Τα μέλη του Joy Division συζητούν για την πρόληψη της αυτοκτονίας στο Κοινοβούλιο 42 χρόνια μετά τον θάνατο του Ian Curt

Απάντηση
Tania
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 11:51 am

Τα μέλη του Joy Division συζητούν για την πρόληψη της αυτοκτονίας στο Κοινοβούλιο 42 χρόνια μετά τον θάνατο του Ian Curt

Δημοσίευση από Tania »

Ο βουλευτής Kerry McCarthy φιλοξένησε μια συζήτηση στις 18 Μαΐου στο Speaker's House στα κτήρια του Κοινοβουλίου - Πρόληψη αυτοκτονίας: Σπάζοντας τη σιωπή. Μαζί της ήταν ο Bernard Sumner και ο Stephen Morris του συγκροτήματος Joy Division / New Order και της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την πρόληψη των αυτοκτονιών Campaign Against Living Miserably (CALM).

Μετά τη συζήτηση, υπό την προεδρία του δήμαρχου του Μάντσεστερ Andy Burnham, η υπουργός Ψυχικής Υγείας Gillian Keegan MP και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Sir Keir Starmer MP μίλησαν επίσης για τα αντίστοιχα σχέδιά τους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ψυχικής υγείας.

Η αυτοκτονία πρέπει να θεωρείται έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 125 ζωές να χάνονται κάθε εβδομάδα. Το 2021 οι αυτοκτονίες ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, υπογραμμίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης.

Τραγικά, το 75% όλων των αυτοκτονιών είναι άνδρες και είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος ανδρών κάτω των 45 ετών. Παρόλα αυτά, οι καταστάσεις ψυχικής υγείας και η αυτοκτονία μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσουμε και να κατανοήσουμε. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, είναι κρυμμένο από τα μάτια. Ένας εσωτερικός, προσωπικός αγώνας για εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους τον παλεύουν σιωπηλά.

Και κάθε αυτοκτονία επηρεάζει άμεσα 135 φίλους, συγγενείς και συναδέλφους.

Το πάνελ συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση της ψυχικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πολιτισμικό στίγμα γύρω από την αυτοκτονία και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας για την πρόσβαση σε κατάλληλη θεραπεία υποστήριξης.

Ο Μπέρναρντ Σάμνερ και ο Στίβεν Μόρις συζήτησαν τη δική τους εμπειρία αυτοκτονίας και αν ο λόγος και το τοπίο έχουν αλλάξει από τον θάνατο του συντρόφου τους στο συγκρότημα των Joy Division, Ίαν Κέρτις, το 1980. Ο ιδρυτής των Joy Division και της δισκογραφικής εταιρείας New Order, Factory, ο αείμνηστος Tony Wilson, ήταν πρώτος υποστηρικτής του CALM.

Η πιο πρόσφατη εμπειρία του Bernard από την ενασχόληση με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας των παιδιών ενημέρωσε τη συζήτηση. Το συγκρότημα είπε ότι ήθελε να έρθει στο Κοινοβούλιο για να συνεργαστεί απευθείας με τους βουλευτές και να ενισχύσει την ιδέα ότι οι παθήσεις ψυχικής υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται εξίσου σοβαρά με τις σωματικές συνθήκες υγείας. Όλες οι πλευρές υποστηρίζουν αυτήν την αρχή, αλλά χρειάζονται αλλαγές για να γίνει πράξη.

Με ένα νέο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία που επιβεβαιώθηκε στο Queen's Speech της περασμένης εβδομάδας, τώρα είναι η ώρα για σοβαρή συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ψυχικής υγείας και τη λήψη μέτρων για τη διάσωση χιλιάδων ζωών που χάνονται από αυτοκτονία κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Sir Keir Starmer βουλευτής: «Το επίπεδο της ανάγκης αυξάνεται και δεν αντιμετωπίζουμε τίποτα λιγότερο από μια κρίση ψυχικής υγείας σε αυτή τη χώρα. Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από αυτό.

Πρέπει να τηρήσουμε αυτή τη δέσμευση για να κάνουμε την ψυχική υγεία εξίσου σημαντική με τη σωματική υγεία. Έχουμε μιλήσει για την ισοτιμία εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν είμαστε πουθενά.

Αυτό αφορά τις προτεραιότητές μας. Οι προτεραιότητές μου ως Ηγέτης. Πράξη της ισότητας της εκτίμησης για την ψυχική υγεία. Πιστεύω ότι πρόκειται για τη μεταχείριση των ανθρώπων με βασικό σεβασμό».

Η υπουργός Ψυχικής Υγείας, βουλευτής Gillian Keegan, δήλωσε: «Η αυτοκτονία είναι μια τραγωδία και καταστρέφει τις ζωές των οικογενειών και των κοινοτήτων. Είμαι αφοσιωμένος στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ψυχικής υγείας και της ευημερίας και στη μείωση των ποσοστών αυτοκτονιών.

«Η έκκλησή μας για την ψυχική υγεία για αποδεικτικά στοιχεία θα υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός νέου, 10ετούς, διακυβερνητικού σχεδίου για την ψυχική υγεία και ευεξία, και συνεργαζόμαστε με τον τομέα πρόληψης αυτοκτονιών το επόμενο έτος για να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική πρόληψης των αυτοκτονιών του 2012 και να αναπτύξουμε ένα νέο εθνικό σχέδιο πρόληψης αυτοκτονιών.

«Η δράση που θα αναλάβουμε την επόμενη δεκαετία για να υποστηρίξουμε την ψυχική υγεία του έθνους θα συμβάλει τελικά στην πρόληψη της αυτοκτονίας – τόσο μεταξύ των ατόμων που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του NHS όσο και των ανθρώπων στην κοινότητα.

«Η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί. Αν κάποιος δυσκολεύεται, τον προτρέπω να ζητήσει βοήθεια – το NHS είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για όποιον βρίσκεται σε κρίση».

Ανησυχούμε για την απώλεια ενός αφοσιωμένου υπουργού για την πρόληψη των αυτοκτονιών, γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας η πρόληψη των αυτοκτονιών να βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ οι οργανώσεις ψυχικής υγείας και πρόληψης αυτοκτονιών είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να προσεγγίσουν τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, και πρέπει να αντληθούν μαθήματα από το παρελθόν Εάν θέλουμε να αποτρέψουμε αυτό που μοιάζει όλο και περισσότερο με επικείμενο ψυχικό κρίση υγείας».

Ο Bernard Sumner και ο Stephen Morris δήλωσαν: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους που συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε ένα τόσο ζωτικό θέμα. Ήμασταν πολύ μικροί όταν χάσαμε τον φίλο και τον σύντροφό μας το 1980. Τόσο εμείς όσο και οι καιροί ήταν απροετοίμαστοι να κατανοήσουμε τα περίπλοκα ζητήματα που εμπλέκονταν για να τον βοηθήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Πάνω από 40 χρόνια μετά, υπάρχει ακόμη δρόμος και η ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί εξίσου με τη σωματική υγεία. Αν μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ένα άτομο μιλώντας για αυτό, θα αξίζει τον κόπο».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μουσική”