Το αφεντικό της Ariane επιμένει ότι ο νέος πύραυλος της Ευρώπης μπορεί να ανταγωνιστεί τον SpaceX του Μασκ

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Το αφεντικό της Ariane επιμένει ότι ο νέος πύραυλος της Ευρώπης μπορεί να ανταγωνιστεί τον SpaceX του Μασκ

Δημοσίευση από Areti »

Το νέο πυραυλικό σύστημα Ariane 6 θα είναι ανταγωνιστικό με το SpaceX του Έλον Μασκ, παρά το γεγονός ότι υστερεί στην επαναχρησιμοποιήσιμη τεχνολογία, δήλωσε ο André-Hubert Roussel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ariane Group, ο οποίος διευθύνει το αεροδιαστημικό έργο.

Το σύστημα Ariane 6 με μεγάλη καθυστέρηση θα πρέπει τελικά να εκτοξευτεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και ο Roussel είπε ότι αν και δεν θα περιλαμβάνει τεχνολογία μείωσης κόστους όπως το SpaceX, θα μπορούσε τελικά να είναι δυνατή η εκτόξευση κάθε δύο εβδομάδες, αν και μόνο έως 12 σε ένα πλήρες ημερολογιακό έτος.

«Ο Ariane 6 είναι η εγγύηση της αυτόνομης πρόσβασης στο διάστημα για την Ευρώπη», είπε ο Roussel στο POLITICO, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα δοκιμαστικά σχέδια για την πραγματοποίηση μιας παρθενικής εκτόξευσης του πυραύλου επόμενης γενιάς μέχρι το κλείσιμο του επόμενου έτους, αν και η πρώτη πλήρης εμπορική εκτόξευση θα συμβεί μόνο το 2024.

Η SpaceX έχει μεταμορφώσει την εμπορική αγορά εκτόξευσης δορυφόρων και διαστημικών σκαφών τα τελευταία χρόνια με την έλευση της επαναχρησιμοποιήσιμης τεχνολογίας που μειώνει το κόστος παραγωγής και αυξάνει τη συχνότητα των εκτοξεύσεων.

Ενώ ο Musk έγραψε στο Twitter την Πέμπτη ότι η SpaceX είχε πραγματοποιήσει 48 εκτοξεύσεις μέχρι στιγμής το 2022, ο Roussel επιμένει ότι το Ariane 6 έχει ήδη κρατήσει 29 εκτοξεύσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συμφωνίας με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.

Υπάρχουν πολλά που οδηγούν στον νέο πύραυλο Ariane, επειδή ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία σημαίνει ότι το εφεδρικό ρωσικής κατασκευής σύστημα Soyuz δεν μπορεί πλέον να εκτοξευτεί από το διαστημόπλοιο της Ευρώπης στο Kourou στη Γαλλική Γουιάνα.

Επειδή το λανσάρισμα του Ariane 6 έχει καθυστερήσει και ο προκάτοχός του Ariane 5, μια μακροχρόνια αγορά της εμπορικής εκτόξευσης, έχει κλείσει πλήρως, μια σειρά αποστολών αναβλήθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία με έδρα το Παρίσι εξετάζει εναλλακτικές επιλογές , συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης ορισμένων ευρωπαϊκών δορυφόρων με το SpaceX.

Αλλά ο Roussel λέει ότι ο Ariane 6 θα είναι έτοιμος για την εκτόξευση γαλλικών στρατιωτικών δορυφόρων και του νέου διαστημικού σκάφους Galileo, μέρος του αστερισμού γεωεντοπισμού της ίδιας της ΕΕ, και προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει απλώς να αντικαταστήσει την εξάρτηση από τη Ρωσία με την Αμερική.

«Η Αμερική είναι ένας ισχυρός σύμμαχος, αλλά παρόλα αυτά είναι μια εξάρτηση και αυτό δεν είναι ποτέ καλό», είπε.

Θέλει οι υπουργοί Διαστήματος της Ηπείρου να υποστηρίξουν τα σχέδια για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα απαρτίζουν το Ariane 7, η οποία θα περιλαμβάνει επαναχρησιμοποιήσιμη τεχνολογία και θα μπορούσε επίσης να επιτρέπει την ανθρώπινη διαστημική πτήση, όταν συναντηθούν στο Παρίσι τον Νοέμβριο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα”