Ο γίγαντας τηλεπικοινωνιών Ericsson θα απολύσει 8.500 υπαλλήλους εν μέσω οικονομικής ύφεσης

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Ο γίγαντας τηλεπικοινωνιών Ericsson θα απολύσει 8.500 υπαλλήλους εν μέσω οικονομικής ύφεσης

Δημοσίευση από mixalis »

Η Ericsson, κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, πρόκειται να απολύσει 8.500 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο ως μέτρο μείωσης του κόστους, σύμφωνα με σημείωμα που εστάλη στους υπαλλήλους της. Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα την πρόθεσή της να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στη Σουηδία κατά περίπου 1.400 θέσεις.

Οι εταιρείες τεχνολογίας απολύουν υπαλλήλους λόγω οικονομικών συνθηκών, αλλά τώρα ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απόλυση μέχρι τώρα με την Ericsson να απολύει 8.500 υπαλλήλους παγκοσμίως. Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή περίπου 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία.

«Ο τρόπος διαχείρισης των μειώσεων του προσωπικού θα διαφέρει ανάλογα με την τοπική πρακτική της χώρας», έγραψε στο σημείωμα ο Διευθύνων Σύμβουλος Borje Ekholm, προσθέτοντας: «Σε πολλές χώρες, οι μειώσεις του αριθμού προσωπικού έχουν ήδη κοινοποιηθεί αυτή την εβδομάδα».

Η εξέλιξη έρχεται περισσότερο από ένα μήνα αφότου η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα βασικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου. Οι πωλήσεις εξοπλισμού 5G έχουν επιβραδυνθεί παγκοσμίως, ακόμη και σε περιοχές με υψηλό περιθώριο κέρδους όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ).

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει να μειώσει το κόστος της κατά 880 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, εν μέσω ύφεσης στη ζήτηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο.

Η Ericsson έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της να μειώσει το κόστος και η μείωση του αριθμού εργαζομένων θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σε τέτοια μέτρα. Ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Καρλ Μέλαντερ δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η εταιρεία σχεδιάζει μέτρα περικοπής δαπανών που θα περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των συμβούλων, των ακινήτων , καθώς και του αριθμού των εργαζομένων.

"Είναι διαφορετικό από γεωγραφία σε γεωγραφία, μερικοί ξεκινούν τώρα, και θα το πάρουμε μονάδα προς μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τους εργατικούς νόμους διαφορετικών χωρών", είπε ο Mellander, αναφερόμενος στις περικοπές.

Η εταιρεία αναμένει ότι η μείωση του περιθωρίου κέρδους στον τομέα των Δικτύων θα συνεχιστεί για τους πρώτους έξι μήνες του 2023, αλλά προβλέπουν ότι ο αντίκτυπος των πρωτοβουλιών εξοικονόμησης κόστους θα γίνει εμφανής μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”