Canon EOS R6

Απάντηση
melina
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2021 2:32 pm

Canon EOS R6

Δημοσίευση από melina »

Έλαβα αυτήν τη φωτογραφική μηχανή πριν από μόλις μια εβδομάδα και τράβηξα περίπου 1000 φωτογραφίες σε διάφορες συνθήκες με τον φακό κιτ και έναν φακό RF f/4 σειράς 24 έως 105 mm L που πήρα με την κάμερα Canon R που επίσης κατέχω. Κυρίως τραβάω JPG και χρησιμοποιώ RAW για εκείνες τις δύσκολες φωτογραφίες που στην επεξεργασία της κάμερας μπορεί να μην έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Το R6 αγοράστηκε για να αντικαταστήσει το R.

Τα καλά:

1. Η κάμερα είναι μια απόλαυση στο χειρισμό και είναι εύκολο να αρέσει.
2. Η αυτόματη εστίαση είναι εξαιρετική και με τους δύο φακούς. Ενώ έβγαζα φωτογραφίες των τεσσάρων μηνών τυπικών κουταβιών κανίς μας, που δεν θα έμεναν ποτέ ακίνητα, εστιάζω περίπου το 85% του χρόνου, σε σύγκριση με 65% για το Sony A7RIV και 50% για τη Nikon Z7/Z6 χρησιμοποιώντας τους αντίστοιχους φακούς τους.
3. Σύγκρισα την έξοδο JPG με το Sony A7RIV μου που είναι κάμερα 60 MP και προτίμησα τα JPG εκτός κάμερας από το R6 τόσο σε χρώμα όσο και σε ευκρίνεια. Τα 66% λιγότερα εικονοστοιχεία δεν ήταν εύκολα εμφανή σε μια εικόνα x2 στο iMac 27" του 2020, κάτι που ήταν εκπληκτικό.
4. Αθόρυβο κλείστρο με εκπληκτική ταχύτητα λειτουργίας κλείστρου σε ηλεκτρονική και μηχανική λειτουργία.
5. Ο παρεχόμενος φακός κιτ είναι αξιοσημείωτα καλός και η έξοδος JPG δεν διακρίνεται από τον φακό RF με σταθερό διάφραγμα f/4 σειράς L που έχω (η διόρθωση στην κάμερα είναι υπέροχο πράγμα). Είναι αργό στη μέγιστη εστιακή απόσταση (105 mm, f7.1), αλλά αυτό επηρεάζει μόνο τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και το R6 έχει το δυναμικό εύρος και αρκετά χαμηλό αισθητήρα θορύβου που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί υψηλά ISO. Ο μόνος λόγος για να μην χρησιμοποιείτε αυτόν τον φακό σε τακτική βάση είναι η έλλειψη στεγανοποίησης καιρού και το μεταβλητό διάφραγμα στο εύρος εστιακών αποστάσεων.
6. Η σταθεροποίηση του αισθητήρα είναι εξαιρετική. Έβγαζα λήψεις με ταχύτητα κλείστρου 1 δευτερολέπτου και λάμβανα πολύ καλό ρυθμό.

Τα όχι και τόσο καλά:

1. Η κάμερα είναι φθηνή και πλαστική σε σύγκριση με τη Sony A7RIV, τη Nikon Z7/Z6 και την όμορφη Fujifilm X-T3 μου. Είναι αρκετά συμπαγές αλλά δεν δίνει αυτό το σκαλισμένο από ένα συμπαγές ατσάλι που καταφέρνουν οι άλλοι 3. Δεν μοιάζει με μια κάμερα σχεδόν 3.000 $.
2. Το thumb joy stick είναι πολύ αριστερά και συχνά μου έλειπε μέχρι να το συνηθίσω.
3. Ο τροχός πολλαπλών λειτουργιών στο πίσω μέρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση του σημείου εστίασης, είναι μόνο περιστροφικός. Μου λείπει η δυνατότητα να πατήσω τη μία πλευρά του τροχού για να φτάσω σε μια λειτουργία ή να μετακινήσω το σημείο εκκίνησης της εστίασης.
4. Η ανάλυση των 20 MP είναι μια χαρά, αν δεν κάνετε κλικ για να τραβήξετε κοντινές λήψεις. Σύντομα ξεμείνετε από αξιοπρεπή ανάλυση, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο θα περίμενε κανείς. Συχνά χρησιμοποιώ τη δυνατότητα περικοπής στις κάμερες υψηλότερης ανάλυσης αντί για ένα καλό ζουμ.
5. Έλλειψη αξιοπρεπούς σταθερού διαφράγματος f/4 70 έως 200 στη σειρά φακών RF. Χρησιμοποιώ τον παλιό μου πιστό f/2.8 EF 70 έως 200 με έναν προσαρμογέα, αυτός είναι ένας βαρύς φακός!! Ένας αντίστοιχος με τον φακό RF f/2.8 70 έως 200 θα ήταν υπέροχος και σημαίνει ότι μπορώ να παίρνω πάντα αυτήν τη φωτογραφική μηχανή (δεν θέλω να ξοδεύω τα χρήματα για το f/2.8 και θέλω κάτι πιο συμπαγές).
6. Ο φακός κιτ είναι χωρίς κουκούλα φακού ή θήκη που, σε κιτ κάμερας 2800$, μου φαίνεται λίγο φτηνό. Ο φακός κιτ f/4-7.1 δεν είναι σφραγισμένος από τις καιρικές συνθήκες.
7. Δεν υπάρχουν καλώδια φόρτισης κάμερας κ.λπ. που συνήθως περιλαμβάνονται στις κάμερες σε αυτό το εύρος τιμών.

Περίληψη:

1. Λατρεύω αυτήν την κάμερα και έχω μια R5 κατόπιν παραγγελίας που μπορεί να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα ζητήματα κατασκευής και ανάλυσης. Δεν χρησιμοποιώ αυτές τις κάμερες για βίντεο σε τακτική βάση (το iPhone 11 Pro Max μου είναι πολύ καλό και μπορεί να «τραβάει» για περισσότερα από 30 λεπτά χωρίς διακοπή (νόμοι της ΕΕ) ή υπερβολική θέρμανση). Δεν αντιμετώπισα ποτέ το πρόβλημα υπερθέρμανσης.
2. Ο φακός του κιτ είναι πολύ καλύτερος από ό,τι δικαιούται να είναι σε αυτήν την τιμή.
3. Η κάμερα θα κάνει καλή χρήση πιο ακριβού γυαλιού.
4. Η ανάλυση είναι στη χαμηλή πλευρά (για περικοπή) αλλά δεν είναι δολοφόνος. Κοιτάξτε την έξοδο και όχι τους αριθμούς και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλός είναι αυτός ο αισθητήρας.
5. Αυτή είναι μια εξαιρετική κάμερα και ξεπερνά τη Sony A7III και τη Nikon Z6 σχεδόν σε κάθε μέτρηση που έχει σημασία. Είναι επίσης ανταγωνιστής των Sony A7RIV και Nikon Z7 παρά τη χαμηλότερη ανάλυση.

Σύσταση: Αγοράστε το. Το σημείωσα με 1 αστέρι επειδή είναι μια ακριβή κάμερα με προφανή μείωση κόστους που αφαιρεί το πλεονέκτημα από την εμπειρία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”