Nikon Z7 Nikon Mirrorless Φωτογραφική Μηχανή

Απάντηση
melina
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2021 2:32 pm

Nikon Z7 Nikon Mirrorless Φωτογραφική Μηχανή

Δημοσίευση από melina »

Αυτή είναι μια φωτογραφική μηχανή που έχει σχεδιαστεί για σοβαρούς φωτογράφους που διαθέτουν ήδη αρκετά γυαλί Nikon και θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους νέους φακούς S-Line Z-mount που θα έρθουν. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που μπορεί να κάνει η D850 που να μην μπορεί να κάνει σχεδόν το ίδιο καλά η Z7 και υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει η Z7 που η D850 δεν μπορεί. Εάν έχετε μια D850 και δεν νιώθετε την ανάγκη να αγοράσετε ένα νέο αμάξωμα, μην αισθανθείτε την ανάγκη να βιαστείτε. Εάν σκεφτόσασταν την D850, η Z7 είναι σχεδόν σίγουρα η καλύτερη αγορά καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους νέους φακούς.

Η μεγάλη αναβάθμιση στο αμάξωμα είναι το In-Body-Image-Stabilization (IBIS). Αυτό λειτουργεί γελοία καλά. Κατάφερα να τραβήξω μια λήψη στο 1/3 του δευτερολέπτου για πρώτη φορά χωρίς ορατό κούνημα της κάμερας. Εάν τραβάτε βίντεο, η Z7 ή η Z6 είναι οι κάμερες της επιλογής. Όχι ότι είναι πιθανό να χρειαστείτε τόσο μεγάλη ταχύτητα κλείστρου για να έχετε αρκετό φως, με φακό διαφράγματος f/4 και τρελή απόκριση ISO, μπορείτε ευχαρίστως να το χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς χώρους σχεδόν σε οποιοδήποτε φως (έπρεπε να βάλω το ISO στο 64 για να αναγκάσω το 1/3 του δευτερολέπτου). Αλλά οι αργές ταχύτητες κλείστρου έχουν πολλές δημιουργικές δυνατότητες. Θάμπωμα εικόνας σε σκηνές πλήθους για παράδειγμα.

Το EVF είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο βήμα σε ένα οπτικό σκόπευτρο μόλις το συνηθίσετε, καθώς έχετε όλα τα μενού στο σκόπευτρο, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές μενού χωρίς να απομακρύνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο.

Η αυτόματη εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής και απαιτεί κάποια κατανόηση της κάμερας για να μπορέσετε να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Η κάμερα έχει διαμορφωθεί για λειτουργία ακριβούς σημείου από προεπιλογή, η οποία χρησιμοποιεί μόνο ανίχνευση αντίθεσης. Λειτουργεί καλύτερα στη λειτουργία AF-C με ενεργοποιημένη τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Μην πέφτετε στο ανόητο μάρκετινγκ της Sony σχετικά με την «εστίαση των ματιών», η αυτόματη εστίαση με όλες τις λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου προσδιορίζει τη θέση των ματιών και προσπαθεί να εστιάσει σε αυτά.

Η χειροκίνητη εστίαση λειτουργεί εκπληκτικά καλά. Απλώς γυρίστε τον φακό σε χειροκίνητη λειτουργία και θα έχετε κορύφωση της εστίασης. Είναι πιο εύκολο να εστιάσω σε αυτό από οποιοδήποτε από τα Nikon που δεν έχουν αυτόματη εστίαση. Σε αντίθεση με την D850 ή οποιαδήποτε άλλη DSLR, έχετε σημεία αυτόματης εστίασης σε όλο το κάδρο, όχι μόνο στο μεσαίο τρίτο.

Ανεξάρτητα από τη λειτουργία εστίασης, έχετε αυτόματη βαθμονόμηση για όλους τους φακούς σας, καθώς η ανίχνευση εστίασης βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τον αισθητήρα εικόνας, πάντα.

Ο φακός 24-70 δεν είναι τόσο μακρύς όσο ο φακός 24-120 f/4, αλλά μόλις τον χρησιμοποιήσετε στην κάμερα, καταλαβαίνετε γιατί πήγαν σε αυτό το μέγεθος. Είναι ο τέλειος περιπατητικός φακός και αρκετά ελαφρύς ώστε να μην χρειάζεται να σκέφτεστε να τον αφήσετε στο σπίτι. Ο φακός είναι ευκρινής σε όλο το πλαίσιο και ο μηχανισμός κλειδώματος είναι πραγματικά πολύ ωραίος. Δεν σέρνεται.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι υπάρχουν μόνο τρεις εγγενείς φακοί για να διαλέξετε αυτή τη στιγμή. Αλλά οι περισσότεροι που αγοράζουν αυτήν τη φωτογραφική μηχανή θα έχουν ήδη μια τσάντα γεμάτη φακούς Nikon και έτσι θα ενδιαφέρονται μόνο να προσθέσουν νέους φακούς που έχουν σχεδιαστεί για τη μορφή mirrorless από την αρχή και είναι σαφώς καλύτεροι από τους υπάρχοντες φακούς τους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”