Τι είναι το Net Rake στο Poker (Πόκερ);

Απάντηση
mixalis
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: Τετ Φεβ 15, 2023 3:54 pm

Τι είναι το Net Rake στο Poker (Πόκερ);

Δημοσίευση από mixalis »

Όταν παίζετε παιχνίδια με μετρητά, είθισται να λαμβάνεται ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό από κάθε ποτ για τον διαχειριστή. Υπάρχουν δύο παράμετροι που καθορίζουν τη γκανιότα:
  • Ποσοστό : Πόσα τοις εκατό λαμβάνονται από κάθε pot (συνήθως μεταξύ 3% και 5% για διαδικτυακά παιχνίδια)
  • Cap : Μόλις η γκανιότα φτάσει στο ανώτατο όριο, δεν αφαιρείται άλλη γκανιότα για αυτό το pot (συνήθως το ανώτατο όριο είναι $3 έως $5 για διαδικτυακά παιχνίδια)
Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι διαχειριστές έχουν έναν κανόνα no-flop-no-drop. Σημασία: Δεν συλλέγεται γκανιότα εάν το χέρι τελειώσει πριν μοιραστεί ένα flop. Το GGNetwork είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Εδώ ένα χέρι γίνεται γκανιότα μόλις υπάρξει ένα 3-bet ή ένα flop. Αυτός ο κανόνας λαμβάνεται υπόψη σε αυτήν τη σύγκριση γκανιότα.

Το ποσοστό και το ανώτατο όριο δεν σας λένε πραγματικά πόση γκανιότα πρέπει να πληρώσετε για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και καθιστούν δύσκολη τη σύγκριση διαφορετικών μοντέλων γκανιότα. Για παράδειγμα: Παίζοντας $1 / $2 NLH, είναι καλύτερα να πληρώσετε 3% γκανιότα με ανώτατο όριο 5 $ ή 5% γκανιότα με ανώτατο όριο 3 $;

Για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση και να επιτρέψω μια γενική σύγκριση των μοντέλων γκανιότα, χρησιμοποιώ κάτι που ονομάζεται " Net Rake ". Αυτά είναι πόσα χρήματα ξοδεύετε πραγματικά σε γκανιότα σε σύγκριση με τα ποτ που παίζετε. Εξηγώ παρακάτω πώς υπολογίζω την καθαρή γκανιότα. Μακροπρόθεσμα, αυτό το ποσό είναι βασικά το ποσό της γκανιότας που πληρώνετε σε σύγκριση με τα ποτ που κερδίζετε. Λόγω των ανώτατων ορίων γκανιότας και του κανόνα no flop no drop, αυτός ο αριθμός είναι πάντα χαμηλότερος από το επίσημο ποσοστό γκανιότας, ακόμη και σημαντικά χαμηλότερος για παιχνίδια μετρητών με υψηλά στοιχήματα.

Πως υπολογίζεται η καθαρή γκανιότα (How is the net rake for the rake comparison calculated?)

Για να υπολογίσω πόσα πραγματικά πληρώνουν οι παίκτες γκανιότα σε κάθε όριο, πήρα ένα τεράστιο δείγμα πραγματικών online χεριών πόκερ και συνέταξα μια λίστα με όλα τα μεγέθη pot σε big blinds. Στη συνέχεια, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε τους επίσημους κανόνες γκανιότας για κάθε χειριστή και να περιορίσετε τον υπολογισμό της ποσότητας γκανιότας που αφαιρείται για κάθε ποτ. Ο κανόνας no-flop-no-drop-rule (στην περίπτωση του GGNetwork ο κανόνας ότι τα χέρια γίνονται γκανιότα μόνο εάν υπάρχει ένα flop ή ένα 3-bet preflop ) λήφθηκε επίσης υπόψη.

Αυτή η μέθοδος δίνει μια αρκετά αξιοπρεπή εκτίμηση, πόση γκανιότα πρέπει να πληρώσει κάθε παίκτης κατά μέσο όρο για κάθε όριο.

Σημειώστε ότι η γκανιότα που πρέπει να πληρώσει ένας παίκτης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στυλ παιχνιδιού του. Οι χαλαροί παίκτες πληρώνουν πάντα πολύ περισσότερο από τους σφιχτούς παίκτες.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή προειδοποίηση : Τα δεδομένα της πραγματικής ζωής που χρησιμοποίησα προέρχονται από πολλά εκατομμύρια δεδομένα εξόρυξης No Limit Hold'em (όρια 0,02 $ / 0,05 $, 0,25 $ / 0,50 $, 0,50 $ / 1,00 $, 1,00 $ / 2,00 $) χέρια μετρητών και κλιμακώνονται και κάτω για όλα τα άλλα όρια. Αυτό υπερεκτιμά ελαφρώς τα μέσα μεγέθη δοχείων για υψηλότερα πονταρίσματα και υποτιμά τα μεγέθη δοχείων για χαμηλότερα πονταρίσματα. Έτσι, η απόλυτη γκανιότα για υψηλότερα και χαμηλότερα πονταρίσματα μπορεί να υπερεκτιμηθεί ή να υποτιμηθεί. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τις σχετικές διαφορές μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης ή την καθαρή γκανιότα κατά σημαντικό ποσό.

GGPoker Big Hand Jackpot επιπλέον γκανιότα

Το GGPoker χρεώνει ένα επιπλέον 1 BB όταν το pot ισούται ή ξεπεράσει τα 30 BB για το Big Hand Jackpot. Όμως, μακροπρόθεσμα, το Τζάκποτ αναδιανέμεται ομοιόμορφα σε όλους τους παίκτες και δεν λαμβάνεται επιπλέον χρέωση.

Σημασία : Η χρέωση του τζάκποτ και οι πληρωμές αλληλοεξουδετερώνονται σε (πολύ) μακροπρόθεσμη βάση. Η καθαρή γκανιότα δεν επηρεάζεται από αυτό το τζάκποτ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το διαδίκτυο”