Sony a7R IV Full-frame Mirrorless

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Sony a7R IV Full-frame Mirrorless

Δημοσίευση από stavros »

Το A7R4 δεν είναι για όλους. Και αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με αυτό που πληρώνεις και αυτό που παίρνεις, αφού ομολογουμένως πρόκειται για μία πανάκριβη φωτογραφική κάμερα που σίγουρα δεν δικαιολογείται η ιδιαίτερα ψηλή η τιμή που πωλείται στο εμπόριο

Σε συνδυασμό με το Sony 90mm Macro, μπορώ να επιτύχω ευκρινή εστίαση με το χέρι στα μάτια των εντόμων. Μπορώ να πυροβολώ μικροσκοπικές αράχνες που πηδούν, ζωύφια δολοφόνων, λουλούδια, λειχήνες, βρύα και όλα τα είδη απίστευτα μικροσκοπικών θεμάτων. Η λειτουργία APSC (ή περικοπή στο Lightroom) το κάνει τόσο με την υψηλότερη ανάλυση Full Frame όσο και μια εκπληκτική κάμερα Crop Sensor. Νίκη νίκη!

Σε συνδυασμό με το Sony 24-70 F2.8 GM, μπορώ να τραβήξω όλες τις καθημερινές μου φωτογραφίες που δεν είναι macro. Πράγματα όπως η φωτογραφία δρόμου, η φωτογραφία βρεφών, οι οικογενειακές φωτογραφίες και πολλά άλλα.

Εάν οι δύο υποδοχές καρτών μνήμης είναι κρίσιμες για εσάς, τότε αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεστε και θα λατρέψετε. Οι περισσότερες κάμερες χωρίς καθρέφτη (δηλαδή η Nikon) είναι ένα αστείο! Τόσο λυπηρό! Σοβαρά, αν δεν έχετε διπλές κάρτες στην κάμερα, τότε είναι απλώς ένα παιχνίδι, όχι ένα εργαλείο. Οι επαγγελματίες δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν να χάσουν φωτογραφίες.

Το μέγεθος του αρχείου είναι τεράστιο, η διαχείριση του χώρου μπορεί να είναι δύσκολη, ένας γρήγορος υπολογιστής θα σας βοηθήσει στην επεξεργασία και τη διαχείριση των αρχείων σας. Το Google Drive δεν υποστηρίζει αρχεία Sony RAW, επομένως αποθηκεύω και εκδόσεις jpg για γρήγορη προβολή. Πέρασε περισσότερος χώρος... Απαιτείται περισσότερος χρόνος μεταφόρτωσης.

Η εφαρμογή είναι πραγματικά εξαιρετική για μια νεότερη εφαρμογή. Η σύνδεση λειτουργεί συνεχώς, αλλά μόνο εάν κάνετε τα πράγματα με μια συγκεκριμένη σειρά. Θα πρέπει να το διορθώσουν... Μπορώ να ελέγξω το τρίγωνο έκθεσής μου από την εφαρμογή, να φωτογραφίσω και να ελέγξω ένα δείγμα χαμηλής ανάλυσης. Εξαιρετικό για τηλεχειριστήριο κλείστρου. Δεν με αφήνει να αγγίξω για να εστιάσω... θα μου άρεσε η απομακρυσμένη εστίαση με μεγεθυντικό φακό εστίασης. Θα πέθαινε για το ίδιο με μια λειτουργία στοίβαξης εστίασης από την εφαρμογή. Μπορεί όμως να είμαι ονειροπόλος, μάλλον δεν θα το δω ποτέ αυτό.

Εντάξει, και η πίσω οθόνη. Σοβαρά Sony;! Ακόμα κακή ανάλυση, αλλά η μεγαλύτερη αμαρτία είναι ότι η οθόνη εξακολουθεί να μην περιστρέφεται σαν κάμερες canon! Holy smokes, πιάσε μια ιδέα Sony! Τα vlogger είναι τεράστια υπόθεση, σταματήστε να τους αγνοείτε! Τουλάχιστον η εφαρμογή μπορεί να σας προσφέρει μια απομακρυσμένη εμπειρία ζωντανής προβολής στο κινητό σας τηλέφωνο. Οπότε αυτό φαίνεται να είναι μια λύση για μένα. Αλλά μπορώ να δω ότι δεν λειτουργεί καλά για άτομα που κάνουν πολύ blog.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να τα πάνε καλά με ένα A7R3. Θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την εξοικονόμηση; Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερα αξεσουάρ ή γυαλί; Θα σας βοηθούσε περισσότερο από το άλμα της ανάλυσης; Μπορεί!

Για macro, η εξαιρετικά υψηλή ανάλυση είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια. Γνωρίστε τις ανάγκες σας!

Ελπίζουμε αυτό να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την επόμενη φωτογραφική σας μηχανή! Λατρεύω το Sony A7R4 μου!
Anita
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: Παρ Οκτ 22, 2021 3:55 pm

Δημοσίευση από Anita »

Τη συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή την έχω αγοράσει εδώ και μερικούς μήνες και παρατήρησα μερικά αξιοσημείωτα μειονεκτήματα.

Θόρυβος:

- υπάρχει εμφανής θόρυβος στην εικόνα, δηλαδή πιο πολύ από το A7R3 και το A73, επομένως δεν είναι ιδανικό για τη λήψη φωτογραφιών των παιδιών μου μέσα μόνο με αστραπές περιβάλλοντος
- Το A7R4 είναι περίπου 1/3 στάση πιο θορυβώδες από το A7R3 που σημαίνει ότι, για να έχετε όσο λιγότερο θόρυβο, πρέπει να αφήσετε να μπει 1/3 στοπ περισσότερο φως
- που σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε την ταχύτητα κλείστρου (ή να αυξήσετε το διάφραγμα) κατά 1/3 στοπ, για παράδειγμα από f/250 σε f/160, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε μεγαλύτερη δυσκολία να παγώσετε την ενέργεια, ώστε η εικόνα σας να έχει πιθανότητες να είναι πιο θολή

Μέγεθος αρχείου:

- τα ασυμπίεστα ακατέργαστα αρχεία είναι τεράστια (120mb)
- δεν υπάρχει ακατέργαστη συμπίεση χωρίς απώλειες
- θα έχετε έναν γρήγορο υπολογιστή ($$ ) και πολύ χώρο SSD για την επεξεργασία αυτών των αρχείων
- θα χρειαστείτε μεγάλες γρήγορες κάρτες SD (UHS-II, U3, τουλάχιστον 256 GB) που είναι ακριβές ($$)
- ακόμη και η κάρτα sd Sony SF-M είναι σχετικά αργή και δεν μου επιτρέπει να δω γρήγορα τις φωτογραφίες μου για έλεγχο εστίαση για παράδειγμα, πρέπει να περιμένω να καθαρίσει το buffer, αλλιώς είναι καθυστερημένο, το οποίο είναι αρκετά ενοχλητικό, θα πρέπει να δοκιμάσω τα αρχεία Sony SF-G
- Canon r5, Sony a7rIII, a7s3 τα αρχεία είναι πολύ μικρότερα, επομένως είναι πιο γρήγορα στην επεξεργασία , σκεφτείτε το γιατί ο χρόνος σας είναι πολύτιμος

Πολυπλοκότητα:

- δεν είναι πολλά απλά με αυτήν την κάμερα
- τα μενού θα μπορούσαν να είναι χειρότερα αλλά δεν είναι καθόλου φιλικά προς το χρήστη
- μια "αργή" κάρτα SD κάνει τη λήψη σε συνεχή λειτουργία αρκετά ενοχλητική/περίεργη/αργή , η Sony θα πρέπει να προειδοποιήσει τον χρήστη
- χωρίς λειτουργία επιλογής σκηνής όπως στο Canon 6D μου για άτομα που θέλουν ή χρειάζονται απλότητα (δεν εμπιστεύομαι την πλήρη αυτόματη λειτουργία)
- οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις για ανακλήσεις μνήμης δεν μπορούν να μετονομαστούν σε ουσιαστική περιγραφή
- η παρακολούθηση αφής δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή
- περιορισμένη λειτουργίες οθόνης αφής (χρήσιμες μόνο για τον καθορισμό του σημείου παρακολούθησης βασικά)
- η ενεργοποίηση της Προεπισκόπησης κάνει τη Συνεχή Λειτουργία απαίσια επειδή η Προεπισκόπηση εμφανίζεται επίσης στο Σκόπευτρο
- για μεγέθυνση ενός φακού Sony, είναι η αντίστροφη κατεύθυνση από ό,τι στην Canon (ίσως φταίει η Canon)
- να είστε ευγενικοί αν η Sony έδινε προτεινόμενες ρυθμίσεις (κάποιο είδος προκαθορισμένων ρυθμίσεων/προτάσεων για προσαρμοσμένα πλήκτρα/κουμπιά και τα αγαπημένα μενού μου)
- δεν υπάρχει αυτόματο bracketing εστίασης
- Το λογισμικό PlayMemories συνεχίζει να δημιουργεί αρχεία .modd και να εισάγει τις εικόνες του υπολογιστή μου στη βιβλιοθήκη του ακόμα κι αν απέτρεψα την εισαγωγή όλων των φακέλων.

