Bosch PS21-2A 12V Max 2-Speed Pocket Driver Kit with 2 Batteries, Charger and Case

Απάντηση
stavros
Δημοσιεύσεις: 92
Εγγραφή: Δευ Φεβ 21, 2022 3:14 pm

Bosch PS21-2A 12V Max 2-Speed Pocket Driver Kit with 2 Batteries, Charger and Case

Δημοσίευση από stavros »

Σημείωση: Το όνομα μοντέλου αυτής της σειράς κατσαβιδιών/τρυπάνια Bosch είναι "12V Max". Και δεν πρέπει βα μπερδεύεστε ότι τα 12 volt είναι η μέγιστη ισχύς ή οτιδήποτε άλλο.

Χρησιμοποιώ ηλεκτρικά κατσαβίδια και δραπανοκατσάβιδα με μπαταρία για περίπου 25 χρόνια. (Μερικά αρκετά ισχυρά για να μπορώ να τα χρησιμοποιώ και ως τρυπάνι.) Αποφάσισα να ενημερώσω τα κατσαβίδια μου γιατί 1) Το παλιό μου θηρίο ενός κατσαβιδιού έσκασε έξω, δεν μπορούσε να φορτιστεί και οι μπαταρίες δεν ήταν πλέον διαθέσιμες για αυτό. και 2) Τα κατσαβίδια μπαταρίας My Black & Decker (με μπαταρία τεσσάρων X AA) θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε πολλές εργασίες, αλλά αυτά τα προγράμματα οδήγησης δεν είναι ούτε ισχυρά ούτε ευέλικτα για μεγαλύτερες εργασίες (π.χ. βάζοντας μεγάλες βίδες σε κόντρα πλακέ 2 X 4 ή χοντρό κόντρα πλακέ).

Με αυτή την πρόθεση έψαξα στο Amazon και στο YouTube για να βρω το καλύτερο κατσαβίδι που ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μου, δηλαδή για οικιακή χρήση DIY, όχι για επάγγελμα (π.χ. ξυλουργός, υδραυλικός, εργολάβος, ηλεκτρολόγος, τεχνίτης). Κατά την έρευνα και τις αγορές, θα μπορούσα απλώς να έχω κολλήσει στους επαγγελματίες οδηγούς/τρυπάνια, ξέρετε τα ονόματα. Ένα σημείο κόλλημα, ωστόσο, δεν ήθελα να πληρώνω 150 έως 200 $ για βίδες κάθε τόσο, ή για να ανοίγω μια τρύπα κάθε δεύτερο μήνα, αν αυτό. Επιπλέον, έχω μικρά χέρια (το μέγεθος των γαντιών είναι πάντα μικρό για τους άνδρες). Ενώ οι μεγάλοι οδηγοί είναι εντυπωσιακά θηρία, τα μίνι ψηφία μου έχουν βαρεθεί να τα κρατάω, ειδικά αν είναι εκτεταμένα πάνω από το κεφάλι ή τα χέρια. Ναι, σε αυτές τις περιπτώσεις ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Τι πήρα σε αυτή τη συσκευασία: Τρυπάνι Bosch "12V Max" (PS21-2A):

- Υψηλές βαθμολογίες, σταθερές κριτικές στο YouTube και στο Amazon. Αυτό το κατσαβίδι έλαβε υψηλούς βαθμούς παντού. Ναι, υπήρξαν περιστασιακά παράπονα, αλλά αν οι αξιολογήσεις με αστέρια προϊόντος στο Amazon υποδεικνύουν κατά μέσο όρο τέσσερα αστέρια ή υψηλότερο, μερικά διάσπαρτα παράπονα δεν επηρεάζουν την απόφασή μου για την αγορά. (Και συχνά αυτές οι καταγγελίες συνορεύουν με ανόητες, ανόητες ή ανοησίες. Π.χ., "Μετά από πέντε ώρες συνεχόμενης χρήσης σε μια ανακαίνιση σπιτιού, τελείωσα την μπαταρία.")

- Συμπαγές μέγεθος: Αν ψάχνετε για ένα μικρό, ελαφρύ, αλλά ισχυρό κατσαβίδι με μπαταρία, αυτό το Bosch δεν σας απογοητεύει. Στα 67 μου είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση. Αλλά δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ πλέον να χρησιμοποιώ άνετα χειροκίνητα κατσαβίδια και σίγουρα νιώθω τον πόνο όταν κρατάω εκτεταμένο ή πάνω από το κεφάλι μου ένα μεγάλο βαρύ κατσαβίδι. Όταν διάβασα ότι αυτό το πρόγραμμα οδήγησης ήταν πολύ συμπαγές και ελαφρύ, δεν θα έβαζα πλέον ούτε ένα κατσαβίδι μεσαίου μεγέθους. (Δείτε τις φωτογραφίες μου, συγκρίνοντας το μέγεθος αυτού του κατσαβιδιού δίπλα σε λογαριασμούς δολαρίων ΗΠΑ.)

- Δύο μπαταρίες: Αυτό ήταν πολύ ευχάριστο για μένα, ότι αυτό το κιτ συνοδεύεται από δύο (02) μπαταρίες ιόντων λιθίου. Πολλή δύναμη για ολοήμερες δουλειές DIY. Προειδοποίηση: Αυτό που κάνουν ορισμένες εταιρείες για να διαθέσουν στην αγορά τα καταναλωτικά κατσαβίδια τους σε χαμηλή τιμή φιλική προς τον καταναλωτή είναι να πωλούν το τροφοδοτούμενο πρόγραμμα οδήγησης ΧΩΡΙΣΤΑ από τις μπαταρίες. Πρέπει να αγοράσετε τις μπαταρίες ξεχωριστά ή να αγοράσετε το σετ ή κιτ υψηλότερης τιμής που περιλαμβάνει μπαταρία και φορτιστή.

Ευχάριστη τιμή: Ο προϋπολογισμός μου ήταν 60-90 $ για κατσαβίδι, μπαταρία και φορτιστή. Επειδή είναι εντελώς χάλια να τελειώσει η ισχύς της μπαταρίας, διέθεσα άλλα 30 $ για να αγοράσω μια επιπλέον μπαταρία. Έτσι, χάρηκα πολύ που είδα ότι η τιμή λιανικής αυτής της συσκευής ήταν 80 $ για το κατσαβίδι, ΔΥΟ (02) μπαταρίες ιόντων λιθίου, φορτιστή AC, θήκη μεταφοράς και μερικά κομμάτια. Με τη δωρεάν αποστολή Amazon Prime, ήμουν 40 $ ΚΑΤΩ από τον προϋπολογισμό.

Σημείωση: Δεν αγοράζω ποτέ μόνο στην τιμή. Π.χ., το eBay και το Amazon είναι γεμάτα με άχρηστα κατσαβίδια 30-40 δολαρίων όπως φαίνονται στην τηλεόραση που περιλαμβάνουν μπαταρία. Συμβουλή μπόνους: Μπορείτε να είστε ήσυχοι γιατί τα κατσαβίδια με την επωνυμία El Cheapo είναι εγγυημένα: "[Όταν] φορτίζετε την μπαταρία σας είναι εγγυημένο να πιάσει φωτιά και να κάψει το σπίτι σας."

Όνομα ποιότητας: Εμπιστεύομαι τη μάρκα Bosch, παρόλο που όπως όλα τα άλλα, αυτό το πρόγραμμα οδήγησης είναι Made in (Asia). Παρόλα αυτά, για να προστατεύσει τη φήμη της για την ποιότητα και το όνομα της Bosch που αντιπροσωπεύει η μάρκα, υποθέτω ότι η Bosch έχει αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Προσφυγή: Μου άρεσε το γεγονός ότι η αγορά από ή μέσω του Amazon μου έδινε πρόσβαση σε πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν δεν μου άρεσε το προϊόν ή απλώς άλλαζα γνώμη.

Λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά: Το 12V Max έχει όλα όσα θέλετε σε τρυπάνι ή κατσαβίδι. Έχει τη δύναμη να τρυπήσει τα περισσότερα ή να βιδώσει/αφαιρέσει τις μεγαλύτερες βίδες στα πιο ανθεκτικά υλικά. Αυτό θα έλεγα «οδηγό ακριβείας». Χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν:

- Μικρό, συμπαγές, ελαφρύ.

- Ομαλή ακριβής μετάδοση κινητήρα και μετάδοσης κίνησης.

- Έλεγχος ταχύτητας (μέσω του διακόπτη της σκανδάλης).

- Έλεγχοι ισχύος ακριβείας: Διακόπτης δύο ταχυτήτων. η σκανδάλη (όσο περισσότερο πατάτε, τόσο περισσότερη ισχύς παρέχεται). και ο συμπλέκτης (1-19, και ρύθμιση τρυπανιού). Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης/τρυπάνι για λεπτές εργασίες ή να θέσετε τα πάντα σε πλήρη ισχύ για τις μεγάλες εργασίες.

- Σημείωση για τον συμπλέκτη (ρυθμίσεις 1 έως 19 και λειτουργία τρυπανιού). Η ρύθμιση "1" είναι η χαμηλότερη, η "λιγότερη ισχύς", η ρύθμιση "19" είναι η υψηλότερη, η ρύθμιση "πιο ισχυρή". Για μέγιστη ισχύ, πληκτρολογήστε τον συμπλέκτη στο υποδεικνυόμενο εικονίδιο του τρυπανιού. Bonus Tip: Γιατί ο συμπλέκτης; Το χρησιμοποιείτε για να αποτρέψετε την απογύμνωση των σπειρωμάτων των βιδών ή των μπουλονιών ή την καταστροφή της κεφαλής (π.χ. απογύμνωση των σχισμών) ή την καταστροφή της επιφάνειας εργασίας. Π.χ., στη ρύθμιση "1", ο οδηγός θα βιδώσει ή θα ξεβιδώσει ελαφρά το μπουλόνι και θα κάνει έναν ήχο κλικ για να δείξει ότι η οδήγηση έχει σταματήσει.

- Ποιότητα παντού: Η εφαρμογή και το φινίρισμα όλων σε αυτό το κιτ είναι τέλεια. Αυτό ΔΕΝ είναι το φτηνό πλαστικό σας, κακής εφαρμογής, χαλασμένο σε ένα μήνα κατσαβίδι.

- Πολλά ωραία πράγματα: Σε αυτό το κιτ περιλαμβάνεται το κατσαβίδι, δύο μπαταρίες, ένας φορτιστής AC, πάνινη θήκη μεταφοράς (που χωράει τα πάντα), δύο μύτες κατσαβιδιού με εξαγωνική κεφαλή και ευανάγνωστο εγχειρίδιο. Το φως LED είναι μια ωραία πινελιά. Χρησιμοποίησα πραγματικά το φως για να δω μέσα σε μια θέση κινητήρα αυτοκινήτου όταν αφαιρούσα ένα εξάρτημα.

- Σημείωση: Αυτό το κατσαβίδι χρησιμοποιεί μύτες εξαγωνικής κεφαλής. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την προσάρτηση και την αφαίρεση των κομματιών. Εάν διαθέτετε τυπικά τρυπάνια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα εξαγωνικής κεφαλής που διαθέτει τσοκ για τυπικά τρυπάνια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Δραπανοκατσάβιδα & Ηλεκτρικά Κατσαβίδια”