Η καινοτομία και η συνδεσιμότητα φέρνουν σιγά σιγά περισσότερες γυναίκες στον κλάδο των φορτηγών

Απάντηση
Eiriini
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Η καινοτομία και η συνδεσιμότητα φέρνουν σιγά σιγά περισσότερες γυναίκες στον κλάδο των φορτηγών

Δημοσίευση από Eiriini »

  • Η έλλειψη οδηγών φορτηγού είναι σε υψηλό όλων των εποχών. Ο κλάδος μπορεί να έχει 160.000 θέσεις εργασίας προς κάλυψη έως το 2030.
  • Όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τα φορτηγά, που ενθαρρύνονται από τις διαδικτυακές κοινότητες και την πρόοδο της μηχανικής.
Περίπου 91.000 – ή περίπου το 6% – από τους 1,52 εκατομμύρια εργαζομένους στον κλάδο των φορτηγών έχουν παραδώσει τα κλειδιά τους από την έναρξη της πανδημίας, ενώνοντας τα εκατομμύρια των εργαζομένων που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παραίτησης.

Ο κλάδος έχει ανακτήσει ορισμένες από αυτές τις απώλειες με νέες προσλήψεις, αλλά οι ΗΠΑ είχαν 80.000 οδηγούς φορτηγών το 2021, υψηλό όλων των εποχών που θα μπορούσε να διπλασιαστεί μέχρι το 2030 , σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Φορτηγών.

Μία λύση για την έλλειψη; Προσέλκυση περισσότερων γυναικών στον κλάδο των φορτηγών.

Με τις γυναίκες να αποτελούν μόνο το 7,8% όλων των οδηγών φορτηγών, η ενσωμάτωση των φύλων είναι κάτι περισσότερο από καλή εταιρική πολιτική στον κλάδο — είναι κρίσιμη αποστολή. Για το σκοπό αυτό, η τεχνολογική καινοτομία οδηγεί στην αλλαγή για να κάνει τη μεταφορά με φορτηγά πιο ελκυστική για τις γυναίκες που αναζητούν εργασία.

Ανακούφιση από τις σωματικές απαιτήσεις της χειρωνακτικής εργασίας

Η νέα γενιά φορτηγών Mack και φορτηγών Volvo του Ομίλου Volvo Βόρειας Αμερικής περιλαμβάνει αυξημένη γκάμα θέσεων καθισμάτων και τροχών για να παρέχει την καλύτερη εργονομία για κάθε τύπο αμαξώματος.

Το σύστημα υποβοηθούμενης διεύθυνσης μειώνει τη δύναμη διεύθυνσης έως και 85%. Το σύστημα μπορεί επίσης να επέμβει εάν το φορτηγό βγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ επιτρέπει τη σταθερή οδήγηση σε ισχυρούς ανέμους.

Ο Adam White, επικεφαλής μηχανικός στο Volvo Group North America, είπε ότι αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν στη μείωση της πνευματικής και σωματικής κόπωσης για μικρότερους οδηγούς κάτω των 100 κιλών και μεγαλύτερους άνω των 240 κιλών. «Αυτό τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στις αποστολές τους αντί να έχουν όλη αυτή τη σωματική άσκηση ως μέρος της δουλειάς τους», είπε.

Οι φορτηγατζήδες στο δρόμο

Από τους 800 οδηγούς του στόλου Carter Logistics με έδρα την Ινδιανάπολη , 75 από αυτούς — λιγότερο από το 10% — είναι γυναίκες.

"Στόχος μου είναι να ωθήσω αυτόν τον αριθμό υψηλότερα. Θα ήθελα πολύ να πλησιάσω το 15% έως το 20%," είπε η Jessica Paugh Warnke, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής εταιρείας διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας πέρυσι.

Εκτός από την έλλειψη εργατικού δυναμικού και την επιθυμία να έχει μια πιο ποικιλόμορφη οργάνωση, η Warnke θέλει περισσότερες γυναίκες πίσω από το τιμόνι, επειδή είναι γενικά πιο ασφαλείς οδηγοί - έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας Μεταφορών διαπίστωσε ότι έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατυχήματα .

Αλλά οι γυναίκες συχνά ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια στο δρόμο που τις κάνει να σκεφτούν δύο φορές αν μπουν σε ένα φορτηγό, είπε ο Warnke.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια, οι διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για στάσεις ανάπαυσης, τοποθεσίες παραλαβής και αποβίβασης και οδική ασφάλεια. Ο Warnke είπε ότι οι κριτικές της Google και οι δωρεάν εφαρμογές όπως το Dock411 , που δίνει στους οδηγούς το "411" στις εγκαταστάσεις, είναι καλές πηγές για τους οδηγούς.

Οι οδηγοί χρησιμοποιούν επίσης την εφαρμογή Trucker Path — η οποία δημοσιεύει μια ετήσια κατάταξη στάσεων φορτηγών — ενώ η Women in Trucking Association διαθέτει το Engage , μια πλατφόρμα κοινότητας για τα μέλη να μοιράζονται συμβουλές και να κάνουν ερωτήσεις.

Μέσω αυτών των εργαλείων, οι οδηγοί φορτηγών μπορούν τώρα να ελέγχουν τις αξιολογήσεις για να μετρήσουν τα επίπεδα φωτισμού στις στάσεις, εάν η περιοχή διαθέτει προσωπικό 24/7, και άλλες αξιολογήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια.

«Αυτό βοηθά τις γυναίκες στο δρόμο να κάνουν έξυπνες στάσεις», είπε ο Warnke.

Η τεχνολογία ως κινητήρια δύναμη για την πολιτιστική αλλαγή

Η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη για τη ζωή στο δρόμο, ενισχύοντας την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των γυναικών οδηγών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει μια νέα ευκαιρία για τις γυναίκες οδηγούς φορτηγών να γίνουν επιρροές και να χτίσουν σχέσεις στο διαδίκτυο.

Η Clarissa Rankin, μια οδηγός μεγάλης εξέδρας, έχει 1,7 εκατομμύρια οπαδούς του TikTok και εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο "The Kelly Clarkson Show" για να μιλήσει για τα φορτηγά ως μια βιώσιμη καριέρα για τις γυναίκες.

Η Women in Trucking Association έχει επίσης εξερευνήσει το TikTok ως έναν τρόπο εκπαίδευσης των γυναικών οδηγών φορτηγών και να φέρει κοντά την κοινότητα. Από τότε που έγινε μέλος της πλατφόρμας τον Ιούνιο του 2021, ο λογαριασμός @womenintrucking έχει αυξηθεί σε 2.079 ακόλουθους — και περίπου το 66% των ακολούθων της σελίδας είναι γυναίκες.

Το πιο δημοφιλές βίντεο , το οποίο έχει περίπου 20.800 προβολές, παρουσιάζει την Άλισον Χέι, οδηγό της Walmart, να περνάει από έλεγχο ασφαλείας του φορτηγού της.

«Όταν οι γυναίκες βλέπουν άλλες γυναίκες οδηγούς φορτηγών να πετυχαίνουν σε αυτόν τον κλάδο, δείχνει ότι μπορούν επίσης να το κάνουν», είπε η Έλεν Βόι, πρόεδρος και ιδρύτρια της Ένωσης Women in Trucking.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να συνδέει την κοινότητα των γυναικείων φορτηγών, οι ηγέτες του κλάδου βλέπουν μια πολιτιστική αλλαγή που μεταμορφώνει τον κλάδο.

«Ιστορικά, η μεταφορά με φορτηγά ήταν αυτό το πραγματικά φαύλο, ανδροκρατούμενο περιβάλλον», είπε ο White. «Αλλά έχει αλλάξει και έχει γίνει πολύ πιο περιεκτικό».

Η Christina Ameigh, αντιπρόεδρος της Volvo Trucks North America, πρόσθεσε: "Έχω δει ημερήσιους σταθμούς να εμφανίζονται σε μεγάλα γραφεία στόλου. Δεν θα το είχατε δει ποτέ πριν από 20 χρόνια."

Η εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών και logistics Prime Inc. άνοιξε έναν τερματικό σταθμό οδηγών στο Salt Lake City που περιλαμβάνει ημερήσια φροντίδα, σπα, σαλόνι και ιδιωτικές κουκέτες.

«Οι μεγάλοι εθνικοί στόλοι έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αύξηση του αριθμού των γυναικών οδηγών — και πρέπει να το κάνουν», είπε η Ameigh. «Μια ποικιλία οδηγών θα βοηθήσει στη στήριξη των ελλείψεων που έχουμε δει κάθε χρόνο και θα σταματήσει τη διεύρυνση του χάσματος».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτηγά”