Πως Να Επιτύχετε Την Καλύτερη Υγιεινή Των Χεριών

Απάντηση
Eiriini
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Πως Να Επιτύχετε Την Καλύτερη Υγιεινή Των Χεριών

Δημοσίευση από Eiriini »

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε την υγιεινή των χεριών; Απάντηση: Χρησιμοποιήστε ένα υγρό αντισηπτικό χεριών που περιέχει δύο ισχυρά μικροβιοκτόνα με δύο διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης σε βέλτιστες συγκεντρώσεις με μια ενυδατική κρέμα για να διατηρείτε τα χέρια απαλά και υγρά.

Γιατί αντισηπτικό χεριών; ? Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η χρήση ισχυρών αντισηπτικών χεριών θα μειώσει τον αριθμό των μικροβίων στα χέρια και θα μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης ή μετάδοσης μιας μολυσματικής νόσου. Επίσης, δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι τα ισχυρά αντισηπτικά χεριών σκοτώνουν τα μικρόβια πιο αποτελεσματικά από το σαπούνι και το νερό [1].

Στο γράφημα πάνω από το 70 % η ισοπροπυλική αλκοόλη μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων σημαντικά καλύτερα από το αντιμικροβιακό σαπούνι και νερό ή το σαπούνι και το νερό [1]. 1. www.learnwell.org//handhygiene.htm

Στο παραπάνω γράφημα το Germ Out®, το οποίο περιέχει δύο μικροβιοκτόνα (70 % ισοπροπυλική αλκοόλη και 0,02 % χλωριούχο βενζαλκόνιο), μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων (μικροοργανισμών) στα δάχτυλα σημαντικά καλύτερα από το αντιμικροβιακό σαπούνι και νερό [2].

Γιατί υγρό αντισηπτικό;

Ένα υγρό αντισηπτικό χεριών είναι καλύτερος δολοφόνος μικροβίων από ένα τζελ [3,4]. Ένα υγρό απλώνεται εύκολα στα χέρια σας και δεν αφήνει υπολείμματα αφού στεγνώσει. Ένα υγρό δεν μπορεί να καταναλωθεί από ένα παιδί και δεν μπορεί να καταναλωθεί εάν χρησιμοποιείται καπάκι ανθεκτικό στα παιδιά ή ένας διανομέας λεπτής ομίχλης ψεκασμού. Ενενήντα τοις εκατό ή περισσότερα από τα απολυμαντικά χεριών στην αγορά είναι τα ίδια. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των Purell®, Germ X®, CVS® και Avant®. Είναι όλα τζελ αλκοόλης που περιέχουν 62 τοις εκατό αιθυλική αλκοόλη. Υπάρχουν τέσσερα σημαντικά προβλήματα με όλα τα τζελ αλκοόλης. 1) Το εξήντα δύο τοις εκατό αιθυλική αλκοόλη είναι ένας ελάχιστα αποτελεσματικός δολοφόνος μικροβίων. 2) Απλώνονται στα χέρια σου σαν γράσο. 3) Αφήνουν ένα κολλώδες υπόλειμμα τζελ. 4) «Τρώγονται» εύκολα από τα παιδιά. Τι γίνεται με τα αντισηπτικά χεριών αφρού; Τα αντισηπτικά αφρού περιέχουν 62% αλκοόλ και είναι επίσης ελάχιστα αποτελεσματικά. Απλώνονται εύκολα αλλά ο αφρός είναι ως επί το πλείστον αέρας και ως εκ τούτου η ποσότητα του αλκοόλ που εναποτίθεται στα χέρια σας είναι μικρή. Οι αφροί δεν αφήνουν κολλώδη υπολείμματα σαν τζελ.??3. H. Pietsch. “Hand Antiseptics: Rubs Versus Scrubs, Alcohol Solutions Versus Alcohol Gels” Journal of Hospital Infection (2001) 48 (Συμπλήρωμα Α): S33-S36.?4. Kramer, A., Rudolph, P., and Pittet, D. «Περιορισμένη αποτελεσματικότητα των τζελ χεριών με βάση το αλκοόλ». Lancet (2002) 359: 1489-90

Ποιοι είναι οι δύο ισχυροί δολοφόνοι μικροβίων;

Το ChloraPrep® και το Chlorascrub® είναι τα δύο πιο αποτελεσματικά τοπικά αντισηπτικά στην αγορά για την προετοιμασία του δέρματος πριν από τη χειρουργική επέμβαση και την ένεση. Περιέχουν και τα δύο δύο ισχυρά μικροβιοκτόνα, 70% ισοπροπυλική αλκοόλη και 2% ή 3% γλυκονική χλωρεξιδίνη. Και τα δύο μικροβιοκτόνα έχουν διαφορετικό μηχανισμό για τη θανάτωση των μικροβίων. Δύο ισχυροί δολοφόνοι μικροβίων με διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικοί από έναν και εξίσου ασφαλείς [5]. Δεδομένου ότι έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης, οι παρενέργειες δεν είναι προσθετικές. Δύο ισχυροί δολοφόνοι μικροβίων στο ίδιο αντισηπτικό θα αποτρέψουν την ανάπτυξη μικροβίων ανθεκτικών στα φάρμακα. Εάν ένα μικρόβιο είναι ανθεκτικό στο ένα αντισηπτικό, το άλλο θα το σκοτώσει.??5. Hibbard, J. «Analyses Comparing the Antimicrobial Activity and Safety of Current Antiseptic Agents: A Review» Journal of Infusion Nursing (2005) Vol. 28, Νο. 3,

Στο παραπάνω γράφημα, η ζώνη βακτηριακής αναστολής μετρήθηκε σε χιλιοστά μόνο με αλκοόλη (60% έως 90%), με χλωριούχο βενζαλκόνιο μόνο (0,02% έως 0,10 %) και μόνο με το Germ Out (Σημείωση Η συγκέντρωση του χλωριούχου βενζαλκονίου στο μικρόβιο Το Out® κυμαινόταν μεταξύ 0,02 % και 0,10 % ενώ η συγκέντρωση της ισοπροπυλικής αλκοόλης διατηρήθηκε σταθερή στο 70 % [6]. Η ζώνη βακτηριακής αναστολής σε χιλιοστά για το Germ Out® σε όλες τις συγκεντρώσεις χλωριούχου βενζαλκονίου ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από τη ζώνη με μόνο αλκοόλη ή χλωριούχο βενζαλκόνιο μόνο σε όλες τις συγκεντρώσεις. Το Germ Out® περιέχει δύο ισχυρούς δολοφόνους μικροβίων. Είναι εβδομήντα τοις εκατό ισοπροπυλική αλκοόλη και 200 ​​μέρη ανά εκατομμύριο (0,02 wt %) χλωριούχο βενζαλκόνιο.

Ποιες είναι οι βέλτιστες συγκεντρώσεις για τα δύο μικροβιοκτόνα στο Germ Out®; Με βάση τα δεδομένα στο παραπάνω γράφημα και τα δεδομένα στις παραπομπές 2, 3 και 4 παραπάνω, η βέλτιστη συγκέντρωση μόνο για αλκοόλ είναι μεταξύ 70 και 90 τοις εκατό και η βέλτιστη συγκέντρωση μόνο για το χλωριούχο βενζαλκόνιο είναι μεταξύ 0,02 και 0,10 τοις εκατό. Το Germ Out® περιέχει 70 τοις εκατό ισοπροπυλική αλκοόλη και 0,02 τοις εκατό χλωριούχο βενζαλκόνιο.

Γιατί ενυδατική κρέμα;

Οι υψηλές συγκεντρώσεις αλκοόλ θα κάνουν τα χέρια να αισθάνονται ξηρά. Το αλκοόλ με ενυδατικές κρέμες όπως η γλυκερίνη δεν θα στεγνώσει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και νερό στεγνώνει τα χέρια πολύ περισσότερο από το τρίψιμο χεριών με οινόπνευμα και μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε επιδερμικό νερό από το τρίψιμο χεριών με οινόπνευμα. Το Germ Out® περιέχει 2,5% κατά βάρος γλυκερίνη ως ενυδατική κρέμα.

Τα υγιή και ξηρά χέρια μετρήθηκαν σε μια βαθμολογία αυτοαναφοράς από 0 (υγιή) έως στεγνά (6) κατά την έναρξη και μετά από χρήση εντριβής με οινόπνευμα ή πλύσιμο με σαπούνι και νερό για δύο εβδομάδες. Στην αρχή δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων, αλλά σε δύο εβδομάδες το τρίψιμο με οινόπνευμα ήταν σημαντικά καλύτερο στη διατήρηση υγιών (όχι στεγνών) χεριών από το σαπούνι και το νερό. Στο γράφημα πάνω δεξιά, η περιεκτικότητα του δέρματος σε επιδερμικό νερό μετρήθηκε σε μια κλίμακα από 15 (ξηρό) έως υγιές (27) κατά την έναρξη και μετά από δύο εβδομάδες με χρήση αλκοόλης και σαπουνιού και νερού. Στην αρχή δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων, αλλά μετά από δύο εβδομάδες η περιεκτικότητα σε επιδερμικό νερό με οινόπνευμα ήταν σημαντικά πιο υγιής από τη μέθοδο με σαπούνι και νερό [7]. Η μέθοδος τριβής με οινόπνευμα για τη διατήρηση της υγιεινής των χεριών ήταν σημαντικά καλύτερη από τη μέθοδο με το σαπούνι και το νερό.7.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε την Υγιεινή των Χεριών;

Χρησιμοποιήστε το Germ Out®. Είναι ένα υγρό αντισηπτικό χεριών που περιέχει δύο ισχυρά μικροβιοκτόνα με δύο διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης σε βέλτιστες συγκεντρώσεις με ενυδατική κρέμα για να διατηρεί τα χέρια απαλά και υγρά.??

Σχετικά με τον Συγγραφέα: John S. Hibbard, PhD. είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της J&A Companies, LLC Κατασκευάζουν, διανέμουν και πωλούν αντισηπτικό χεριών Germ Out®. Επίσης, συμβουλεύεται τη φαρμακοβιομηχανία με ενδεκαετή εμπειρία συμβουλευτικής και διεξαγωγής μη κλινικών και κλινικών ερευνητικών δοκιμών με τοπικούς αντισηπτικούς παράγοντες. Ο Δρ. Hibbard έχει δεκαπενταετή εμπειρία στη διεξαγωγή κλινικών ερευνητικών μελετών για άλλα φαρμακευτικά φάρμακα και έχει δεκαετή εμπειρία στη διδασκαλία κλινικής μικροβιολογίας σε φοιτητές ιατρικής. Έχει συγγράψει ή συν-συγγραφεί πάνω από 30 δημοσιεύσεις και άρθρα ανασκόπησης στην παρασιτολογία, την κλινική μικροβιολογία και την κλινική έρευνα για την ογκολογία και τα γαστρεντερικά φάρμακα, τα αντιβιοτικά και τους αντισηπτικούς παράγοντες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο J&A Companies, LLC, 4311 W. 112th Terrace, Leawood, Kansas 66211, Τηλέφωνο 913-530-1647, Φαξ 913-661-0253,
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιολογία”