Ρυθμίσεις ανίχνευσης στο Yoast SEO Premium

Απάντηση
Eiriini
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Ρυθμίσεις ανίχνευσης στο Yoast SEO Premium

Δημοσίευση από Eiriini »

Η ανιχνευσιμότητα είναι απαραίτητη στο SEO. Εάν θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν τον ιστότοπό σας και να τον εμφανίζουν στα αποτελέσματα αναζήτησης, ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι ανιχνεύσιμος. Όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι μηχανές αναζήτησης έχουν την ευκαιρία να ανιχνεύσουν τις σελίδες που θέλετε να κατατάξετε με . Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει αυτό. Ωστόσο, με το Yoast SEO Premium, μπορείτε να διαγράψετε όλες τις διευθύνσεις URL που δεν έχουν καμία αξία SEO από τη μηχανή αναζήτησης.

Υπάρχει επίσης μια άλλη, λιγότερο συζητημένη, πλευρά αυτής της ιστορίας. Η ανίχνευση απαιτεί πολλούς πόρους. Οι μηχανές αναζήτησης και άλλα μέρη όπως διάφορες εφαρμογές, για παράδειγμα, χρειάζονται πολλή ηλεκτρική ενέργεια για να ανιχνεύσουν τον αυξανόμενο αριθμό ιστότοπων και τις διευθύνσεις URL τους. Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων χρειάζονται επίσης ισχυρούς διακομιστές για να επιτρέψουν τόσο στους επισκέπτες να επισκέπτονται όσο και στα ρομπότ να ανιχνεύουν τους ιστότοπούς τους. Έτσι, κάνοντας την ανίχνευση πιο αποτελεσματική, συμβάλλετε όχι μόνο στο SEO του ιστότοπού σας αλλά και στην κατανάλωση λιγότερης ηλεκτρικής ενέργειας!

Οι ρυθμίσεις ανίχνευσης στο Yoast SEO Premium σάς βοηθούν να διαγράψετε περιττές διευθύνσεις URL και βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις στην καρτέλα Γενικά των ρυθμίσεων Yoast SEO Premium. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε τι κάνουν οι ρυθμίσεις.

Βασικές ρυθμίσεις ανίχνευσης

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που διαβάζουν τι υπάρχει στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας, τα ρομπότ διαβάζουν ό,τι βρίσκουν στον πηγαίο κώδικα. Αν ανοίξετε τον πηγαίο κώδικα του ιστότοπού σας (δείτε την παρακάτω εικόνα), θα παρατηρήσετε πολλές διευθύνσεις URL εκεί. Όταν οι ανιχνευτές έρχονται να ανιχνεύσουν τον ιστότοπό σας, θα επισκεφτούν καθεμία από τις διευθύνσεις URL που βρίσκουν. Και θα το κάνουν δεκάδες ή εκατοντάδες φορές την ημέρα.

Λοιπόν, γιατί είναι αυτό πρόβλημα; Λοιπόν, το WordPress προσθέτει πολλές διευθύνσεις URL και μερικές ετικέτες στην κεφαλίδα και την <head>ενότητα του ιστότοπού σας. Πολλές από αυτές τις προσθήκες είναι περιττές και δεν έχουν καμία αξία SEO. Έτσι, δημιουργήσαμε πολλαπλές εναλλαγές που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε ένα συγκεκριμένο κομμάτι εξόδου. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το τι κάνει κάθε μία από τις εναλλαγές.

Σύντομοι σύνδεσμοι

Στην <head>ενότητα μιας ανάρτησης, το WordPress δημιουργεί μια shortlinkέξοδο (δείτε παράδειγμα παρακάτω).

<link rel='shortlink' href='http://testsite.com/?p=1' />

Ο σύντομος σύνδεσμος είναι βασικά μια συντομευμένη έκδοση του URL της ίδιας σελίδας. Με αυτήν την εναλλαγή, μπορείτε να αφαιρέσετε αυτήν την έξοδο.

Σύνδεσμοι REST API

Το WordPress REST API είναι μια δυνατότητα προσανατολισμένη στους προγραμματιστές που επιτρέπει στις εφαρμογές να αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας στο WordPress . Αυτόματα, το WordPress προσθέτει έναν σύνδεσμο REST API στο <head> του ιστότοπού σας για δυνατότητα εντοπισμού.

<link rel="https://api.w.org/" href="http://testsite.com/wp-json/" />

Ωστόσο, οι περισσότεροι ιστότοποι δεν χρησιμοποιούν το WordPress REST API. Εάν ο ιστότοπός σας είναι ένας από αυτούς, μπορείτε να καταργήσετε με ασφάλεια τη σύνδεση με αυτήν τη δυνατότητα.

