Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πυραύλους αεράμυνας ικανούς να καταρρίψουν πυραύλους κρουζ

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πυραύλους αεράμυνας ικανούς να καταρρίψουν πυραύλους κρουζ

Δημοσίευση από Areti »

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα δωρίσει σύγχρονους πυραύλους αεράμυνας για να βοηθήσει και να προστατεύσει την Ουκρανία από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Οι πύραυλοι AMRAAM είναι οι πρώτοι πύραυλοι που δώρισε το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ικανοί να καταρρίψουν πυραύλους κρουζ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε τα συστήματα αεράμυνας NASAMS στον Ουκρανό Volodymyr Zelensky.

Ο Γουάλας είπε: «Τα τελευταία αδιάκριτα χτυπήματα της Ρωσίας σε περιοχές αμάχων στην Ουκρανία δικαιολογούν περαιτέρω υποστήριξη σε όσους θέλουν να υπερασπιστούν το έθνος τους».

Οι νέοι πύραυλοι αεράμυνας αναμένεται να βοηθήσουν στην προστασία της υποδομής της Ουκρανίας μετά το κύμα θανατηφόρων επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας σε πόλεις και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι δυνάμεις του κατηγορήθηκαν για εγκλήματα πολέμου από το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους της G7, οι οποίοι υποσχέθηκαν «να συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη και… να σταθούν σταθερά με την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί».

Η αλλαγή της στρατηγικής του Κρεμλίνου σε επιθέσεις σε περιοχές αμάχων και υποδομές ήρθε ως αντίποινα για μια έκρηξη που κατέστρεψε τη στρατηγικής και συμβολικά σημαντική γέφυρα του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές κυβερνήσεις στέλνουν νέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία ή ετοιμάζονται να παράσχουν περισσότερη βοήθεια.

«Το πιο πρόσφατο πακέτο εξοπλισμού του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει επίσης εκατοντάδες άλλους πυραύλους αεράμυνας και εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και άλλα 18 πυροβόλα πυροβόλα όπλα», πρόσθεσε ο Γουάλας.

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συζήτησαν την πρόσθετη υποστήριξη για την Ουκρανία στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ενώ περαιτέρω συνομιλίες αναμένονται την Πέμπτη.

Η Βρετανία θα δώσει επίσης 10 εκατομμύρια λίρες στο πακέτο χρηματοδότησης της στρατιωτικής συμμαχίας για να βοηθήσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων χειμερινών ρούχων, καταφυγίων, γεννητριών, φορτηγών καυσίμων και ασθενοφόρων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προμηθεύσει στο παρελθόν το Κίεβο με διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένου του εκτοξευτήρα αντιαρματικών πυραύλων NLAW, ο οποίος θεωρήθηκε καθοριστικός για την αρχική άμυνα κατά της εισβολής της Μόσχας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Στρατός και άμυνα”