Δοκίμασα τη λειτουργία "Προβολή στην τηλεόραση", έβγαλα "δεν μπορούσα να ελέγξω την ταυτότητα της σύνδεσης" στην κάμερα και η εγγραφή απέτυχε στην τηλεόρασή μου sony (xbr 65x900e). Προσπάθησα πολλές φορές. Στη συνέχεια προσπάθησα να συνδεθώ πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης, πήρα "δεν μπορούσα να βρω το σημείο πρόσβασης".

Στη συνέχεια δοκίμασα τη νέα εφαρμογή για συσκευές ios που ονομάζεται Visual Story. Πρώτον, γιατί όχι στο android; Αυτό δεν σέβεται ιδιαίτερα τους χρήστες Android. Δεύτερον, δεν ήταν διαθέσιμο στον Καναδά. Τρίτον, (από τη στιγμή που άλλαξα χώρα στο apple store) η διαδικασία για να το ρυθμίσω είναι χάλια, το ipad δεν βλέπει την κάμερα όταν προσπαθεί να συνδεθεί μέσω bluetooth για να ρυθμίσει το FTP και δοκίμασα με πολλά ipad.

Ενημέρωση μετά από μερικούς μήνες : Συνήθισα στα πολλά του ελαττώματα και κατάφερα να έχω καλά αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο. Αυτό όμως δεν το κάνει καλύτερο προϊόν. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία: δεν υπάρχει τρόπος να δείτε τα σημεία εστίασης χρησιμοποιώντας το Sony Imaging Edge. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ελέγξετε πού ήταν η εστίασή σας για να κατανοήσετε καλύτερα το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, για βίντεο, η σταθεροποίηση εικόνας είναι απογοητευτική. Το τηλέφωνό μου και το gopro μου είναι μίλια καλύτερα και και τα δύο είναι λιγότερο ακριβά. Τώρα η Sony κυκλοφόρησε το A1, διπλάσια τιμή από το R4 και δεν έχουν ενημερώσει το υλικολογισμικό στο R4 εδώ και πάνω από 6 μήνες, αρκετά απογοητευτικό, δεν είμαι σίγουρος ότι θα αγοράσω άλλη κάμερα από τη Sony επειδή δεν θέλω να ενθαρρύνω τη Sony να κυκλοφορήσει ακριβότερα προϊόντα αντί να βελτιώνουν τα ελαττωματικά προϊόντα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Κάποια πλεονεκτήματα; Εντάξει, η περικοπή όταν έχετε εικόνες αυτού του μεγέθους/ανάλυσης είναι αρκετά τρελή (αρκεί να έχετε χαμηλό iso και χωρίς θάμπωμα κίνησης), η διπλή υποδοχή είναι πάντα καλή, η δυναμική εμβέλεια είναι καλή, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλή.
melina
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: Παρ Σεπ 10, 2021 2:32 pm

Δημοσίευση από melina »

Απίστευτη κάμερα. Έκανα αναβάθμιση από το A7iii και είμαι έκπληκτη από την ποιότητα της εικόνας και τη δυνατότητα να περικόψω τις φωτογραφίες και να διατηρήσω την ανάλυση. Το πήρα σε ένα πρόσφατο ταξίδι στο Κι Γουέστ για ένα ρολόι με άγρια ​​δελφίνια. Είμαι τόσο χαρούμενη που έφερα το A7riv μαζί μου. Μπόρεσα να τραβήξω μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες των δελφινιών από μακριά χρησιμοποιώντας το Tamron 28-75mm f/2.8 και μετά να το κόψω. Η παρακολούθηση εστίασης λειτουργεί επίσης εκπληκτικά. Ο θόρυβος είναι σίγουρα χειρότερος από το A7iii σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά είμαι πρόθυμος να ζήσω με αυτό με όλα τα άλλα καταπληκτικά χαρακτηριστικά του A7Riv.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mirrorless Φωτογραφικές Μηχανές”