Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό πριν τον ύπνο

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό πριν τον ύπνο

Δημοσίευση από Areti »

Πολλοί από εμάς πίνουμε ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο και δεν βλέπουμε τίποτα κακό σε αυτό. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία.

Το να πίνετε νερό πριν τον ύπνο είναι πιθανό να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας. Η πύλη glamour.hu σημειώνει ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μην πίνετε πολύ νερό μερικές ώρες πριν τον ύπνο και γενικά να αρνηθείτε νερό λίγα λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σώμα να λάβει πάρα πολλά υγρά και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.

Εάν πίνετε πολύ νερό, μπορεί να ξυπνήσετε το βράδυ από την επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα. Αυτό μπορεί απλώς να οδηγήσει σε διακοπή του κύκλου ύπνου και να επιδεινώσει την ίδια την ποιότητα του ύπνου. Εάν αυτό συνεχιστεί αρκετά, μπορεί να αναπτύξετε αϋπνία.

Ταυτόχρονα, αν μια μικρή ποσότητα νερού σας κάνει να κοιμηθείτε πιο εύκολα, τότε δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα μικρό ποτήρι υγρό πριν τον ύπνο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία και να παρακολουθείτε πώς η πρόσληψη νερού επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου.

Επιπλέον, μερικές φορές η επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα το βράδυ μπορεί να υποδηλώνει ασθένεια. Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα, ακόμα κι αν δεν πίνετε καθόλου νερό πριν τον ύπνο. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται νυκτουρία και εμφανίζεται συνήθως σε όσους δεν έχουν βαθύ ύπνο.

Ωστόσο οφείλετε να γνωρίζετε ότι πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση είναι απαραίτητο να συνομιλήσετε πρώτα με τον προσωπικό σας γιατρό για να σας καθοδηγήσει για τέτοιου είδους ζητήματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά”