Η Lama AI παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τους fintech

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Η Lama AI παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τους fintech

Δημοσίευση από Areti »

Όταν μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση (SMB) προσεγγίζει την τράπεζά της ζητώντας πίστωση, υπάρχει μόνο 20% πιθανότητα να είναι κατάλληλη για πλήρη χρηματοδότηση. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις στρέφονται στη συνέχεια σε ιδιώτες δανειστές και παρόχους εμπορικής προκαταβολής μετρητών (MCA), δανειζόμενοι με δυνητικά διψήφια ετήσια ποσοστά (APRs).

Από την πλευρά των δανειστών, οι παίκτες fintech αντιμετωπίζουν επίσης πρόκληση να παρέχουν πίστωση στους πελάτες τους. Αυτές οι εταιρείες πρέπει επί του παρόντος να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα, διαδικασίες και τεχνολογία. Η Lama AI , η οποία ιδρύθηκε φέτος, ελπίζει να το αλλάξει αυτό μέσω της πλατφόρμας της που υποστηρίζεται από AI, η οποία λέει ότι επιτρέπει στους συνεργάτες της να ενσωματώνουν τους πελάτες γρήγορα ενώ προσφέρουν μια σειρά από χρηματοοικονομικά προϊόντα στοχεύοντας παράλληλα τα επίπεδα κινδύνου.

Η Lama AI λέει ότι οι συνεργάτες της από το fintech μπορούν να πορβούν στη δημιουργία της δικής τους υποδομής δανεισμού, μοντέλων και ασφαλών πιστωτικών διευκολύνσεων ενώ απολαμβάνουν αυξημένα ποσοστά έγκρισης. Πέρα από μια μακρά και δαπανηρή διαδικασία, η Lama AI λέει ότι η δημιουργία ενός πιστωτικού προϊόντος εσωτερικά περιορίζει επίσης τους τύπους δανείων που μπορούν να προσφερθούν και τη βάση χρηστών που μπορούν να εξυπηρετηθούν.

«Οκτώ στις 10 μικρές επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαια για ανάπτυξη, κεφάλαιο κίνησης, προσλήψεις, εποχικότητα ή οποιονδήποτε άλλο λόγο απορρίπτονται από την κύρια τράπεζά τους, σε πολλές περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι είναι πιστοί πελάτες για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Omri Yacubovich, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στο Lama AI.

«Όχι μόνο οι διαδικασίες δανεισμού που απαιτούνται από τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι χρονοβόρες και απαιτητικές», είπε ο Γιακούμποβιτς, «…ο κλάδος, στο σύνολό του, αγωνίζεται στην αξιολόγηση του κινδύνου για τις μικρές επιχειρήσεις. Εξοπλίζουμε τους τραπεζικούς μας συνεργάτες με ανώτερες ψηφιακές ροές και απλοποιημένες διαδικασίες, διασφαλίζοντας ακριβή δεδομένα και πληροφορίες αναδοχής, παράλληλα με μια ουσιαστική επέκταση στο τρέχον πιστωτικό κουτί και τις προσφορές προϊόντων τους».

Πώς λειτουργεί το Lama AI

Η Lama AI, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε μια αρχική επένδυση 9 εκατομμυρίων δολαρίων, αξιοποιεί ευκαιρίες δεδομένων πρώτου και τρίτου μέρους και ανοιχτού ιστού για να παρέχει καλύτερα δεδομένα και ενσωμάτωση. Η πλατφόρμα μειώνει τη γραφειοκρατία και τον χρόνο εφαρμογής χωρίς να διακυβεύει τα απαιτούμενα δεδομένα για πλήρη και ακριβή αναδοχή, λέει η εταιρεία. Χρησιμοποιώντας το σύνολο δεδομένων που προκύπτει, το Lama AI συνδέει αυτόματα την ευκαιρία δανεισμού με την καλύτερη αντιστοίχιση στο δίκτυο, με βάση τις προτιμήσεις κάθε συνεργάτη.

Για παράδειγμα, ένας τραπεζικός συνεργάτης μπορεί να δει τη ζήτηση των πελατών για Factoring τιμολογίων, το οποίο είναι ίσως ένα προϊόν δανεισμού που δεν προσφέρει επί του παρόντος η τράπεζα.

«Μέχρι τώρα, οι πελάτες πήγαιναν σε διαφορετικό ίδρυμα για αυτό το προϊόν, διαβρώνοντας τη σχέση των πελατών με την κύρια τράπεζά τους», είπε ο Yacubovich στο VentureBeat. «Με το Lama AI, η τράπεζα μπορεί εύκολα να λανσάρει οποιοδήποτε προϊόν δανεισμού χωρίς κίνδυνο ισολογισμού μέσα σε λίγες μέρες, και μπορεί ακόμη και να συνεχίσει να εξυπηρετεί δάνεια εντός της εταιρείας».

Η τράπεζα μπορεί επίσης να προσαρμόσει την προσφορά, για παράδειγμα, περιορίζοντας τις προσφορές στο 10% APR ή εξαιρώντας τους δανειστές σε ακτίνα 100 μιλίων από τα δικά της υποκαταστήματα.

Σε μια άλλη περίπτωση, είπε ο Yacubovich, ας πούμε ότι μια τράπεζα έχει μια πολιτική κινδύνου που περιορίζει την ικανότητά της να δανείζει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται για λιγότερο από δύο χρόνια (ένας κοινός περιορισμός). Ένας ιδιώτης που έχει πολλές κερδοφόρες επιχειρήσεις αναζητά κεφάλαια για να επεκτείνει τη νέα του επιχείρηση μεταφοράς φορτηγών ενός έτους. Αντί να απορρίψει αυτό το αίτημα δανείου (και να ρισκάρει ολόκληρη την επιχειρηματική σχέση), με τη Lama AI, η τράπεζα μπορεί να προσφέρει ένα δάνειο τραπεζικού επιτοκίου στον πελάτη της αναθέτοντας τον πιστωτικό κίνδυνο σε μια συνεργαζόμενη τράπεζα με την κατάλληλη όρεξη.

«Τα δεδομένα που είναι ήδη διαθέσιμα από τους συνεργάτες της τράπεζας beta της Lama δείχνουν μια μέση αύξηση 300% στο ποσοστό αποδοχής των τραπεζικών συναλλαγών, ενώ μειώνουν τη διαδικασία λήψης από μήνες σε ημέρες», είπε ο Yacubovich.

Πραγματικές επιδόσεις
Ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά στον οδικό χάρτη της Lama AI περιλαμβάνουν ανάλυση χαρτοφυλακίου και αυτοματοποιημένη προσαρμογή της όρεξης με βάση το τρέχον χαρτοφυλάκιο του δανειστή, καθώς και συσχέτιση με παγκόσμιες μακροοικονομικές αλλαγές.

Ο σημερινός γύρος χρηματοδότησης συνεπικεφαλής ήταν η Viola Ventures και η Hetz Ventures και περιλαμβάνει την Foundation Capital και την SixThirty.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνητή νοημοσύνη”