάρια και τα ντουλάπια του γραφείου μου. Θα τολμήσω να πω ότι είμαι και ιδιαίτερα προσεκτικός με τα ψηφιακά μου υπάρχοντα, διατηρώντας τακτικά και πολλαπλά backups και φυσικά κρατώντας τα περίεργα μάτια μακριά από οτιδήποτε κρίνω προσωπικό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και εργαλεία που χρησιμοποιώ για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω. Πριν λίγες μέρες όμως, ένα νέο software μπήκε στη λίστα μου που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Πρόκειται για το Hider, της MacPaw που πολύ πιθανόν να γνωρίζεται για το ιδιαίτερα επιτυχημένο CleanMyMac. Περνώντας στη δεύτερη του έκδοση, νομίζω πως το Hider έχει ξεφύγει εντελώς από τον ανταγωνισμό. Για όσους δεν το ξέρουν ήδη, το Hider αναλαμβάνει να κρύψει οποιοδήποτε είδος πληροφορίας έχετε αποθηκευμένο στο Mac σας. Από αρχεία και φακέλους μέχρι εφαρμογές, τόσο στο τοπικό δίσκο του μηχανήματος σας, αλλά και σε κάποιο εξωτερικό. Με κωδικοποίηση AES-256 εγγυάται πως κανένας δεν θα καταφέρει να δει τα πολύτιμα ψηφιακά σας υπάρχοντα.

Χρησιμοποιώντας μόνο ένα κωδικό, μπορείτε να κλειδώσετε κυριολεκτικά τα πάντα. Όμως αυτό που κάνει εύχρηστο το Hider είναι το γνώριμο interface στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε groups, σημειώσεις, να κρύψετε φακέλους ή ακόμα και να βασιστείτε στα tags του Finder. Και για αυτούς που κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν 100 φορές την ημέρα τα ίδια και τα ίδια, το Hider υπάρχει και στο menubar δίνοντας σας πρόσβαση στις πρόσφατες επιλογές σας όσο πιο άμεσα γίνετε.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που όχι μόνο θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας, αλλά σίγουρα θα λατρέψετε και το υπέροχο pixel perfect interface του. Όσο για τη τιμή του, νομίζω πως 8,99 € είναι ένα λογικότατο ποσό για μία εφαρμογή σαν κι αυτή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS Software”