Canon EOS RP Full Frame Mirrorless Vlogging Portable Digital Camera with 26.2M

Απάντηση
melina
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2021 2:32 pm

Canon EOS RP Full Frame Mirrorless Vlogging Portable Digital Camera with 26.2M

Δημοσίευση από melina »

Είμαι κάτοχος τόσο του αρχικού 6D όσο και του RP. Είχα το RP μόνο για λίγο, αλλά εδώ είναι μερικές από τις εντυπώσεις μου. Συνολικά, φαίνεται να είναι μια πολύ καλή κάμερα. Εκτός από την ανάλυση, εξακολουθώ να προτιμώ τις εικόνες από το 6D μου, αλλά όπως είπα, είναι ακόμα νωρίς.
Νομίζω ότι το σώμα είναι λίγο φτηνό συναίσθημα. Η εργονομία είναι καλή και πραγματικά δεν χρειάζεστε το επιπλέον κάτω πιάτο εκτός και αν έχετε τεράστια χέρια. Έχει καλό κράτημα και όπως ανέφεραν όλοι, είναι πολύ ελαφρύ. Φυσικά μέχρι να προσθέσετε μερικούς μεγάλους φακούς EF. Εκτός από το ωραίο κράτημα, τείνει να μου θυμίζει μια Sony, καθώς όλα είναι ελάχιστα, τα χειριστήρια είναι στο ίδιο επίπεδο στο σώμα, όλα μαύρα. Θα προτιμούσα λίγο καλύτερο κάλυμμα από δερματίνη, και μερικά ακόμη χειριστήρια τύπου slr. Ωστόσο, είμαι επιλεκτικός εδώ και όλα αυτά θα επηρεάσουν το μέγεθος και το βάρος της κάμερας.

Το EVF είναι ένα κορυφαίο χαρακτηριστικό. Ειδικά για τοπία, πραγματικά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκτός από τη Ζωντανή προβολή μέσω της LCD, αλλά αυτό έχει αλλάξει. Μπορείτε σχεδόν να ξεχάσετε την πίσω οθόνη LCD εκτός από ορισμένους σκοπούς, το EVF είναι τόσο καλό. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τα πάντα και να βλέπετε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης. Μπορείτε να δείτε στο EVF εάν ο ουρανός έχει σβήσει κ.λπ. Και χάρη στη μεταφορά και εστίαση, μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε το σημείο εστίασης, να λάβετε την έκθεση που σας αρέσει και να το κλειδώσετε με κλείδωμα έκθεσης. Μοιάζει πολύ με ένα ματάκι LCD. Μεγάλα σημεία για αυτό.

Η αυτόματη εστίαση είναι εξαιρετική και μπορείτε να έχετε έναν συνδυασμό τους ταυτόχρονα. Η εστίαση ανίχνευσης ματιών από την περιορισμένη χρήση μου είναι πολύ γρήγορη και κάνει εξαιρετική δουλειά. Εάν θέλετε να αλλάξετε την εστίαση, απλώς αγγίξτε την οθόνη LCD ενώ κοιτάτε μέσα από το EVF και μπορείτε να το μετακινήσετε, σχεδόν οπουδήποτε στο κάδρο.

Υπάρχουν πολλά άλλα υπέροχα χαρακτηριστικά, όπως η αγκύρωση εστίασης που δεν πρέπει να δοκιμάσω ακόμα, αλλά αυτό έχει τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικό. Όλα αυτά λοιπόν, ας φτάσουμε στην ποιότητα της εικόνας.

Όποιος μετακινείται από ένα aps-c σε full frame, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί πολύ με το RP. Με έναν καλό φακό δεν μπορείτε να νικήσετε αυτόν τον συνδυασμό αιχμηρού ξυραφιού και κρεμώδους απαλού που προσφέρει το full frame. Τα χρώματα φυσικά είναι πολύ καλά όπως αναμενόταν, και ιδού μια έκπληξη. Περίμενα ότι το DR θα ήταν πραγματικός χαμός, αλλά δεν είναι. Μετατρέπω σε dng και επεξεργάζομαι σε άλλα προγράμματα εκτός από το DPP και εξεπλάγην με το πόση εμβέλεια υπάρχει. Σίγουρα δεν είναι κορυφαίο στην κατηγορία, αλλά είναι πολύ αξιοσέβαστο.

Αν χρειάζεσαι περισσότερα από αυτό, πραγματικά έκανες μια κακή έκθεση. Η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό είναι πολύ καλή και μπορείτε να έχετε πολύ αξιοσέβαστες εικόνες ακόμη και πέρα ​​από τα 12800 ISO με λίγη δουλειά. Τώρα πρέπει να το πω αυτό, για οποιονδήποτε λόγο, εξακολουθώ να προτιμώ τις εικόνες του αρχικού 6D. Δεν μπορώ να πω ακριβώς γιατί, ένας συνδυασμός του τόνου, το χρώμα και αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ κρεμώδη είναι ακόμα καλύτερο για μένα στο 6D. Και πάλι όμως σκίζω τρίχες. Ως επί το πλείστον, η RP είναι ικανή να παράγει εικόνες που συναγωνίζονται τις καλύτερες κάμερες πλήρους καρέ της Canon. Και έχει πολλά πρακτικά χαρακτηριστικά άνεσης που κάνουν αυτή τη μοναδική φωτογραφική μηχανή για την τιμή της.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”