Razer Cynosa Chroma Gaming Keyboard: Individually Backlit RGB Keys

Απάντηση
Stavroula
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2022 7:13 pm

Razer Cynosa Chroma Gaming Keyboard: Individually Backlit RGB Keys

Δημοσίευση από Stavroula »

Υπέροχο πληκτρολόγιο! Το έχω πάνω από ένα μήνα και το χρησιμοποιώ για gaming και πολλή γραφή. Λειτουργεί εξαιρετικά για όλες τις τυπικές λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα

- Φανταστική τιμή
- Πανέμορφος φωτισμός (οπίσθιος φωτισμός με δυνατά χρώματα και πλήρως ρυθμιζόμενος με πλήρη προσαρμογή)
- Απαλά κλικ, πολύ αθόρυβα για πληκτρολόγιο
- Μηδενικά προβλήματα με οποιοδήποτε από τα πλήκτρα ή είδωλα, κάτι που θα περίμενα από ένα πληκτρολόγιο παιχνιδιών
- Στιβαρή αίσθηση, αλλά όχι πολύ βαριά
- Ρυθμιζόμενα πόδια για να ταιριάζουν στο ύψος του χεριού σας. Πολύ άνετο ακόμα και για μεγάλες περιόδους χρήσης.

Μειονεκτήματα (όλα δευτερεύοντα)

-Για λίγη ώρα, το backspace και το πλήκτρο διαστήματος έτριζαν όταν τα πατούσαν περιστασιακά. Δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητό, δεν παρενέβαινε σε καμία από τις λειτουργίες και εξαφανίστηκε μετά από μερικές εβδομάδες. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το συμπεριλαμβάνω είναι επειδή ενόχλησε τον τελειομανή μέσα μου.
- Περιστασιακά το πρόγραμμα οδήγησης δεν εκκινεί σωστά, έτσι τα φώτα του πληκτρολογίου είτε σβήνουν είτε επανέρχονται στον τυπικό φωτισμό. Διορθώνεται εύκολα ανοίγοντας το πρόγραμμα οδήγησης Synapse.
-Το πρόγραμμα οδήγησης προσαρμογής θα μπορούσε να είναι πιο φιλικό προς το χρήστη. Μόλις το καταφέρετε, είναι διασκεδαστικό να τα βάζετε!

Συνολικά ένα φανταστικό πληκτρολόγιο για τον προϋπολογισμό. Ήθελα κάτι που να λειτουργεί με τα παιχνίδια μου, αλλά και να μην είναι ενοχλητικά δυνατό καθώς πληκτρολογώ πολύ. Το Cynosa Chroma ελέγχει όλες τις απαιτήσεις μου και φαίνεται επικό!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έχω τώρα αυτό το πληκτρολόγιο εδώ και ένα χρόνο και δεν θα το άλλαζα με τίποτα άλλο. Λειτουργεί ακόμα σαν όνειρο με απολύτως μηδενικά θέματα. Ο φωτισμός παραμένει δυνατός και δεν χρειάζονται κλειδιά αντικατάστασης/επισκευής. Θα του έδινα 6 αστέρια αν γινόταν!
Giannis
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Κυρ Απρ 10, 2022 4:24 pm

Δημοσίευση από Giannis »

Είναι ένα πληκτρολόγιο που προορίζεται αποκλειστικά για βιντεοπαιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι έχει όμορφα LED κάτω από τα καπάκια των πλήκτρων. Αυτό είναι το μόνο χαρακτηριστικό του. Όλα τα άλλα φέρνουν πολλά προβλήματα μαζί του. Αυτό είναι το δεύτερο πληκτρολόγιο gaming που αγόρασα (το πληκτρολόγιο PiKTEK που αγόρασα είχε διαφορετικά προβλήματα). Αλλά αυτά είναι τα χειρότερα προβλήματα με αυτό:

Πρόβλημα #1) Οι μύθοι του keycap είναι ανάποδα, και με αυτό εννοώ ότι το πλήκτρο 2 έχει το "2" στο επάνω μισό του keycap και το "@" στο κάτω μισό του keycap. Το κλειδί τελείας έχει το "." στο επάνω μισό του πληκτρολογίου και το ">" στο κάτω μισό του πληκτρολογίου. Εάν πληκτρολογήσετε 60 WPM, τότε πιθανότατα δεν θα κοιτάξετε ποτέ τα πλήκτρα και ενστικτωδώς ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Shift για να λάβετε τον σωστό χαρακτήρα από κάθε πάτημα πλήκτρων, αλλά για τους μη δακτυλογράφους (δηλαδή -- τους περισσότερους παίκτες), αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Σε ένα "κανονικό" πληκτρολόγιο, οι χαρακτήρες Shift βρίσκονται στο επάνω μισό του πληκτρολογίου. Είμαι βέβαιος ότι η Razer θεώρησε ότι ήταν χαριτωμένο ή υψηλής τεχνολογίας, αλλά το βρίσκω εξαιρετικά ενοχλητικό.

Πρόβλημα #2) Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η Razer έχει γράψει επίσης μια εφαρμογή που σας "βοηθά" σε αυτό. Στην εφαρμογή, τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από μια εικόνα κάθε πλήκτρου στο πληκτρολόγιο και σας λέει ότι το πλήκτρο "Y" είναι το πραγματικό πλήκτρο "Y" (πόσο βοηθά αυτό;). Αυτό το πληκτρολόγιο διαθέτει επίσης 5 ενδείξεις LED στην επάνω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου που δεν φέρουν ετικέτα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα "κανονικό" πληκτρολόγιο στο παρελθόν, γνωρίζετε ότι από αριστερά προς τα δεξιά, είναι για "Caps Lock", "Num Lock" και (το σε μεγάλο βαθμό άχρηστο) "Scroll Lock". Αυτά τα 3 LED χωρίς ετικέτα αντιστοιχούν στα ίδια 3 σε ένα "κανονικό" πληκτρολόγιο, ωστόσο τα 2 LED χωρίς ετικέτα στα δεξιά αυτών των τριών δεν ορίζονται πουθενά: όχι στην άχρηστη εφαρμογή τους όταν περνάτε το ποντίκι πάνω από τα LED, ούτε στο εγχειρίδιο χρήσης που συνοδεύει το πληκτρολόγιο, και για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω ότι δεν έχουν ετικέτα (πόσο απίστευτα βοηθητικό είναι αυτό;). Επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη σχετικά, αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση.

Πρόβλημα #3) Αυτό το πληκτρολόγιο (και όσο μπορώ να καταλάβω, ΟΛΑ τα πληκτρολόγια παιχνιδιών) έχουν έναν μηχανισμό χρονικού ορίου γραμμένο στο πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου που μετρά αντίστροφα μερικά δευτερόλεπτα έως ότου αλλάξει το LED color-cycling σε διαφορετική λειτουργία ή γυρίσει τα LED σβήνουν εντελώς για εξοικονόμηση ενέργειας. Και παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται σαν χαρακτηριστικό, χρησιμοποιεί το πρώτο σας πάτημα πλήκτρων ως σήμα για να σταματήσει το χρονικό όριο, έτσι ώστε το πρώτο πάτημα πλήκτρων να μην εμφανίζεται σε οτιδήποτε πληκτρολογείτε. Εάν αυτό το πρώτο πάτημα πλήκτρων ήταν ένα πλήκτρο Shift και πληκτρολογούσατε ένα έγγραφο που ξεκινούσε με "The", τότε θα εμφανιστεί ως "the" όταν κοιτάξετε στην οθόνη σας επειδή το πάτημα πλήκτρων Shift χρησιμοποιήθηκε για την ακύρωση του χρονικού ορίου (τι εκπληκτικό βοηθητικός).

Συνοπτικά, αυτό το πληκτρολόγιο είναι πολύ όμορφο. Αλλά αν όλοι έχετε ανάγκη να κάνετε πραγματική πληκτρολόγηση, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να αγοράσετε ένα διαφορετικό πληκτρολόγιο από κάποια άλλη εταιρεία. Ευχαριστώ!
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Δημοσίευση από stavros »

Τα ανακλινόμενα πόδια έχουν δύο επίπεδα ύψους για να διαλέξετε, κάτι που είναι ένα ωραίο προνόμιο σε αυτό το επίπεδο.

Το μέγεθος και η απόσταση των πλήκτρων είναι ωραία και υπάρχει ακριβώς η σωστή ποσότητα φωτισμού RGB που κρυφοκοιτάζει (σημειώστε ότι υπάρχουν πολλά, πολλά επίπεδα φωτεινότητας, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ένα χαρούμενο επίπεδο φωτισμού με ευκολία). Θα σημειώσω ότι ενώ υποστηρίζονται επίσημα μόνο τα Windows, έχω χρησιμοποιήσει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που εκτελείται σε Linux για τις συσκευές Chroma. Υπάρχουν (δεν αποτελεί έκπληξη) λιγότερα χαρακτηριστικά, αλλά παρέχει κάποιο έλεγχο στον φωτισμό του πληκτρολογίου. (Για παράδειγμα, μπόρεσα να βάλω το πληκτρολόγιο σε διάφορες λειτουργίες, όπως "κύμα" και "αναπνοή", και ακόμη και τότε μπορούσα να μετακινήσω το πληκτρολόγιο μεταξύ συσκευών διατηρώντας τις ρυθμίσεις φωτισμού του. (Από προεπιλογή, το πληκτρολόγιο κάνει μια λειτουργία μετατόπισης φάσματος με ολόκληρο το πληκτρολόγιο να αλλάζει χρώματα ταυτόχρονα και αργά με την πάροδο του χρόνου να περνά μέσα από το ουράνιο τόξο).

Ένας τεράστιος λόγος που έχασα μερικά αστέρια από τη βαθμολογία για αυτήν την κριτική: είτε σε Windows είτε σε Linux, δεν έχετε κανέναν έλεγχο στην ταχύτητα των διαφόρων εφέ. αυτό φαίνεται σαν μια τεράστια παράλειψη.

Συνολικά, το πληκτρολόγιο είναι αρκετά εύκολο στη χρήση: κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας για πρόσβαση στα ειδικά χειριστήρια του πληκτρολογίου που αυξάνουν/μειώνουν το επίπεδο φωτισμού, για εγγραφή μακροεντολής ή για εναλλαγή της "λειτουργίας παιχνιδιού" (απενεργοποιεί το πλήκτρο Windows). Δυστυχώς, το πληκτρολόγιο δεν υποστηρίζει ενσωματωμένα προφίλ ή εναλλαγή προφίλ εν κινήσει. Εκτός από την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του φωτισμού, θα μπορείτε να ελέγχετε τον φωτισμό μόνο μέσω του λογισμικού Razer Synapse ή Open Razer Project.

Η τελική μου ανάλυση: αν θέλετε ένα πληκτρολόγιο RGB κυρίως χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, το Razer Cynosa Chroma θα πρέπει να παραμείνει στη σύντομη λίστα των υποψηφίων σας, ειδικά αν μπορείτε να το αποκτήσετε με $60 ή λιγότερο. Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται αξιοπρεπής και ενώ το πληκτρολόγιο δεν διαθέτει κάποια ωραία χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως τροχό έντασης ήχου, διέλευση USB, μηχανικούς διακόπτες ή ένα πλεγμένο καλώδιο, ελπίζουμε ότι δεν θα πληρώσετε ό,τι θα μπορούσατε να κρατήσετε για ένα πληκτρολόγιο υψηλής ποιότητας , είτε.

Αν, από την άλλη πλευρά, περιμένατε μια ισχυρή και φιλική προς το χρήστη επιλογή διαχείρισης φωτισμού, θα αποθάρρυνα τα προϊόντα Razer Chroma και ειδικότερα το Cynosa.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληκτρολόγιο”