Διαμάχη Adani-Hindenburg: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απορρίπτει

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Διαμάχη Adani-Hindenburg: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απορρίπτει

Δημοσίευση από mixalis »

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό, το Ανώτατο Δικαστήριο διευκρίνισε ότι δεν θα εκδώσει καμία διαταγή κατά των μέσων ενημέρωσης για ρεπορτάζ σχετικά με το ζήτημα του Adani-Hindenburg έως ότου το δικαστήριο εκδώσει την απόφασή του.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε επιφυλάξει την παραγγελία του στις 20 Φεβρουαρίου σχετικά με μια παρτίδα διαφορών δημοσίου συμφέροντος (PILs) σχετικά με το πρόσφατο κραχ των μετοχών του Ομίλου Adani που προκλήθηκε από την έκθεση βόμβα της εταιρείας short seller Hindenburg Research τον περασμένο μήνα που την κατηγορούσε για λογιστική απάτη και χειραγώγηση μετοχών – ισχυρισμούς που ο Όμιλος Adani έχει αρνηθεί.

Ένα δικαστήριο με επικεφαλής τον ανώτατο δικαστή DY Chandrachud απέρριψε την έκκληση του δικηγόρου ML Sharma που ανέφερε το θέμα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εκδώσει καμία διαταγή στα μέσα ενημέρωσης για αναφορά σχετικά με την έκθεση Hindenburg.

«Δεν πρόκειται να εκδώσουμε καμία διαταγή στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η έδρα του SC που αποτελείται επίσης από τους δικαστές PS Narasimha και JB Pardiwala.

Ο δικηγόρος ML Sharma ανέφερε την αίτησή του και τόνισε την έκκλησή του να ζητήσει μια φίμωση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την έκθεση Hindenburg και τις ειδήσεις γύρω από αυτήν.

Ο συνήγορος της αναφέρουσας ML Sharma είχε επίσης ζητήσει έρευνα κατά του Hindenburg, η αναφορά του οποίου οδήγησε σε φρενήρη πώληση μετοχών που κατείχε ο Όμιλος Adani και οδήγησε τις παγκόσμιες μετοχές του σε ελεύθερη πτώση.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το SC είχε αρνηθεί να λάβει υπόψη του την πρόταση ενός από τους αναφέροντες και μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Forbes σε μια παρτίδα PIL.

Το ανώτατο δικαστήριο στις 17 Φεβρουαρίου είχε αρνηθεί να δεχθεί σε σφραγισμένο εξώφυλλο την πρόταση του Κέντρου σχετικά με μια προτεινόμενη ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ενίσχυση των ρυθμιστικών μέτρων για το χρηματιστήριο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”