Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO Lens Black, for Micro Four Thirds Cameras

Απάντηση
Anita
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO Lens Black, for Micro Four Thirds Cameras

Δημοσίευση από Anita »

Όχι μόνο το εύρος είναι ιδανικό, αλλά και η κοντινή εστίαση είναι εξαιρετική. Ενσωματώστε το σε κατασκευή επαγγελματικής ποιότητας και σχεδόν κορυφαία οπτική απόδοση σε όλη τη γκάμα, σε μικρό μέγεθος, και αυτός ο φακός είναι απίθανος που φέρνει πραγματική πρακτική αξία στο κιτ σας. Η πρακτική αξία σημαίνει ότι θα το εκτιμήσετε και θα ξεχάσετε τα πάντα σχετικά με την τιμή του. Άλλους φακούς που θα έχετε στο κιτ σας, μπορεί να αναρωτηθούμε γιατί τους αγοράσαμε, όχι για αυτόν τον φακό.

Για ταξιδιώτες ή μινιμαλιστές, πρέπει απλώς να αποφασίσετε για μια επιλογή φακού ενός ή δύο φακών, εάν θέλετε να πάτε πάνω από 90 χιλιοστά ισοδύναμο. Η άνεση ενός ζουμ all in one, όπως οι επιλογές 14-150 ή 14-140 mm, είναι μεθυστική. Τότε έχετε το 12-100mm f/4 ή το 12-200mm f/3,5-6,3. Είναι ένας δύσκολος κόσμος εκεί έξω. Τιμή, βάρος, μέγεθος, χαρακτηριστικά, οπτική ποιότητα, ω μου!

Αυτό που θα σας πω για αυτόν τον φακό, είναι ότι ο συνδυασμός όλων των εξαιρετικών χαρακτηριστικών και της απόδοσης τείνει να υπερισχύει της ευκολίας μιας λύσης ενός φακού. Βρείτε ένα καλό ζουμ τηλεφακού f/4 ή prime για να το συνδυάσετε με αυτό και θα χαρείτε που το κάνατε. Θα διαπιστώσετε ότι τις περισσότερες φορές θα έχετε αυτό το μικρό 12-45 mm f/4 κολλημένο στη φωτογραφική σας μηχανή και οι αλλαγές φακού θα είναι πολύ λιγότερο συχνές από ό,τι νομίζατε.

Κατώτατη γραμμή, αυτός είναι ο φακός που πρέπει να αποκτήσετε. Μέχρι να αγοράσετε και να πουλάτε πολλά άλλα ζουμ αναζητώντας την επιπλέον απόδοση που σας προσφέρει αυτός ο φακός, θα επιστρέψετε ούτως ή άλλως. Εξοικονομήστε λοιπόν χρόνο και ταλαιπωρία.

Είναι ένα εξαιρετικά γρήγορη εστίαση, εξαιρετικά ευκρινή, εξαιρετικά καλά κατασκευασμένο, συμπαγές μικρό διαμάντι. Λειτουργεί τέλεια σε αμαξώματα Panasonic ή Olympus (έχω πολλά). Λατρεύω το GX8, το EM5 MKII και το G9 μου για τοπία και εργασίες από κοντά στη φύση. Απολύτως φανταστικός φακός.

Για όσους από εσάς αναρωτιέστε αν πρέπει να πάτε με σταθερό φακό f/2.8, δεν θα το υποστηρίξω. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη συλλογή φωτός ή στην απομόνωση θέματος στην πλατφόρμα m4/3 μεταξύ f/2,8 και f/4. Δεν αξίζει τον κόπο. Οι φακοί F/4 είναι το αξιόλογο και πρακτικό σημείο σε κάθε βάση.

Ανοίξτε καλά, αυτός ο φακός θα κουνήσει τις γωνίες. Οι φακοί F/2.8 συνήθως πρέπει να σταματήσουν ούτως ή άλλως. Ανόητο, σωστά; Με τα κέρδη στους σύγχρονους αισθητήρες, αντισταθμίζετε την ικανότητα συλλογής φωτός του f/2.8 και έχετε καλύτερη οπτική απόδοση κατά την εκκίνηση. Το επιχείρημα για φακούς f/4 είναι καλύτερο αυτές τις μέρες, από το επιχείρημα για φακούς f/2,8. Κάποτε δεν ήταν έτσι, αλλά η πρόοδος είναι ανυπόμονη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φακοί Φωτογραφικών Μηχανών”