Οι νέες φορητές οθόνες της Acer μπορούν να κάνουν το 2D να μοιάζει με 3D

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Οι νέες φορητές οθόνες της Acer μπορούν να κάνουν το 2D να μοιάζει με 3D

Δημοσίευση από stavros »

Οι καλές φορητές οθόνες βελτιώνουν την εμπειρία σας στον υπολογιστή παρέχοντας περισσότερη δημιουργικότητα στο χρήστη. Ωστόσο, δύο φορητές οθόνες 4K που ανακοινώθηκαν σήμερα, το SpatialLabs View της Acer και τοSpatialLabs View Pro , συνοδεύονται από ένα κρυμμένο άσσο στο μανίκι: κάνουν το περιεχόμενο να μοιάζει σαν να βγαίνει μέσα από την οθόνη. Χρησιμοποιώντας την αποκλειστική λύση υλικού-λογισμικού της Acer, SpatialLabs, οι οθόνες μπορούν να μετατρέψουν περιεχόμενο 2D, όπως υποστηριζόμενα παιχνίδια, φωτογραφίες και σχέδια CAD, σε στερεοσκοπικό 3D.

Πιστοποιημένο από την Adobe και την Autodesk, το SpatialLabs χρησιμοποιεί έναν εξειδικευμένο οπτικό φακό, δύο κάμερες παρακολούθησης ματιών και τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει τη δισδιάστατη εργασία να φαίνεται τρισδιάστατη χωρίς ενοχλητικά γυαλιά ή άλλα βαρετά καλύμματα κεφαλής. Το SpatialLabs λειτουργεί δημιουργώντας ένα σύνολο εικόνων για κάθε μάτι και προβάλλοντάς τες μέσω του οπτικού φακού στο σημείο που κοιτάτε.

Η ιδέα της Acer είναι ότι οι δημιουργοί, όπως οι σχεδιαστές CAD, οι 3D animators και οι προγραμματιστές, βλέπουν γρήγορα πώς φαίνεται η δουλειά τους σε 3D. Το στερεοσκοπικό τρισδιάστατο περιβάλλον δεν απαιτεί χρονοβόρα απόδοση, επομένως μπορεί να προσφέρει έναν χρήσιμο και πιο καθηλωτικό τρόπο για την προεπισκόπηση της εργασίας.

Η Acer παρουσίασε το SpatialLabs μέσω του φορητού υπολογιστή ConceptD 7 SpatialLabs Edition τον Οκτώβριο και τώρα το φέρνει σε φορητές οθόνες 15,6 ιντσών με εστίαση στην ψυχαγωγία και την εργασία. Ανακοίνωσε επίσης έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών με την τεχνολογία σήμερα.

Παιχνίδι σε οθόνη 3D

"Αυτό είναι δυνατό επειδή τα παιχνίδια δημιουργούνται κυρίως με τρεις διαστάσεις: Οι προγραμματιστές περιλαμβάνουν πληροφορίες για το βάθος σε κάθε σκηνή και αντικείμενο που κατασκευάζουν. Το SpatialLabs αξιοποιεί αυτές τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες για να παρουσιάσει τα παιχνίδια σε στερεοσκοπικό 3D", ανέφερε η Acer στην ανακοίνωσή της. . Ένας εκπρόσωπος της Acer επεσήμανε επίσης τη χρήση "τεχνολογιών σκίασης και προγραμμάτων οδήγησης" για τη λήψη τρισδιάστατων πληροφοριών και πληροφοριών βάθους από υποστηριζόμενα παιχνίδια.

Η Acer είπε ότι το TrueGame θα υποστήριζε περισσότερα από 50 παιχνίδια κατά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των BioShock Infinite, Borderlands 2, Forza Horizon 4 και 5 , God of War, No Man's Sky, The Witcher 3: Wild Hunt και Tiny Tina's Wonderland. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των παιχνιδιών εδώ . Το TrueGame θα παρέχει προδιαμορφωμένα τρισδιάστατα προφίλ για κάθε τίτλο που θα ξεκινήσει αυτόματα όταν παίζετε ένα υποστηριζόμενο παιχνίδι. Ένας εκπρόσωπος της Acer ισχυρίστηκε ότι θα προσθέτει περισσότερα παιχνίδια "κάθε μήνα".

Ποιο είναι λοιπόν το όφελος του να κάνετε τα γραφικά gaming να φαίνονται σαν να βγαίνουν από μια οθόνη 15,6 ιντσών; Σύμφωνα με την Acer, μπορείτε να περιμένετε πιο ευρύχωρα δωμάτια και αντικείμενα που «εμφανίζονται πραγματικά πολυεπίπεδα». Πριν κρίνουμε, πρέπει να το δούμε από κοντά, αλλά είμαστε περίεργοι πώς το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τη γρήγορη δράση. Η προβολή SpatialLabs είναι επίσης μια μικρότερη οθόνη υψηλής πυκνότητας pixel (282,4 pixel ανά ίντσα) με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz και χρόνο απόκρισης έως και 30 ms, καθιστώντας την πολύ πιο αργή από τις διαθέσιμες οθόνες παιχνιδιών και φορητούς υπολογιστές μεγέθους επιφάνειας εργασίας 360 Hz .

Το SpatialLabs διαθέτει επίσης μια δυνατότητα για τη δημιουργία προσομοιωμένης στερεοφωνικής τρισδιάστατης εικόνας από φωτογραφίες και βίντεο 2D, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών βίντεο μέσω του YouTube.

Μια δευτερεύουσα οθόνη 3D για δημιουργούς

Το SpatialLabs View Pro μοιάζει περισσότερο με το φορητό υπολογιστή ConceptD 7 SpatialLabs Edition, καθώς απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες. Η Acer είπε ότι η φορητή οθόνη υποστηρίζει "όλες τις κύριες μορφές αρχείων", συμπεριλαμβανομένων των OBJ, FBX, STEP, STL, COLLADA, IGES, glTF, 3DS, BLEND, PLY, DAE, IGS και Datasmith, επιτρέποντας τη χρήση λογισμικού τρισδιάστατης σχεδίασης όπως το Cinema 4D, Revit και Solidworks.

Η οθόνη λειτουργεί επίσης με το SpatialLabs Model Viewer, το οποίο σας επιτρέπει να μεταφέρετε εικόνες, μοντέλα και κινούμενα σχέδια από λογισμικό 3D και να τα προβάλετε σε στερεοσκοπικό 3D. Και αν χρησιμοποιείτε Autodesk Maya ή Blender, θα μπορούσατε να επεξεργαστείτε σε μια κανονική οθόνη σε 2D και να προβάλετε αυτές τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο σε στερεοσκοπικό 3D στη φορητή οθόνη. Η ενσωμάτωση με την πλατφόρμα τρισδιάστατης μοντελοποίησης Sketchfab , για τη λήψη πρόσθετων τρισδιάστατων στοιχείων, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την Acer να ενθαρρύνει περισσότερες περιπτώσεις χρήσης.

Η Acer βλέπει επίσης το SpatialLabs View Pro να προσελκύει πελάτες σε περίπτερα και οθόνες σημείων πώλησης, εξοπλίζοντάς το με βάση VESA, αναγνώριση χειρονομίας και διάρκεια μπαταρίας έως και 5 ωρών για βοήθεια.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες 3D των επερχόμενων οθονών, είναι απλώς κανονικά πάνελ 4K IPS. Ισχυρίζονται μέγιστη φωτεινότητα 323 nits, η οποία θα ήταν ισχυρή για μια φορητή οθόνη, κάλυψη 100% του χρωματικού χώρου Adobe RGB και αναλογίες αντίθεσης 1.200:1.

Το SpatialLabs ήταν μια εξειδικευμένη χρήση όταν η Acer το ανακοίνωσε το φθινόπωρο, και αυτό παραμένει. Αλλά αυτές οι οθόνες μπορεί να μετακινήσουν λίγο τη βελόνα—τουλάχιστον περισσότερο από ό,τι έκανε ο φορητός υπολογιστής.

Πρώτον, θα πρέπει να είναι σημαντικά φθηνότερα από το φορητό υπολογιστή SpatialLabs. Η Acer δεν μοιράστηκε μια τιμή για τις επερχόμενες οθόνες, αλλά ο υπολογιστής πωλείται εκτός ΗΠΑ για 3.500 λίρες / 4.000 ευρώ (περίπου 4.366 $ / 4.216 $).

Οι φορητές οθόνες είναι επίσης μια πιο προσιτή διαδρομή προς το στερεοσκοπικό 3D από την επένδυση σε έναν υπολογιστή. Φυσικά, οι φορητές οθόνες υποθέτουν ότι έχετε ήδη τις υπολογιστικές δυνατότητες για να οδηγείτε τις τρισδιάστατες εφαρμογές σας και τα SpatialLabs. Η Acer είπε στην Ars Technica ότι συνιστά τις ακόλουθες CPU και GPU για το SpaitalLabs:
  • Επιτραπέζιοι υπολογιστές: Intel Core i7 ή νεότερη έκδοση / RTX 2080 ή νεότερη έκδοση
  • Φορητοί υπολογιστές: Intel Core i7 ή νεότερη έκδοση / RTX 3070 TI ή νεότερη έκδοση
Μένει να δούμε εάν το SpatialLabs μπορεί να λειτουργήσει με παιχνίδια με τρόπο που να φαίνεται καλός και να μην εμποδίζει το παιχνίδι ή να προκαλεί ναυτία. Οι ανταγωνιστικοί παίκτες θα επιλέξουν κάτι με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, αλλά είναι επίσης δύσκολο να φανταστεί κανείς περισσότερους περιστασιακούς παίκτες να συρρέουν στο SpatialLabs View για στερεοσκοπικά τρισδιάστατα παιχνίδια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι το SpatialLabs View θα κοστίζει πολύ περισσότερο από τις περισσότερες οθόνες παιχνιδιών σε μέγεθος επιτραπέζιου υπολογιστή στα 1.099 $ "αυτό το καλοκαίρι".

Η ύπαρξη μιας δεύτερης οθόνης αφιερωμένης στην εμπειρία 3D φαίνεται πιο φυσικό για δημιουργούς και προγραμματιστές που ήδη εργάζονται σε αυτόν τον χώρο, ειδικά εάν εκτελείται καλά. Αλλά η ενασχόληση με μια μικρότερη οθόνη και η εύρεση της σωστής χρήσης είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για τους επαγγελματίες. Οι δημιουργικοί μπορεί επίσης να διστάζουν να εξαρτηθούν από κάπως νέα τεχνολογία για κριτική δουλειά.

Η Acer δεν κοινοποίησε τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας για το SpatialLabs View Pro.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε με προτάσεις προδιαγραφών από την Acer.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οθόνες”