Συμβουλές μελέτης και διαχείριση χρόνου για πολυάσχολους φοιτητές

Απάντηση
Eiriini
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Συμβουλές μελέτης και διαχείριση χρόνου για πολυάσχολους φοιτητές

Δημοσίευση από Eiriini »

Το κολέγιο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά ταυτόχρονα πιο αγχωτικές στιγμές της ζωής μας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολλαπλές εργασίες και να είμαστε προσεκτικοί σε τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτή είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι μόνος σου και ότι είσαι ο υπεύθυνος για τον εαυτό σου και το μέλλον σου. Εάν θέλετε να είστε καλύτεροι στα ακαδημαϊκά σας επιτεύγματα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσουμε μερικές συμβουλές μελέτης και διαχείρισης χρόνου για πολυάσχολους φοιτητές. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι μπορεί να σας βοηθήσει και πώς μπορείτε να διαπρέψετε σε αυτήν την περίοδο της ζωής σας.

Θυμηθείτε ότι είστε σε αυτό μακροπρόθεσμα

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε, εάν θέλετε να είστε στην ώρα σας και να μην χαλαρώνετε, είναι ότι είστε σε αυτό μακροπρόθεσμα. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να κάνει για μια μέρα, μια εβδομάδα ή ακόμα και έναν μήνα. Θα είστε στο κολέγιο για χρόνια και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε με τον σωστό τρόπο και να διατηρήσετε αυτό το πρόγραμμα.

Δεν μπορείτε να καείτε όποτε πλησιάζουν εξετάσεις και είναι καλύτερο να είστε συνεπείς και να κάνετε ένα μικρό πράγμα τη φορά παρά να προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα.

Δώστε στον εαυτό σας διαλείμματα

Όταν σκεφτόμαστε τα διαλείμματα μεταξύ των σπουδών, το βλέπουμε ως κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουμε ένοχοι. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας και ανεξάρτητα από το αν σπουδάζετε ή αν εργάζεστε, πρέπει να κάνετε διαλείμματα. Όταν απομακρυνθείτε από την εργασία και όταν δίνετε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφτεί τι έχετε κάνει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να θυμάστε πράγματα παρά να προσπαθείτε να μελετάτε για ώρες κάθε μέρα.

Όταν διαχωρίζετε τα πράγματα και όταν παίρνετε ένα ρεπό ανάμεσα σε κάθε εργασία, θα δείτε ότι θα είστε πολύ πιο επιτυχημένοι και θα κάνετε πολλά πράγματα μέσα σε μια μέρα.

Μάθετε πώς να βάζετε προτεραιότητες

Η ιεράρχηση είναι απαραίτητη εάν θέλετε να τα κάνετε όλα στην ώρα τους. Θα υπάρξουν κάποιες εργασίες ή ακόμα και θέματα που είναι πολύ πιο σημαντικά από άλλα. Θα είναι πράγματα στα οποία θα χρειαστεί να αφιερώσετε όλη την προσοχή και τον χρόνο σας, και ταυτόχρονα, θα είναι επίσης εκείνα τα έργα που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, θα απαιτηθεί πολλή γραφή και πολλά δοκίμια που πρέπει να ολοκληρώσετε. Παρόλο που αυτά είναι ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσής σας, μπορεί να μην είναι τόσο κρίσιμα όσο μερικά από τα άλλα πράγματα.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο

Τελικά, όλα γίνονται με το σχέδιο. Πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα για κάθε εργασία που πρέπει να κάνετε και πώς θα την κάνετε. Ναι, αυτό θα σας πάρει λίγο χρόνο, ειδικά αν το κάνετε καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας, πώς να κάνετε τα πάντα , και πώς να καταλήξεις να είσαι στην ώρα σου χωρίς να φοβάσαι ότι έχεις αργήσει για όλα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσχέδιο στην αρχή του εξαμήνου σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, για πόσα πράγματα πρέπει να προετοιμαστείτε και τι πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε εντός προγράμματος χωρίς τεράστιες καθυστερήσεις. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τα διαλείμματα και το ρεπό σας σε αυτό το πρόγραμμα και να εισάγετε μια ώρα ή ακόμα και μια ημέρα για να κάνετε πράγματα που αγαπάτε απόλυτα.

Μην επιβαρύνεις υπερβολικά τον εαυτό σου

Είναι πολύ εύκολο να επιβαρυνθείτε υπερβολικά και να ασκήσετε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας. Κάνοντας τον εαυτό σας, δεν πρόκειται να κάνετε κανένα καλό, και απλώς θα δημιουργήσετε άγχος στον εαυτό σας που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κρίσεις πανικού. Αυτό δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να περάσετε πιο εύκολα από το κολέγιο και θα κάνει τα πράγματα πολύ, πολύ χειρότερα για εσάς.

Φροντίστε να μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας υπερβολικά και να κάνετε μία εργασία τη φορά. Ναι, μπορεί να είστε ένας από τους ανθρώπους που τους αρέσει να κάνουν πολλές εργασίες και που πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν την ίδια προσοχή σε κάθε έργο και πέντε διαφορετικά θέματα, αλλά δεν συνιστάται να δοκιμάσετε αυτά τα πράγματα. Μάθετε πώς να κάνετε ένα πράγμα τη φορά και θα δείτε ότι μπορείτε να το κάνετε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν προσπαθήσετε να κάνετε πολλές εργασίες .

Απομακρύνετε τους περισπασμούς

Αν προσπαθήσετε να μελετήσετε ενώ έχετε το τηλέφωνό σας δίπλα σας ή με την τηλεόραση ανοιχτή ή ακόμα και με δυνατή μουσική στο παρασκήνιο, θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο για εσάς να αποσπάσετε την προσοχή σας, να χάσετε το συρμό των σκέψεων και τελικά καταλήγουν να ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο εξετάζοντας ένα μεμονωμένο πράγμα ξανά και ξανά.

Φροντίστε να απομακρύνετε όλους τους περισπασμούς ενώ μελετάτε, να απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας και να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο μόνο για πράγματα που σχετίζονται με τα θέματά σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά θα δείτε ότι όταν εργάζεστε προς έναν στόχο, μπορεί να είναι να φέρετε πίσω το τηλέφωνό σας, θα είστε πολύ πιο επιτυχημένοι και θα ξεπεράσετε το υλικό πολύ πιο γρήγορα.

Στο τέλος της ημέρας να θυμάστε ότι πρέπει να επιβραβεύετε τον εαυτό σας και ότι το κάνετε αυτό όχι ως τιμωρία αλλά ως κάτι που θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι, να βρείτε καλύτερη δουλειά και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα τα επόμενα χρόνια . Προσπάθησε να μελετάς για να μαθαίνεις πράγματα και όχι μόνο να περνάς εξετάσεις . Κάντε πράγματα που σας βολεύουν, πάρτε ρεπό και βρείτε τη φόρμουλα που θα είναι χρήσιμη μόνο για εσάς. Εάν χρειάζεται, προσπαθήστε να μελετήσετε μαζί με μια ομάδα φίλων ή δείτε αν τα καταφέρνετε καλύτερα μόνοι σας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”