Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα VR ακουστικά Quest Pro της Meta

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα VR ακουστικά Quest Pro της Meta

Δημοσίευση από Areti »

Θα είναι η Meta, (παλαιότερα γνωστή ως Facebook), η εταιρεία που θα φέρει τον μέσο άνθρωπο στο metaverse; Από τότε που ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας του πέρυσι, αυτός και το προσωπικό του έχουν επισημάνει ξανά και ξανά ότι η ανάπτυξη του metaverse είναι η ύψιστη προτεραιότητά τους. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία προσέγγισε τις μεγάλες φιλοδοξίες της ανακοινώνοντας τα τελευταία της ακουστικά εικονικής πραγματικότητας (VR): το Meta Quest Pro.

Η Meta ελπίζει ότι το Meta Quest Pro θα φοριέται πιο άνετο από το Quest 2, θα προσφέρει καθαρότερα γραφικά και θα τοποθετεί την εταιρεία ως ηγέτη ενός εργασιακού μέλλοντος metaverse. Η εταιρεία χρειάζεται τα ακουστικά για να πετύχει: η εταιρεία χάνει δισεκατομμύρια ετησίως από τις επενδύσεις της σε VR, ενώ πρόσφατες αναφορές αναφέρουν αναταραχή και αταξία στο εσωτερικό της εταιρείας, με τους υπαλλήλους της να δείχνουν απροθυμία να χρησιμοποιήσουν την κορυφαία εφαρμογή VR Horizon Worlds.

Ενώ οι αναθεωρητές λένε ότι το Quest Pro έχει βελτιωθεί σημαντικά από τον προκάτοχό του σε πολλούς τομείς, έρχεται με μια βαριά τιμή, 1.500 δολάρια, που πιθανότατα θα κρατήσει τον απλό άνθρωπο μακριά. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα συσκευή της Meta.

Το νέο ακουστικό είναι βελτιωμένο και ακριβό

Το Quest Pro θα είναι διαθέσιμο για 1.499 δολάρια στις 25 Οκτωβρίου. Αυτή είναι υπερτριπλάσια τιμή από το Quest 2.

Γιατί το Pro κοστίζει τόσο πολύ; Υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις σε αυτή τη νέα συσκευή. Οι κάμερές του που κοιτούν προς τα έξω έχουν 4 φορές μεγαλύτερο αριθμό pixel από το Quest 2, για παράδειγμα, γεγονός που καθιστά τα περιβάλλοντα περιβάλλοντα με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια. Το οπτικό του πεδίο είναι ευρύτερο. τα χρώματα αναδύονται και τα μαύρα φαίνονται πολύ πιο σκούρα. Τα νέα χειριστήρια χειρός της συσκευής διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά και μπορούν να χρησιμεύσουν ως εικονικά στυλό, επιτρέποντάς σας να γράφετε και να σχεδιάζετε με ακρίβεια.

Ένα από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά του Pro είναι η παρακολούθηση ματιών, η οποία επιτρέπει στα avatar σας να μιμούνται τις εκφράσεις του προσώπου σας με εκπληκτική ακρίβεια. Οι χρήστες μπορούν πλέον να κλείνουν το μάτι, να βγάζουν τα μάγουλά τους ή να έχουν οπτική επαφή με άλλους χρήστες. Η Meta ελπίζει ότι αυτή η αναβάθμιση θα κάνει την κοινωνικοποίηση στο VR να αισθάνεται πολύ πιο συνδετική και σπλαχνική, αν και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα βιομετρικά δεδομένα. (Η εταιρεία λέει ότι ο τεράστιος όγκος δεδομένων που συλλέγεται από αυτές τις δυνατότητες παρακολούθησης θα αποθηκευτεί τοπικά και στη συνέχεια θα διαγραφεί μετά τη χρήση.)

Ωστόσο, μέσα σε όλες τις βελτιώσεις, η αύξηση της τιμής του Pro είναι απότομη και πιθανότατα θα αποτρέψει οποιονδήποτε απλώς ενδιαφέρεται για την εικονική πραγματικότητα από το να παραγγείλει ένα με ιδιοτροπία. Αντίθετα, η τιμή το τοποθετεί περισσότερο σε συμφωνία με άλλα εξειδικευμένα ακουστικά VR που έχουν σχεδιαστεί για λάτρεις των παιχνιδιών ή της τεχνολογίας. Η Meta ελπίζει ότι οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι σχεδιαστές ή άλλοι σε δημιουργικούς τομείς θα επιλέξουν να επενδύσουν στο νέο μοντέλο για τη δουλειά τους και ότι η κατοχή ενός ή περισσότερων επαγγελματιών θα γίνει απαραίτητη για πολλές μικρές επιχειρήσεις στο μέλλον.

