ASUS VivoBook 15 M515 Thin and Light Laptop, 15.6” IPS FHD Display

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

ASUS VivoBook 15 M515 Thin and Light Laptop, 15.6” IPS FHD Display

Δημοσίευση από stavros »

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι η κάμερα web σε αυτό το Asus είναι μια κάμερα VGA 640x480. Γιατί, στην εποχή των εικονικών συναντήσεων, οποιοσδήποτε κατασκευαστής θα πουλούσε ένα φορητό υπολογιστή με τόσο κακή κάμερα!; Θα προσπαθήσω να παραλάβω μια συμβατή κάμερα HD από άλλο μοντέλο της ASUS, αλλά είναι γελοίο που πρέπει να το κάνω.

Δεν παίζω με αυτό το μηχάνημα, αλλά φαντάζομαι ότι θα ήταν αδύνατο να το κάνω. Τα ενσωματωμένα γραφικά Radeon φαίνεται να έχουν κάποια δυσκολία με πολύ απλές εργασίες όπως η κοινή χρήση μιας οθόνης στο Zoom. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η χρήση της VRAM με το πρόγραμμα περιήγησής μου και το Zoom που εκτελούνται είναι 125%. Έχω παρατηρήσει κάποιες επιβραδύνσεις χρησιμοποιώντας το λογισμικό παραγωγικότητας και το Zoom μαζί. Τα 16 GB μνήμης RAM 3200 DDR4 (που είναι αρκετά γρήγορη) θα είναι πιθανώς αρκετά για να συμπληρώσουν τη ζήτηση γραφικών για τις περισσότερες δραστηριότητες.

Ο ίδιος ο επεξεργαστής, τα 512 GB και η γρήγορη μνήμη RAM εξακολουθούν να είναι καλά σημεία πώλησης. Το μηχάνημα αισθάνεται επίσης στιβαρό, και η οθόνη ips, αν και λίγο αμυδρή, είναι αρκετά καλή συνολικά. Εάν μπορώ να εγκαταστήσω μια κάμερα web HD και να βρω μια λύση για το ζήτημα της VRAM, θα το θεωρήσω
Giannis
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Κυρ Απρ 10, 2022 4:24 pm

Δημοσίευση από Giannis »

Είναι ένας υπολογιστής υψηλής απόδοσης με μπαταρία μεγάλης διάρκειας, ακόμη και σε υψηλή φωτεινότητα. Το πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό έχει ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και η αίσθηση του υλικού κατασκευής είναι κορυφαίας ποιότητας. Τα ηχεία βρίσκονται στο κάτω μέρος και γίνονται πολύ πιο δυνατά όταν ο φορητός υπολογιστής τοποθετείται σε μια επίπεδη επιφάνεια όπως ένα τραπέζι. Η ποιότητα της οθόνης είναι πραγματικά καλύτερη από ό,τι περίμενα, η οθόνη UHD εμφανίζει πολύ φωτεινά και ζωντανά χρώματα και οι γωνίες θέασης είναι εκπληκτικές! Μου αρέσουν επίσης τα λεπτά στεφάνια.

Χωρίς ψέματα, χρειάζονται κυριολεκτικά 15 έως 25 δευτερόλεπτα για να εκκινηθεί πλήρως στην επιφάνεια εργασίας και η αναβάθμιση των Windows 11 κάνει την εμπειρία πολύ πιο γλυκιά.

Για όσους ενδιαφέρονται για ελάχιστες λεπτομέρειες:

Η μνήμη ram 8gb καταλαμβάνει μόνο μία υποδοχή και αφήνει μια άλλη ελεύθερη για αναβάθμιση.
Η ενσωματωμένη GPU διαθέτει 500mb αποκλειστική μνήμη ram και μοιράζεται λίγη περισσότερη μνήμη με τη μνήμη της μητρικής πλακέτας.
Η κάμερα web έχει μέγιστη ποιότητα 0,3mp από ό,τι έχω δει.

Το ένα σημαντικό μειονέκτημα για μένα είναι ότι η διάταξη πληκτρολογίου δεν έχει «αναπαραγωγή/παύση, επόμενο και προηγούμενο». πλήκτρα συντόμευσης και θα έπρεπε να μετακινηθείτε στην εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων με μη αυτόματο τρόπο για να κάνετε αυτά τα πράγματα. Αλλά συνολικά, είναι μια εξαιρετική αγορά για το εύρος τιμών του.

Ως δήλωση αποποίησης ευθύνης, δεν είμαι επαγγελματίας στην αξιολόγηση υπολογιστών. Όλες οι γνώσεις μου στον τομέα είναι αυτοδίδακτες! Ρωτήστε τον πωλητή λιανικής για περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τον φορητό υπολογιστή.
Stavroula
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τρί Ιαν 04, 2022 7:13 pm

Δημοσίευση από Stavroula »

Τα προηγούμενα μοντέλα με το Ryzen 3700u ήταν σχετικά καλά, αλλά αυτό το πράγμα είναι πολύ πιο γρήγορο. Περισσότερη από αρκετή δύναμη για να κάνετε καθημερινές εργασίες. Καλοφτιαγμένο. Θα μπορούσε να επεκτείνει τη μνήμη εάν χρειάζεται. Τη στιγμή που γράφτηκε αυτό η τιμή καταλόγου ήταν 629,00. Υπέροχη εικόνα, πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, κ.λπ. Υποθέτω ότι μια οθόνη αφής θα ήταν ωραία, αλλά δεν ζητήθηκε από έναν από τους πελάτες μου. A+ για κατασκευή και τιμή τιμής. Δεν ταίριαζε με την εικόνα. Αυτό έχει ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο που για μένα ήταν ένα συν. Η στοκ εικόνα το κάνει να φαίνεται σαν να έχει ένα μικρότερο πληκτρολόγιο. Δημοσίευσα πώς μοιάζει πραγματικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Laptop”