Άλισον Μουρ (Alison Moore)

Απάντηση
seriani
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 17, 2021 9:41 pm

Άλισον Μουρ (Alison Moore)

Δημοσίευση από seriani »

Η Άλισον Μουρ υπήρξε υποψήφια για το Βραβείο Booker του 2012 με το βιβλίο «Ο Φάρος» (εκδόσεις Ίκαρος). Εάν όμως περιμένετε το γνωστό κτίσμα - σύμβολο που ξανά και ξανά συναντάται στη λογοτεχνία, διαβάζοντας το κείμενο θα εκπλαγείτε. Εκείνο που βρίσκει κανείς στις σελίδες του βιβλίου είναι η μοναξιά του φαροφύλακα και στους δύο κεντρικούς ήρωες.

Ο Φουθ, πρόσφατα χωρισμένος, που ακόμα και το όνομά του είναι άοσμο, αναζητά σε ένα ταξίδι στην πατρώα γη της Γερμανίας τη μητέρα του και τη στοργή που του στέρησε εγκαταλείποντάς τον. Η Εστερ θα διασταυρωθεί μαζί του και η γραφή της Μουρ κλινικά περιγραφική θα χορέψει με το κενό.

Βιογραφικά στοιχεία:

Η Αλισον Μουρ (Alison Moore) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1971. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και ανθολογίες, συμπεριλαμβανομένης της Best British Short Stories 2011. Ήταν μεταξύ των υποψηφίων στη βραχεία λίστα των Bridport Prize, Manchester Fiction Prize και Scott Prize για την πρώτη της συλλογή διηγημάτων. Απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της νουβέλας του βραβείου Πεζογραφίας και Ποίησης “The New Writer”. Ο «Φάρος» ήταν μεταξύ των υποψηφίων στη βραχεία λίστα του Man Booker Prize 2012. Ζει κοντά στο Νότινγκαμ με τον σύζυγό της Νταν και τον γιο της Άρθουρ.

Πληροφορίες:

Ο φάρος / Άλισον Μουρ
μετάφραση Αθηνά Δημητριάδου
1η έκδ. – Αθήνα: Ίκαρος, 2013 – 213 σελ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιβλία”