Foodspotting: Τι θα φάμε... εδώ γύρω;

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Foodspotting: Τι θα φάμε... εδώ γύρω;

Δημοσίευση από Takis »

Με όλο αυτό το πανικό των social media και των υπηρεσιών τύπου foursquare, miso κλπ. έχω γεμίσει το κινητό μου με εφαρμογές που τελικά τις ανοίγω μια φορά το μήνα. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν "ενσωματώσει" τέτοιου είδους υπηρεσίες στην καθημερινότητα τους, απλά εγώ τη διαδικασία των check-in την θυμάμαι όταν πια έχω φύγει από εκεί που έπρεπε να το έχω κάνει. Όμως κάτι μου λέει πως βρήκα κάτι που θα μπορώ να χρησιμοποιώ γιατί μου κεντρίζει αρκετά το ενδιαφέρον.

Πρόκειται για την υπηρεσία Foodspotting και την εφαρμογή της στο iPhone (iTunes link) όπου ο χρήστης στέλνει φωτογραφίες από το καθετί που αγγίζει ο ουρανίσκος του και με βάση την όλη φιλοσοφία του social networking ενημερώνει τους followers του για ότι αξίζει. Αυτό που φαίνεται εξυπηρετικό στο τρόπο λειτουργίας του Foodspotting είναι ότι μπορεί με βάση τις πληροφορίες που έχει από το GPS του iPhone να σου δείξει/προτίνει τι καλό υπάρχει γύρω σου. Βέβαια για να δουλέψει όλο αυτό και να γευτείς τους καρπούς της εφαρμογής, θα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί χρήστες στην περιοχή σου που να την τροφοδοτούν με υλικό. Αν λοιπόν κάτι τέτοιο γίνει γνωστό στη Ρόδο, τότε είμαι σίγουρος πως θα γίνει η αγαπημένη μου εφαρμογή. Πάντως από μία σύντομη ματιά που έριξα στον χάρτη της Ελλάδας στο Foodspotting, στην Αθήνα υπάρχουν αρκετοί χρήστες της εφαρμογής!

Στα πλεονεκτήματα του Foodspotting θα προσθέσω και το interface της εφαρμογής που είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και εννοείται πως τόσο η χρήση της υπηρεσίας όσο και η εφαρμογή στο iPhone είναι δωρεάν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “iOS εφαρμογές”