Η διαχείριση του Twitter από τον Έλον Μασκ εκθέτει την πλατφόρμα

Απάντηση
Areti
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: Κυρ Σεπ 11, 2022 12:24 pm

Η διαχείριση του Twitter από τον Έλον Μασκ εκθέτει την πλατφόρμα

Δημοσίευση από Areti »

Η ταραχώδης εξαγορά του Έλον Μασκ στο Twitter υπονομεύει την άμυνα της πλατφόρμας, ενώ εισάγει νέους κινδύνους για την ασφάλεια, και οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο φοβούνται ότι οι χρήστες και το κοινό θα υποστούν σύντομα τις συνέπειες.

Μεταξύ της πλέον ακυρωμένης κυκλοφορίας της αμφιλεγόμενης νέας πολιτικής του για τα σημάδια ελέγχου και της φυγής ανώτατου προσωπικού ασφαλείας, το Twitter εκτίθεται γρήγορα σε έναν κατακλυσμό νέων κινδύνων ασφαλείας που θα μπορούσαν σύντομα να επεκταθούν στη δημόσια σφαίρα, σύμφωνα με κορυφαίους ειδικούς στον κυβερνοχώρο και εκείνους που έχω επιβλέπει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε άλλες εταιρείες.

Η ανησυχία? Η ικανότητα του Twitter να αποκρούει τις απειλές ξεφεύγει με την ασφάλεια ακριβώς τη στιγμή που το νέο πρόγραμμα «επαλήθευσης» πολλαπλασιάζει τις απειλές στην πλατφόρμα, δήλωσε η Rachel Tobac, διευθύνουσα σύμβουλος της SocialProof Security, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που εστιάζει στην κοινωνική μηχανική. .

Από τους χρήστες που υποδύονται τους παρόχους υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για να σκορπίσουν τον πανικό μέχρι τους εκβιαστές που κλέβουν και διαρρέουν προσωπικά μηνύματα που είναι αποθηκευμένα στο Twitter, «Είναι συγκλονιστικό να φανταστούμε τον κίνδυνο στον οποίο έχει ανοίξει αυτή η πλατφόρμα», είπε ο Tobac.

Το Twitter γίνεται η «Άγρια Δύση», πρόσθεσε.

Κίνδυνος ασφάλεια στην πλατφόρμα

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας του Twitter παραιτήθηκαν όλοι την Πέμπτη , επικαλούμενοι τον κίνδυνο εφαρμογής ορισμένων από τις νέες αρπαγές εσόδων του Μασκ (όπως η νέα πολιτική σημαδιών ελέγχου) εν μέσω μιας συνεχιζόμενης έρευνας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Όλος αυτός ο κύκλος εργασιών εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να αποκρούει τους χάκερ - ένα δύσκολο έργο για οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης υψηλού προφίλ, και ένα έργο στο οποίο το Twitter υστερούσε ήδη, σύμφωνα με καταγγελία πληροφοριοδοτών που υπέβαλε ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας Peiter Zatko. νωρίτερα φέτος.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παραβίασης με δραστικά μειωμένο προσωπικό», έγραψε στο Twitter την Πέμπτη ο Alex Stamos, διευθυντής του Stanford Internet Observatory και πρώην CISO της Yahoo . Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα «τρομερή», πρόσθεσε, δεδομένης της πιθανότητας «ζημίας στην πραγματική ζωή».

Ο Μάικλ Χάμιλτον, πρώην CISO για την πόλη του Σιάτλ, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για την ικανότητα του Twitter να υπερασπιστεί το δίκτυό του λόγω της εσωτερικής αναταραχής.

«Δύσκολο να εμπιστευτείς το Twitter με δεδομένα σε αυτό το σημείο», είπε ο Χάμιλτον, ο οποίος είναι πλέον CISO της Critical Insight, μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που ίδρυσε.

Απειλές

Εν τω μεταξύ, η απόφαση του Μασκ να πραγματοποιήσει μια πώληση για τα περίφημα μπλε σημάδια ελέγχου της εταιρείας - τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε προηγουμένως η πλατφόρμα για τον έλεγχο ταυτότητας μιας μικρής δεξαμενής δημοσίων προσώπων - δημιούργησε μια σειρά από δόλιες λογαριασμούς χρηστών την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής, αυτά έχουν ως επί το πλείστον νεανική κάπαρη, όπως ένας (απίστευτα) δυσαρεστημένος ΛεΜπρόν Τζέιμς και μια (απίστευτα) ευεργετική Έλι Λίλι. Αλλά είναι θέμα χρόνου να βρουν ευκαιρίες τα έθνη-κράτη και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, προειδοποίησε η Tobac της SocialProof Security.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι οι κακοί ηθοποιοί θα καταλάβουν σύντομα ότι μπορούν να υποδυθούν τους εκλογικούς αξιωματούχους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» χρησιμοποιώντας το σημάδι επιλογής, είπε ο Tobac.

Ο Hamilton, το Critical Insight CISO, εντόπισε επίσης χάκερ που χρησιμοποιούν έναν ψεύτικο λογαριασμό McDonalds σε μια προφανή προσπάθεια να διανείμουν κακόβουλο λογισμικό μέσω της πλατφόρμας. Από το πρωί της Παρασκευής, το νήμα, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 400.000 likes, δεν έχει ακόμη αφαιρεθεί.

Το πρωί της Παρασκευής, το Twitter φάνηκε να σταματά τη συνδρομητική του υπηρεσία «Μπλε», η οποία είχε ξεκινήσει να λειτουργεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το Twitter ανέστησε τα «επίσημα» γκρίζα σημάδια επιλογής για ορισμένες εξέχουσες εταιρείες και εκδότες - ένα πρόγραμμα που ο Μασκ είχε σκοτώσει απότομα μόλις πριν από δύο ημέρες.

Η πυρκαγιά στο σπίτι της πλατφόρμας την Πέμπτη προκάλεσε μια σπάνια και έντονα διατυπωμένη προειδοποίηση από την FTC .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Twitter”