Ο απώτερος στόχος είναι το AR, όχι το VR

Στην πρόσφατη συνέντευξή του με τον Joe Rogan , ο Zuckerberg είπε ότι τα τρέχοντα ακουστικά της Meta ήταν απλά βήματα προς ένα μέλλον επαυξημένης πραγματικότητας (AR), στο οποίο όλοι φορούν έξυπνα γυαλιά που σας επιτρέπουν να επικαλύπτετε ψηφιακά γραφικά ή αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο. (Ένας χάρτης στο AR θα έδειχνε ένα βέλος στο δρόμο που δείχνει προς τον προορισμό σας, για παράδειγμα.) Συνεπώς, το Pro έχει πολλές δυνατότητες AR. Η εφαρμογή DJ Tribe XR, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να χειρίζεστε έναν εικονικό πίνακα μίξης και πικάπ, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε το πραγματικό πάρτι για το οποίο παίζετε μουσική. Μια άλλη εφαρμογή σάς επιτρέπει να ζωγραφίζετε σε έναν εικονικό καμβά και, στη συνέχεια, να δείτε πώς φαίνεται το τελειωμένο σας αριστούργημα κρεμασμένο στον τοίχο του υπνοδωματίου σας.

Θα αποδώσει η επιχειρηματική εστίαση του Meta;

Ο Ζάκερμπεργκ συχνά έχει τοποθετήσει φέτος το μετασύμπαν ως το μέλλον της εξ αποστάσεως εργασίας. Αυτή την εβδομάδα, επικεντρώθηκε διπλά σε αυτήν την εστίαση, ανακοινώνοντας συνεργασίες με το Zoom, το Microsoft Teams και άλλες λύσεις λογισμικού για περιβάλλοντα στο χώρο εργασίας. Οι πρώτες επιδείξεις έδειχναν την ικανότητα ενός χρήστη Pro να κάθεται στο γραφείο του, να δένεται με τα ακουστικά του και να συνδέεται με τρεις γιγάντιες οθόνες, στις οποίες μπορεί να κάνει βιντεοδιάσκεψη, να δημιουργεί slideshows και πολλά άλλα. Το Pro επιτρέπει επίσης στον χρήστη να γράφει και να τοποθετεί εικονικές αυτοκόλλητες σημειώσεις γύρω από τη θέση εργασίας του.

Αλλά ένα σημαντικό πρόβλημα παραμένει: η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Pro είναι μόνο 1-2 ώρες. Τα τηλεχειριστήρια φέρεται να διαρκούν τον ίδιο χρόνο. Θα μπορούσατε να συνδέσετε μια πρίζα εάν έχετε ένα αρκετά μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας — αλλά αυτό θα απαιτούσε το κεφάλι σας να είναι δεμένο σε μια πρίζα για 8 ώρες την ημέρα. Έτσι, ενώ η Meta στοχεύει τα ακουστικά να είναι ο de facto σταθμός εργασίας σας, το Pro απλά δεν έχει ακόμη τη δύναμη πυρός για να σας το επιτρέψει.

Οι κριτικές είναι ανάμεικτες

Μεγάλο μέρος της πρώιμης διαδικτυακής κουβέντας για το Pro προέκυψε από παράλογα μιμίδια σχετικά με τα άβαταρ του Meta που έχουν τώρα πόδια . Ωστόσο, μια χούφτα ρεπόρτερ και vlogger έγραψαν πιο ουσιαστικές αντιδράσεις μετά την έγκαιρη πρόσβαση στα ακουστικά, και πρόσφεραν έναν συνδυασμό επαίνου και σκεπτικισμού.

"Εάν έχετε τη χρηματοδότηση ή έναν πλούσιο ευεργέτη, συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάρετε τα χέρια σας στο Meta Quest Pro", έγραψε η Sherri L. Smith στο Laptop Mag . «Το Quest Pro είναι μια εξαιρετική βιτρίνα του τι μπορεί να κάνει η Meta σήμερα και ένα τεχνολογικό μερίδιο στο έδαφος προτού η Apple ισχυριστεί ότι εφηύρε τη μικτή πραγματικότητα… Δεν βλέπω αυτή τη συσκευή να αντικαθιστά τους φορητούς υπολογιστές», έγραψε ο Anshel Sag στο Forbes .

Στην Washington Post , ο Geoffrey A. Fowler παραπονέθηκε για «οδυνηρά αργές» εικονικές οθόνες και ότι ανέπτυξε πονοκέφαλο αφού φορούσε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Αφού δοκίμασα τα ακουστικά σε έξι δημιουργικές επιδείξεις και επιδείξεις στο χώρο εργασίας που επέλεξε η Meta, δεν μπόρεσα ακόμα να αναγνωρίσω ένα δολοφονικό παράδειγμα του πώς το μεγάλο βήμα υλικού της Meta προς τα εμπρός ξεκλειδώνει τη χαμένη υπόσχεση του metaverse», έγραψε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εικονική πραγματικότητα”