Το Photo Stream σας τώρα και σε OS X App

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Το Photo Stream σας τώρα και σε OS X App

Δημοσίευση από Takis »

Έχω αναφερθεί και παλαιότερα στην ευκολία που προσφέρει δωρεάν η Apple για το συγχρονισμό φωτογραφιών μέσω iCloud. Φυσικά και μιλάω για το Photo Stream, το οποίο εξακολουθώ να θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο. Πριν μερικούς μήνες ο προβληματισμός μου είχε να κάνει με τη χρήση του Photo Stream στο OS X. Πιο συγκεκριμένα, δεν μου άρεσε το ότι έπρεπε να ανοίξω μία “βαριά” εφαρμογή όπως το iPhoto ή το Aperture για να δω το Photo Stream μου. Ήθελα κάτι πιο γρήγορο και άμεσο!

Ακόμα και τώρα, το κόλπο με τον Finder κάνει άψογα τη δουλειά που θέλω. Όμως απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν κι άλλοι που θα ήθελαν να δουν το Photo Stream να χωρίζει τα τσανάκια του από το iPhoto και το Aperture και γι’ αυτό πλέον έχουν μία νέα εφαρμογή με μία μόνο χρήση: να εμφανίζει στο OS X τις φωτογραφίες του Photo Stream μας!

Το MyPhotostream λοιπόν είναι μία light εφαρμογή, πολύ γρήγορη στο φόρτωμα της, που αν και δεν έχει περίπλοκες λειτουργίες, για κάποιους μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Ανοίγοντας το MyPhotostream ο χρήστης βλέπει τις φωτογραφίες που έχει αποθηκεύσει στο Photo Stream του από οποιαδήποτε συσκευή κι αν έγινε αυτό. Διπλό κλικ σε μια εικόνα και αυτή μεγαλώνει και με ένα απλό drag and drop την αντιγράφετε όπου θέλετε. Ναι, είναι τόσο απλό και ναι, αυτές ήταν όλες του οι λειτουργίες. Οι νέες φωτογραφίες που αποθηκεύετε στο Photo Stream σας εμφανίζονται αυτόματα στο MyPhotostream και δυστυχώς δεν υποστηρίζει τα πολυαγαπημένα μου Shared Photo Streams.

Όπως είπα και πριν, πρόκειται για μία light εφαρμογή που σίγουρα θα εξυπηρετήσει όλους όσους χρησιμοποιούν το Photo Stream feature της Apple. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα διέθετα $3.99 για ένα τέτοιο app, μιας και ακόμα κάνω τη δουλειά μου μέσω του Finder. Ίσως αν ήταν εφαρμογή των 0.89 € να το σκεφτόμουν διαφορετικά. Όπως και να έχει, αξίζει να δοκιμάσετε την trial έκδοση του και να αποφασίσετε αν αξίζει ή όχι μερικά € παραπάνω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS Software”