Πληκτρολόγιο από τουβλάκια Lego!

Απάντηση
Lakis
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: Τρί Μάιος 25, 2021 10:35 am

Πληκτρολόγιο από τουβλάκια Lego!

Δημοσίευση από Lakis »

Ιδού , το πλήρως λειτουργικό πληκτρολόγιο του υπολογιστή χτίσθηκε από τουβλάκια Lego .

Το πληκτρολόγιο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού και λειτουργεί εξίσου καλά . Είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από τα υπάρχοντα κομμάτια Lego ,Μάλιστα το Caps Lock κουμπί έχει πάνω του ένα μικρό καπέλο του μπέιζμπολ.

Ο Jason Allerman, δημιουργός του πληκτρολογίου, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του Lego καλλιτέχνη, δείχνει πώς λειτουργεί στο παραπάνω βίντεο. Έχτισε πρώτα ένα πρωτότυπο του πληκτρολογίου το 2005, αλλά το άφησε στην άκρη όταν είχε πρόβλημα καθώς έβρισκε σε ορισμένες γωνίες. Ένα παλιό πληκτρολόγιο που συνάντησε τυχαία στον δρόμου του κέντρισε και πάλι το ενδιαφέρον.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου που θα επέτρεπε στα πλήκτρα να απέχουν ακριβώς πάνω από την μεμβράνη,» όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του. «Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η εξεύρεση κατάλληλα τυπωμένα πλακάκια για όλα τα σύμβολα του πληκτρολογίου… Έπρεπε να γίνω δημιουργικός με μερικά από τα πλήκτρα.»

Ο Allermann ξεκίνησε με ένα κλασσικό πληκτρολόγιο και αφαίρεσε το άνω μέρος των πλήκτρων, έτσι ώστε οι αισθητήρες του κυκλώματος του και το καλώδιο του υπολογιστή να παραμείνουν στη θέση τους. Έπειτα έχτισε ένα πλέγμα κομμάτια Lego, συνδεδεμένα σε άξονες, τα οποία «επιπλέουν» και σας επιτρέπουν να χτυπάτε τα πλήκτρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληκτρολόγιο”