Ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης του Twitter και περιμένει την επιστροφή του Τραμπ

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης του Twitter και περιμένει την επιστροφή του Τραμπ

Δημοσίευση από Areti »

Ο Έλον Μασκ θα είναι ιδιοκτήτης του Twitter, αφού οι δύο πλευρές έκλεισαν τελικά μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη για την πώληση της εταιρείας στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Η εξαγορά του Μασκ - αναφέρθηκε από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία το βράδυ της Πέμπτης - θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον της αγαπημένης εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης της Ουάσιγκτον, ειδικά εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτραπεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα και εάν ο Μασκ χαλαρώσει τους κανόνες για να αποτρέψει την εξάπλωση του ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση.

Μόλις 12 ημέρες μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές, ένας αναστημένος λογαριασμός Τραμπ στο Twitter θα μπορούσε να έχει εκλογικές επιπτώσεις, δίνοντας στον πρώην πρόεδρο ένα τηλεβόα για να αμφισβητήσει ξανά τα εκλογικά αποτελέσματα, να κατακεραυνώσει τους αντιπάλους του και να διαδώσει ψέματα.

Το τι ακριβώς κάνει στη συνέχεια ο Μασκ είναι ένα ανοιχτό ερώτημα, για να μην πω τίποτα για τον Τραμπ.

Σε μια προσπάθεια που φαινομενικά στοχεύει να αμβλύνει τις ανησυχίες των νευρικών διαφημιστών, ο Μασκ, ένας αυτοαποκαλούμενος «απόλυτος του ελεύθερου λόγου», υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι η πλατφόρμα δεν θα κατέβει σε ένα «δωρεάν για όλους κόλαση όπου οτιδήποτε μπορεί να ειπωθεί χωρίς συνέπειες».

Ωστόσο, η πρώτη του κίνηση ήταν να απολύσει τέσσερα κορυφαία στελέχη, σύμφωνα με αναφορές το βράδυ της Πέμπτης , συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Parag Agrawal και του νομικού διευθυντή Vijaya Gadde, του αξιωματούχου που καθοδηγούσε τις πολιτικές της εταιρείας για επιβλαβή ομιλία και του οποίου η ομάδα απαγόρευσε τον Τραμπ μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. .

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Μασκ έγραψε στο Twitter «το πουλί ελευθερώθηκε» και το ακολούθησε με ένα tweet το πρωί της Παρασκευής - «αφήστε τις καλές στιγμές να κυλήσουν».

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Ως ιδιοκτήτης, ο Μασκ έχει κινηθεί για να διαβεβαιώσει τους υπαλλήλους του Twitter ότι δεν θα καταστρέψει την εταιρεία . Και υπαινίσσεται μεγάλα σχέδια για την πλατφόρμα, λέγοντας ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το Twitter για να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για όλα» καθώς και «μια κοινή ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία .»

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Μασκ μπορεί πλέον να κάνει ό,τι θέλει με την πλατφόρμα. Είναι ένα καλό στοίχημα ότι ορισμένες αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες θα μπορούσαν να βρουν άρση των απαγορεύσεών τους στο Twitter. Οι πολιτικοί παρατηρητές παρακολουθούν όχι μόνο την επιστροφή του Τραμπ —ο οποίος τώρα έχει τη δική του κοινωνική πλατφόρμα και μπορεί να μην επιστρέψει— αλλά και προβοκάτορες όπως ο Ρότζερ Στόουν και η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (R-Ga.), των οποίων ο προσωπικός λογαριασμός ανεστάλη για τη διάδοση παραπληροφόρησης για τον Covid. Και ο Μασκ φαίνεται διατεθειμένος να εγκαινιάσει μια εποχή χαλάρωσης των περιορισμών περιεχομένου, ένα συναίσθημα που απασχολεί πολλούς χρήστες και τεχνολογικούς φύλακες.

Ένα αίσιο τέλος

Η συμφωνία βάζει τέλος στις διάφορες προσπάθειες του Μασκ να σκοτώσει τη συγχώνευση και να ξεφύγει από την υποχρέωση να αγοράσει την πλατφόρμα. Το Twitter είχε μήνυση στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ τον Ιούλιο για να αναγκάσει τον τεχνολογικό επιχειρηματία να ολοκληρώσει τη συμφωνία και οι δύο πλευρές κατευθύνθηκαν σε μια δίκη υψηλού κινδύνου στο Ντέλαγουερ.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι έχει δεσμευτεί να κλείσει τη συμφωνία, σηματοδοτώντας το τέλος των μηνών διαμάχης. Η καγκελάριος Kathaleen St.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Twitter”