Βοήθεια με συναγερμό & ασύρματη σειρήνα

Απάντηση
SakisL
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί Οκτ 04, 2022 12:29 pm

Βοήθεια με συναγερμό & ασύρματη σειρήνα

Δημοσίευση από SakisL »

Καλησπέρα,
Έχω στο σπίτι έναν ασύρματο συναγερμό Digoo Ham B. Με τον οποίον έχω 2 θεματάκια.

Το πρώτο είναι με την εξωτερική σειρήνα.

Αγόρασα την συμβατή ασύρματη ηλιακή σειρήνα EARYKONG 433MHz η οποία έχει την δυνατότητα να τοποθετηθεί και με ρεύμα. Και έτσι έχω σκοπό να την συνδέσω. Έκανα την διαδικασία της ρύθμισης και μετά έκανα μερικές δοκιμές. Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν κάνω όπλιση του συναγερμού κάνει ένα "μπιπ" που δείχνει ότι ο συναγερμός έχει οπλίσει. Όταν όμως κάνω αφόπλιση του συναγερμού, εκτός απο αυτό το "μπιπ" αρχίζει να χτυπάει για 2-3", κάτι που δεν το βρίσκω λογικό, γιατί είναι σαν να χτυπάει ο συναγερμός για μερικά δεύτερα. Τι μπορεί να φταίει ;


Το δεύτερο θεματάκι είναι με τις κλήσεις μέσω SIM.

Αγόρασα μια κάρτα SIM η οποία παίρνει σήμα και απο τις 3 εταιρείες. Έκανα δοκιμαστική κλήση μέσα απο το πανελ του συναγερμού και πραγματοποιήθηκε κανονικά. Τώρα, στις δοκιμές όταν χτύπησε ο συναγερμός, δεν δέχτηκα κάποια κλήση στο κινητό παρ' όλο που έχω δηλώσει μέσω της εφαρμογής 2 αριθμούς κινητών. Τι μπορεί να φταίει ;

Σας ευχαριστώ πολύ 😃
Areti
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Δημοσίευση από Areti »

Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και έχει να κάνει με την ασφάλεια του σπιτιού σου και εφόσον δεν λειτουργεί σωστά το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά όχι από υπαιτιότητα δικιά σου, αλλά από τις δυσλειτουργία της συσκευής, θα πρέπει να απευθυνθείς κατευθείαν στο κατάστημα που το αγόρασες, και εφόσον είναι μέσα στην εγγύηση να στο επιδιορθώσουν δωρεάν.

Διαφορετικά σε περίπτωση που επέμβεις και ανοίξεις για παράδειγμα τη συσκευή, τότε θα χάσεις και την εγγύηση και θα πληρώσεις από πάνω για να σου το φτιάξουν.

Δεν θα σου προτείνω κάποια πατέντα, γιατί δεν ενδείκνυται για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

Όσον αφορά την κάρτα sim, είναι ένα πονεμένο ζήτημα, και έχει παρατηρηθεί σε πολλές μάρκες να μην λειτουργεί σωστά αυτό το χαρακτηριστικό και μάλιστα να υπάρχουν και να υπάρχει είτε υπερχρέωση από τα αμέτρητα sms που στέλνονται στον ιδιοκτήτη του σπιτιού (επειδή το σύστημα είναι ευαίσθητο και πιάνει τα πάντα), Όπως και το αντίθετο, δηλαδή να μην μπορεί να στείλει sms το σύστημα στον ιδιοκτήτη του σπιτιού από δυσλειτουργία.
Eiriini
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Τετ Ιουν 22, 2022 1:26 pm

Δημοσίευση από Eiriini »

Αγαπητέ μου φίλε από ότι πρόσεξα η συγκεκριμένη συσκευή δεν πωλείται στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει σε κινέζικα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το Banggood, κάτι που ομολογουμένως σε περίπτωση που είναι προβληματική η συσκευή θα σε βάλει σε μπελάδες γιατί θα είναι ταλαιπωρία να το στείλεις πίσω στην Κίνα, ή έστω στην Ευρωπαϊκή αποθήκη της εταιρείας που ενδεχομένως να είναι σε μία άλλη τώρα της Ευρώπης. Και εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι αυτή η διαδικασία να το στείλεις πίσω και να σου στείλουν άλλο θα διαρκέσει αρκετό καιρό.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν πρέπει να αγοράζεις συσκευές από άλλες χώρες, ιδίως από Κίνα, Παρόλο που ενδεχομένως να γλιτώσεις κάποια χρήματα. Όμως όταν προκύψει πρόβλημα, τότε θα διαπιστώσεις πως δεν αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συναγερμοί”