Σύνδεσμοι RSD/WLW

Ο σύνδεσμος RSD (Really Simple Discovery) στον <head>ιστότοπό σας είναι για όταν χρησιμοποιείτε αυτούς τους τύπους υπηρεσιών. Εάν δεν το κάνετε, είναι ασφαλές να καταργήσετε τη σύνδεση με αυτήν την εναλλαγή.

<link rel="EditURI" type="application/rsd+xml" title="RSD" href="http://testsite.com/xmlrpc.php?rsd" />

Ο σύνδεσμος WLW προορίζεται για χρήστες του Windows Live Writer που έχει διακοπεί . Εάν δεν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια και αυτόν τον σύνδεσμο.

<link rel="wlwmanifest" type="application/wlwmanifest+xml" href="http://testsite.com/wp-includes/wlwmanifest.xml" />

Ενσωμάτωση συνδέσμων

Με αυτήν την εναλλαγή, μπορείτε να αφαιρέσετε τους συνδέσμους oEmbed από την <head>ενότητα όλων των μεμονωμένων αναρτήσεών σας.

<link rel="alternate" type="application/json+oembed" href="http://testsite.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http%3A%2F%2Ftestsite.com%2F2022%2F05%2Fhello-world%2F" /><link rel="alternate" type="text/xml+oembed" href="http://testsite.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http%3A%2F%2Ftestsite.com%2F2022%2F05%2Fhello-world%2F&format=xml" />

Αυτοί οι σύνδεσμοι βοηθούν άλλους ιστότοπους να καταναλώνουν το περιεχόμενό σας. Δεν θα βλάψετε κανένα από το περιεχόμενό σας αφαιρώντας το.

Generator tag

Το Generator tag εμφανίζει την έκδοση WordPress που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας.

<meta name="generator" content="WordPress 6.0" />

Αυτή η ετικέτα δεν έχει αξία SEO και, στην πραγματικότητα, μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια. Έτσι, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε με αυτήν την εναλλαγή.

Emoji scripts

Εάν δεν χρησιμοποιείτε emoji στο περιεχόμενό σας, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε την υποστήριξη emoji που προσθέτει το WordPress στον ιστότοπό σας. Με αυτήν την εναλλαγή, θα αφαιρέσετε τη <link rel='dns-prefetch' href='//s.w.org' />γραμμή, καθώς και μια μεγάλη ενότητα σεναρίου που σχετίζεται με emoji από τον ιστότοπό σας.

Pingback HTTP header

Τα Pingbacks χρησιμοποιούνται για να σας ειδοποιούν όταν κάποιος έχει προσθέσει έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, αυτό το πρότυπο είναι πολύ παλιό και πιθανότατα δεν το χρησιμοποιείτε πια. Εάν αλλάξετε την εναλλαγή για αφαίρεση, θα αφαιρεθεί X-Pingback: http://testsite.com/xmlrpc.phpαπό την κεφαλίδα απόκρισης.

Powered by HTTP header

Με αυτήν την εναλλαγή, αφαιρείτε τις πληροφορίες σχετικά με την έκδοση PHP που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας από την κεφαλίδα απόκρισης . Αυτές οι πληροφορίες δεν απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να τις αφαιρέσετε με ασφάλεια.

Feed crawl settings

Ο ιστότοπός σας έχει πιθανώς περισσότερες διευθύνσεις URL από ό,τι φαντάζεστε. Για παράδειγμα, το WordPress δημιουργεί ροές για πολύ περιεχόμενο στον ιστότοπό σας , κάτι που μπορεί να είναι πρόβλημα για τα προγράμματα ανίχνευσης. Ένα πρόγραμμα ανίχνευσης θα αρχίσει να ανιχνεύει τις διευθύνσεις URL και, σε κάποιο σημείο, μπορεί να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός ανίχνευσης . Ως αποτέλεσμα, δεν θα μείνει κανένας προϋπολογισμός για τις σημαντικές αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Γι' αυτό είναι συνετό να αφαιρέσετε αυτές τις διευθύνσεις URL και να αφήσετε τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικά.

Στις ρυθμίσεις του Yoast SEO Premium Crawl, μπορείτε να αλλάξετε πολλούς διακόπτες που σας επιτρέπουν να διατηρήσετε ή να αφαιρέσετε τις διάφορες ροές. Δεν τα καταργούμε αυτόματα για κάθε ιστότοπο επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις ανάγκες όλων των χρηστών του Yoast SEO Premium. Ωστόσο, εάν δεν λαμβάνετε καμία τιμή από αυτά, σας συνιστούμε να ορίσετε τις εναλλαγές σε Κατάργηση. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ακριβώς ποιες ροές μπορείτε να καταργήσετε με τις ρυθμίσεις ανίχνευσης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Search Engine Optimization”