Το Βιβλίο των Νεκρών

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Το Βιβλίο των Νεκρών

Δημοσίευση από stavros »

Το Βιβλίο των Νεκρών είναι το γνωστό όνομα των φαραωνικών ταφικών κειμένων, που δίνει μια περιγραφή της αρχαίας αιγυπτιακής σύλληψης της μετά θάνατον ζωής (η μετά θάνατον ζωή), μια συλλογή ύμνων και οδηγίες για να επιτρέπεται στον νεκρό να περάσει μέσα από εμπόδια στο μετά θάνατον ζωή. Το Βιβλίο των Νεκρών αποτελείται από 200 κεφάλαια, και γράφτηκε σε πάπυρο και τοποθετήθηκε σε ένα φέρετρο ή στον ταφικό θάλαμο του νεκρού.

Το αρχικό όνομα σημαίνει είτε οι Νουμπάτ των Τζαΐν είτε οι Νουμπάτ του Πηγαίνου Το δεύτερο όνομα των κειμένων είναι το τέταρτο μετά από μια μέρα, αλλά το όνομα του Βιβλίου των Νεκρών (Βιβλίο των Νεκρών) επινοήθηκε από έναν Πρώσο Ο Αιγυπτιολόγος ονόμασε Καρλ Ρίτσαρντ Λίψιους όταν δημοσίευσε μια επιλογή κειμένων από το Βιβλίο των Νεκρών το 1842 . Το 1895 , ο Sir Wallace Budge δημοσίευσε μια μετάφραση του ιερογλυφικού στα αγγλικά του Book of the Dead, μεταφρασμένη στα αραβικά από τον Dr. Philip Attieh .

Το Βιβλίο των Νεκρών ήταν η Βίβλος για την αρχαία Αιγυπτιακή θρησκεία , αλλά το Βιβλίο των Νεκρών δεν καθόριζε θρησκευτικές πεποιθήσεις και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν το θεωρούσαν προϊόν θείας αποκάλυψης και το περιεχόμενο του βιβλίου άλλαξε με το απόσπασμα χρονικός
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιβλία”