Corsair DDR4 3600, Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB)

Απάντηση
Giannis
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Κυρ Απρ 10, 2022 4:24 pm

Corsair DDR4 3600, Vengeance RGB Pro 32GB (2x16GB)

Δημοσίευση από Giannis »

Σχετικά με αυτό το στοιχείο
  • Η συγκεκριμένη μνήμη DDR4 είναι υψηλής απόδοσης φωτίζει το σύστημά σας με ζωντανό, κινούμενο φωτισμό από δέκα εξαιρετικά φωτεινά, μεμονωμένα διευθυνσιοδοτούμενα RGB LED ανά μονάδα.
  • Πάρτε τον έλεγχο με το λογισμικό CORSAIR iCUE και συγχρονίστε τον φωτισμό σε όλα τα συμβατά προϊόντα CORSAIR iCUE, όπως μνήμη, ανεμιστήρες, ψύκτες, πληκτρολόγια και άλλα.
  • Προσαρμόστε προφίλ φωτισμού με εκατομμύρια διαφορετικά μοτίβα και χρώματα ή δημιουργήστε τα δικά σας στο λογισμικό CORSAIR iCUE.
  • Συμβατό με μητρικές κάρτες Intel και AMD DDR4.
  • Δεν απαιτεί επιπλέον καλώδια για σωστή και απρόσκοπτη εγκατάσταση.
  • PCB προσαρμοσμένης απόδοσης για την υψηλότερη ποιότητα σήματος και σταθερότητα απόδοσης.
  • Προσεκτικά ελεγμένα IC για εκτεταμένο δυναμικό υπερχρονισμό.
  • Υποστηρίζει Intel XMP 2.0 με μια απλή εγκατάσταση.
Εγκατέστησα 4 stick των 16 GB στο σύστημα Ryzen 9 μου, εκκίνησα στο BIOS, ενεργοποίησα XMP, και τέλος το εκκίνησα στα Windows και από τότε λειτουργούν χωρίς πρόβλημα στα 3600 MHz. Το χρώμα RGB είναι υπέροχο, αν και είναι το πιο αργό πράγμα στο σύστημά μου για να ανταποκριθεί στις αλλαγές χρώματος. Αλλά πάντα καταλήγουν στο σωστό χρώμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Το χρώμα είναι σταθερό και στα 4 sticks (αγοράζονται ως 2 ξεχωριστά κιτ 32 GB). Λοιπόν, υποθέτω ότι ένα ραβδί είναι πολύ ελαφρώς πιο σκούρο στο πορτοκαλί χρώμα που το κρατάω.

Φαίνονται υπέροχα στο σύστημά μου και αποδίδουν άριστα χωρίς παράπονο. Μπορώ να πω καλά πράγματα για αυτά αν σκέφτεστε να τα αγοράσετε.
Tania
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 11:51 am

Δημοσίευση από Tania »

Αγόρασα αυτές τις μονάδες για να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου από 16 GB σε 32 GB, καθώς έχω μια μητρική πλακέτα με μόνο δύο υποδοχές DIMM. Κατά την εγκατάσταση, προσπάθησα να δω αν θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ περισσότερα από αυτά, αλλά ό,τι προσπάθησα, από την προσπάθεια 3733 ή 3866 MHz ή την αυστηροποίηση των χρονισμών, οδήγησε σε αποτυχία POST, BSOD ή κυριολεκτικά εκατοντάδες έως χιλιάδες σφάλματα στο Memtest. Έτρεξα το Thaiphoon Burner για να ανακαλύψω ότι τα IC στις μονάδες που έλαβα δεν ήταν Samsung B-die ή Micron E-die όπως έχουν λάβει άλλοι, αλλά μάλλον Nanya A-die. Προσπάθησα να τα ερευνήσω και οι περιορισμένες πληροφορίες που βρήκα έβαλαν αυτά τα IC ως ένα από τα χειρότερα για το OCing. Αυτές οι μονάδες δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε στο προφίλ XMP, με την τάση αυξημένη στα 1,45v, τα VCCIO και VCCSA στα 1,35v και την ικανότητα ρεύματος DRAM στο 130%, χωρίς σφάλματα ή σφάλματα προγραμμάτων.

Δεν θα τα βαθμολογήσω με τη μία, καθώς η εμπειρία μου φαίνεται να είναι μεμονωμένη και με καλύτερα IC, μπορεί να είναι καλά, αλλά η κριτική μου είναι να παράσχω μια προειδοποίηση ότι υπάρχει η δυνατότητα να λάβετε αυτές τις μονάδες με το απαίσιο Nanya A-die.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μνήμες RAM”