Τακτοποιήστε το Launchpad για καλύτερη χρήση

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Τακτοποιήστε το Launchpad για καλύτερη χρήση

Δημοσίευση από Takis »

Ένα από τα νέα features που έφερε το Lion και δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ είναι το Launchpad. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει, αφού άλλωστε χρησιμοποιώ κάτι ανάλογο καθημερινά στο iPhone μου. Απλά στο OS X η όλη κατάσταση με τις εφαρμογές είναι αποπνικτική και το Launchpad δεν βοηθάει καθόλου τη κατάσταση με τον τρόπο που εμφανίζει τα υπάρχοντα του /Applications.

Μπορεί το Launchpad να διαθέτει folders, δηλαδή την αρχή μιας στοιχειώδης ταξινόμησης, αλλά εμφανίζει τόσες πολλές περιττές εφαρμογές που ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο για να το χρησιμοποιήσω. Ανοίγοντας το απλά χάνομαι στον πανικό και επιστρέφω στον πιστό μου φίλο Command + Shift + A. Παρόλα αυτά σαν ιδέα το Launchpad δεν είναι κακό. Άλλωστε η επιτυχία του βασίζεται στις ρίζες του iOS. Όμως χρειάζεται ένα τρόπο ή εργαλείο που να βοηθάει λίγο στην επιλογή και ταξινόμηση των εφαρμογών.

Μια τέτοια εφαρμογή είναι και το LaunchpadCleaner 2 με το οποίο μπορείτε να μετακινήσετε και να μετονομάσετε τις εφαρμογές και τους φακέλους που εμφανίζονται στο Launchpad, καθώς επίσης να πάρετε backup το τρέχων "στήσιμο" ώστε να μην κάνετε την όλη διαδικασία ξανά. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να κρύψετε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε στο Launchpad σας και αν μέχρι τώρα δεν το χρησιμοποιούσατε, με τη βοήθεια του LaunchpadCleaner μάλλον θα λατρέψετε και αυτό το feature του Lion.

Παραδόξως η εφαρμογή δεν βρίσκετε στο App Store, όμως μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τη βασική της έκδοση η οποία έχει μερικούς περιορισμούς και αν καλύπτει τις απαιτήσεις σας να αναβαθμίσετε την Pro με $4.99. Είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούν κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές στο μέλλον και το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να ξυπνήσει η Apple και να ενσωματώσει όλες αυτές τις λειτουργίες σε κάποιο menu item του System Preferences. Μέχρι τότε όμως... LaunchpadCleaner 2!

Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS”