Η Rolls-Royce απολαμβάνει ρεκόρ πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων

Απάντηση
Giannis
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Κυρ Απρ 10, 2022 4:24 pm

Η Rolls-Royce απολαμβάνει ρεκόρ πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων

Δημοσίευση από Giannis »

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι απολάμβανε ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων των οχημάτων της με το σύμβολο του καθεστώτος παρά τη μάχη του ευρύτερου κλάδου με την προσφορά ημιαγωγών.

Η βρετανική Rolls-Royce Motor Cars δήλωσε τη Δευτέρα ότι απολάμβανε ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων των πολυτελών οχημάτων της με σύμβολο status, καθώς ο ευρύτερος τομέας αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ημιαγωγών.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων είπε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% στα 5.586 αυτοκίνητα με ρεκόρ να σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, της Ασίας-Ειρηνικού και της Μεγάλης Κίνας, καθώς και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ζήτηση τροφοδοτήθηκε από το νέο κουπέ «Ghost» και το SUV Cullinan 2,6 τόνων, 350.000 ευρώ (395.000 δολάρια ΗΠΑ).

«Το 2021 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την Rolls-Royce Motor Cars», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Muller-Otvos στη δήλωση.

«Παραδώσαμε περισσότερα αυτοκίνητα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην 117χρονη ιστορία της μάρκας με άνευ προηγουμένου ζήτηση για όλα τα προϊόντα σε κάθε παγκόσμια αγορά».

Η Rolls-Royce ετοιμάζεται εν τω μεταξύ να λανσάρει το Spectre, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η εμβληματική βρετανική μάρκα, που ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, αγοράστηκε από τον γερμανικό γίγαντα αυτοκινήτων BMW το 1998.

Τα στοιχεία των πωλήσεων της Δευτέρας έρχονται σε έντονη αντίθεση με τα ευρύτερα στοιχεία του κλάδου, τα οποία έδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι η κατασκευή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε πράγματι σταματήσει πέρυσι.

Οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κυρίως ξένης ιδιοκτησίας παρήγαγαν 1,65 εκατομμύρια οχήματα το 2021, σύμφωνα με το Society of Motor Manufacturers & Traders.

Αυτό ήταν μόλις ένα τοις εκατό από το 2020 -- αλλά σχεδόν 29% χαμηλότερο από το επίπεδο της αγοράς πριν από την πανδημία το 2019.

Η πανδημία ξέσπασε στις αρχές του 2020 και αρχικά οδήγησε σε βουτιά της ζήτησης. Ενώ οι αγοραστές επέστρεψαν, μια παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ υπολογιστών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία σε όλους τους τύπους οχημάτων, έχει καθυστερήσει την παραγωγή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητα”