Ο Μπραντ Πιτ έκανε το ντεμπούτο του ως γλύπτης στη Φινλανδία: «Είναι για αυτοστοχασμό, και για λάθη στις σχέσεις μου»

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Ο Μπραντ Πιτ έκανε το ντεμπούτο του ως γλύπτης στη Φινλανδία: «Είναι για αυτοστοχασμό, και για λάθη στις σχέσεις μου»

Δημοσίευση από Areti »

Ο διάσημος ηθοποιός Μπραντ Πιτ έκανε το ντεμπούτο του ως γλύπτης σε μουσείο τέχνης στη Φινλανδία, στο πλαίσιο δημόσιας έκθεσης τέχνης, γράφει ο The Guardian .

Οργανωμένη στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε, είναι η πρώτη έκθεση στην οποία ο ηθοποιός, «σε μεγάλο βαθμό αυτοδίδακτος», παρουσίασε τα γλυπτά του στο κοινό, ανακοίνωσε το Μουσείο Τέχνης Sara Hildén.

Τα γλυπτά του Pitt αποκαλύφθηκαν από τον 58χρονο ηθοποιό το Σάββατο στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago, «We», μαζί με πολλά κεραμικά αντικείμενα που δημιούργησε ο Αυστραλός μουσικός Nick Cave.

«Για τον Νικ και εμένα, είναι ένας νέος κόσμος και η πρώτη μας έκθεση. Είναι απλά υπέροχο», είπε ο Πιτ στον φινλανδικό σταθμό Yle.

Τα εννέα έργα του Μπραντ Πιτ στην έκθεση περιλαμβάνουν επίσης ένα χυτό γύψινο πάνελ "που απεικονίζει μια πυρομαχία" και μια σειρά από γλυπτά σιλικόνης σε σχήμα σπιτιού.

«Για μένα έχει να κάνει με τον αυτοστοχασμό. Αφορά τα λάθη στις σχέσεις μου, όπου είμαι συνένοχος », είπε ο Πιτ στα εγκαίνια. «Προέκυψε από αυτό που αποκαλώ ριζοσπαστική αυτοαπογραφή, να είμαι πραγματικά βάναυσα ειλικρινής με τον εαυτό μου και να λαμβάνω υπόψη αυτούς που μπορεί να έχω πληγώσει, φορές που έκανα λάθος».

Ο ηθοποιός ξεκίνησε τη γλυπτική σε κεραμικά μετά το διαζύγιό του με την Angelina Jolie το 2017, περνώντας έως και 15 ώρες την ημέρα στο στούντιο του καλλιτέχνη Thomas Houseago στο Λος Άντζελες. Είπε στο GQ τον Αύγουστο ότι δεν θεωρούσε τις προσπάθειές του ως τέχνη, αλλά «ένα είδος ατομικού, ήσυχου, απτικού αθλήματος».

Η επίσκεψη του Πιτ στη σκανδιναβική χώρα ήταν έκπληξη καθώς η συμμετοχή του στην έκθεση δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί.

Εκτός από τη φιλοξενία των γλυπτών του Pitt για πρώτη φορά, το «We» είναι το ντεμπούτο της Σκανδιναβικής έκθεσης του Thomas Houseago και η πρώτη έκθεση κεραμικής του Nick Cave.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηθοποιοί”